Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Ladies View

Locter
29-08-2009, 18:32
Zdjecie z dzisiejszego wypadu na Gap of Dunloe, przy okazji zahaczyłem o Ladies View.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img36.imageshack.us/i/1and2moreggggg.jpg/)

Bartekkw
29-08-2009, 19:25
miejsce fajne ale brakuje mi kontrastu i tzw. pazura w postaci watku przewodniego

borregaard
29-08-2009, 19:52
Co zrobiłeś z wodą,światłem i ostrością....?..
No,ale jak to podpucha,to OK....:mrgreen:

Locter
29-08-2009, 20:11
Co zrobiłeś z wodą,światłem i ostrością....?..
No,ale jak to podpucha,to OK....:mrgreen:

Troche nie czaje Boregard, ostrość jest jak najbardziej na miejscu, światła nie było za wiele, a woda jak woda...

borregaard
29-08-2009, 20:15
Troche nie czaje Boregard, ostrość jest jak najbardziej na miejscu, światła nie było za wiele, a woda jak woda...
No widzę właśnie....bo jak można nie widzieć,że jest mdło ,woda ma kolor kakao z mlekiem,zielenie są sracz......te,ostrości i kontrastu brak,nieba brak...Jaśniej?..Bez urazy,chciałeś...masz...:mrgreen:

Locter
29-08-2009, 20:17
Dla mnie jest ok, wszystko możesz mi wmówić, ale nie to, że brak ostrości :D

borregaard
29-08-2009, 20:22
Dla mnie jest ok, wszystko możesz mi wmówić, ale nie to, że brak ostrości :D
Przepraszam,żle się wyraziłem...brak wyrazistości i nie staram Ci się czegokolwiek wmawiać....:-D

Locter
29-08-2009, 20:26
Przepraszam,żle się wyraziłem...brak wyrazistości i nie staram Ci się czegokolwiek wmawiać....:-D

Wyrazistość i ostrość to chyba różnica jednak jakas jest między tymi wyrazami ;)
Powiem Ci szczerze, własnie taki odcień barw i kontrast chciałem uzyskać, takie było moje zamierzenie w trakcie robienia tego zdjęcia, i absolutnie nie bronie go ani siebie, tylko sprostowałem. Oczywiście może się nie podobać, każdy ma inne gusta i wyczucie smaku ;)

Greg77
29-08-2009, 21:00
Wiesz ze mozesz duzo lepiej.......nie wyszlo tobie tym razem!

kulten
30-08-2009, 01:51
Ostrość ok ale zdecydowanie za jasno i jakbyś focił to przez mgłę :) . Miejsce z potencjałem choć, może nie aż do tak szerokiego spojrzenia.

Locter
30-08-2009, 03:35
Przepraszam, wszystkiemu winny jest monitor, niestety nie stac mnie na drogie eizo (moze i stac ale nie jestem profesjonalistą, żeby wydawać tyle na monitor) i jakoś tak sie złożyło, że profilowałem sobie mojego gównianego lcd firmy samsung, który ma juz 2 lata. No i wyszło jak wyszło.....

Proac150
30-08-2009, 11:01
Przepraszam, wszystkiemu winny jest monitor, niestety nie stac mnie na drogie eizo (moze i stac ale nie jestem profesjonalistą, żeby wydawać tyle na monitor) i jakoś tak sie złożyło, że profilowałem sobie mojego gównianego lcd firmy samsung, który ma juz 2 lata. No i wyszło jak wyszło.....

Eee.. ja z lapem walczę. Niestety muszę się zgodzić z przedmówcami.