Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] W objęciach ośmiornicy
Z cyklu morskie faktury i zawirowania, z dzisiejszego focenia, zapraszam:
http://img55.imageshack.us/img55/5523/dsc2979.jpg
Nie będe sie rozpisywał - kolejne bardzo dobre zdjęcie w Twoim wykonaniu, idealnie dobrałes czas naświetlania.
borregaard
30-08-2009, 05:48
Takie,deko,nudnawe jak na Ciebie.....
Co tu się dzieje..?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/viewer.php?file=xbi18h2kihwe8tqjk23s.jpg)
te fale na kamieniach sa swietna , Ty to potrafisz cos zawsze wykombinowac
Nikonozaur
30-08-2009, 09:12
Niebo chyba zbyt leniwe w stosunku do dynamicznego dołu. Kolory bez zarzutu. Na temat zaznaczonego przez Andrzeja problemu chętnie posłucham.
Zanim za chwilę wyskoczę znów w teren napiszę, że tak się spodziewałem, że koledzy nie rozpoznają księżyca haha. A to bardziej na prawo to takie drobne chmurki, z których nie zdejmowałem ostrzenia. A czy niebo nudne? Na to wpływu nie miałem chyba, że ... :D wklejka ale takich rozwiązań unikam.
jak zobaczyłem zdjęcie pierwszy raz to myślałem, że woda ucieka gdzieś w głąb horyzontu ;p
zdjęcie super ;)
Nikonozaur
30-08-2009, 10:41
No tak, myślałem o takich drobnych chmurkach pojawiających się na niebie, ale tutaj to taki drobiazg, że aż dezorientuje. Księżyc naprawdę w wersji mini.
Chyba też się kopnę w teren bo czas nagli, a materiału na minimala jak nie było tak nie ma.
Co tu się dzieje..?
[/URL]
Jak dla mnie to chyba jest od czasu naświetlenia.
Jak dla mnie to chyba jest od czasu naświetlenia.
Czas to tylko ok. 1s
Piotr_ek
30-08-2009, 12:36
Moje zdanie znasz.
Księżyc faktycznie wygląda jak jakiś blik - ale po chwili zastanowienia odnajduje się dla niego miejsce na tej fotografii.
Zdjęcie nie jest nudne. Wręcz przeciwnie jest lekko porywające. Pokazywałeś silniejsze pozycje stąd też określenie - lekko porywające. W każdym bądź razie nie dostrzegam tu ani krzty nudy...
Czas to tylko ok. 1s
Jeśli był wiatr to i to mogło wystarczyć.
wojtek6308
30-08-2009, 12:42
Ładnie :) ... może tylko księżyc bym wywalił.
borregaard
30-08-2009, 12:47
Nie zamierzam się tłumaczyć,ale wyjaśnię....jest nudnawe,na tle innych projekcji Kultena,bo i mniej koloru i jakiś motyw,może już zbyt częsty.Nie będę jak maniak pisał ,że ślicznie,ładnie,dobrze....to już oczywiste na tym poziomie...chociaż akurat tu widzę parę błędów..to tyle.
Dawaj następne...:mrgreen:
Bartekkw
30-08-2009, 14:14
dla mnie bardzo fajnie. Piekne kolorki
Podłoga rewelacyjna!
Czy te chmury musiałeś zostawić takie zważone?Wiem że tak było,ale to wygląda "nie malarsko".
Piekne zdjęcie.
Wspaniała woda. Czas dobrałeś idealnie.
A niebo - własnie takie jest kapitalne.
Bardzo udana praca
Proac150
30-08-2009, 16:10
Ładnie pokazana dynamika natury, mam nadzieję, że tu nie było jakiegoś kolegi chwilę wcześniej w kadrze i że nie zniknął pod wodą
minimakar
30-08-2009, 17:00
za kilka lat też zrobię takie zdjęcie :) świetne
Sebastianito
30-08-2009, 18:06
Urocze zdjęcie.
Podoba się znowu. :) Pięknie się przelewa woda między skałami.
ostrytux
31-08-2009, 00:26
Bardzo odpowiada mi ta fotografia, górą delikatnie muśnięta kolorem i bardzo dynamiczny dół.
ładnie zrobione i kadrowo i kolorystycznie - ale aby uciąć dewagacje co się stało z niebem, poprawiłbym ten obszar aby nie budził domysłów :-D
Marcin T
31-08-2009, 09:48
Ja bym nie tykał. Czas dobrany doskonale.
Niebo jest tym razem inne i już rodzą się podejrzenia na zasadzie "a może mu wytknę i zaistnieję..."
GUINNESSts
31-08-2009, 12:27
Doskonale pasuje tutaj tytul zdjecia. Ciekawe kolory jak zwykle i jak zwykle niby z niczego takie cos!!!
malasana
31-08-2009, 12:31
Podoba mi sie kadr - niby powinno byc nudno bo samo morze itd.. a nie jest. Swietne w odbiorze zdjecie.
świetne, jak zawsze nie ma co się rozpisywać...:)