PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] In_direction_of_the_light

Piotr_ek
29-08-2009, 13:07
Witam !

Z tegorocznych wakacji...

http://fc01.deviantart.com/fs29/f/2009/241/d/e/In_direction_of_the_light_by_anoxado.jpg

Zapraszam

pozdr!, P.

:)

Szuwar
29-08-2009, 13:10
Piotruś - bez wazeliny :-D (bo i nie ma takiej potrzeby) - ale robisz jak dla mnie najlepsze BW w dziale krajobraz.

Podoba mi się tonacja Twojego BW.

Zdjęcie - klasa sama w sobie.

Bardzo ciekawy czas naświetlania - chodzi mi o wodę.

A i smaczki "ptakowe" wpadają w mój gust.

Świetne i tyle.

Proac150
29-08-2009, 13:12
Już pisałem, BW tak jak lubię

sea21
29-08-2009, 13:43
Piotruś - bez wazeliny :-D (bo i nie ma takiej potrzeby) - ale robisz jak dla mnie najlepsze BW w dziale krajobraz.

Świetne i tyle.
W 100% za Szuwarkiem. Bardzo dobrze że nie rozmyłeś mocno wody pozostawiając fale w miarę zarysowane. Mleko zabrałoby dynamizm temu zdjęciu. BW jak zawsze klasa!

Klarens
29-08-2009, 13:49
no no .... swietnie sie oglada ..swietna praca!

borregaard
29-08-2009, 13:52
Ja nie lubię Piorka B&W,On robi znacznie lepszy kolor...jak chce,leń....:mrgreen:

sea21
29-08-2009, 14:48
Ja nie lubię Piorka B&W,On robi znacznie lepszy kolor...jak chce,leń....:mrgreen:
Czarny i biały to też kolory :mrgreen:

harb
29-08-2009, 15:31

Świetne i tyle.

Extra :-D

wojtek6308
29-08-2009, 15:51
Bardzo dobra praca :-D ... i bardzo mnie się podoba.

Ekolog
29-08-2009, 18:06
Rewelacyjna, przyciągająca uwagę i zatrzymująca widza na dłuuuużej :)

ajma
29-08-2009, 18:17
Super, a nawet wiecej niż super :)

Sebastianito
29-08-2009, 18:23
mam bardzo malo czasu i siedze 10 min na kompie... Ale super zdjecie! Swietne moim zdaniem w 100% wykorzystane wszytko. Swiatlo woda kadr...

fushiro
29-08-2009, 18:29
Tytuł zapewne miał brzmieć: "Towards the light", albo "Bring it up to light", albo "In enlightened direction", albo: "Into the light" a może "Luminous energy"? W tytule przedimek zastosowany jest błędnie i zmienia całe znaczenie. Prace prezentujesz bardzo fajne, ale tytuły wołają o pomstę do nieba. Gdybym ja tak tytułował swoje prace po polsku dostałbym pewnie bana od Ekonet-a ;)

PS. Szczerze i z całego serca piszę to nie po to aby się przy*^#$^:"ać, ale dlatego że Twoje zdjęcia zasługują na dobry tytuł. Języka angielskiego w zasadzie nigdy się nie uczyłem, nie znam się na gramatyce :P

Bartekkw
29-08-2009, 19:26
super bw i idealnie dobrany czas - czyli to co wszyscy pisza

borregaard
29-08-2009, 19:30
Szczerze mówiąc ,to kolejny raz zbieram się by wystąpić z wnioskiem o zakaz umieszczania fot z "obcobrzmiącym" tytułem...chyba że jest to nazwa własna...
To tak dla dobra odbiorców i autorów też.....:wink:

Piotr_ek
29-08-2009, 19:51
OK. Już nie będę zanieczyszczał forum swoimi tytułami. Oczywiście dziękuję za "kolejny" tego typu komentarz i obiecuję, że nie będę już tu nikogo dręczył swoimi trudnymi do rozszyfrowania tytułami. Dziękuję.

fushiro
29-08-2009, 20:58
OK. Już nie będę zanieczyszczał forum swoimi tytułami. Oczywiście dziękuję za "kolejny" tego typu komentarz i obiecuję, że nie będę już tu nikogo dręczył swoimi trudnymi do rozszyfrowania tytułami. Dziękuję.

Bez przesady. Ode mnie najwyżej drugi lub trzeci na dziesiątki prac które tutaj wystawiasz. Moim celem absolutnie nie jest zniechęcenie nikogo do nadawania obcojęzycznych nazw. Zachęcam do szukania i rozwijania tej trudnej sztuki. Tak samo jest z fotografią. Trzeba sporo ćwiczyć i szlifować warsztat. Szczerze zachęcam do spisywania ulubionych tytułów w utworach muzycznych, lub literackich. Można się sporo nauczyć w ten sposób nie mając biegłej znajomości języka. Ciężko natomiast stworzyć dobry tytuł od podstaw nie mając wiedzy z zakresu gramatyki lub literatury. Język obcy nie ma tutaj wiele do rzeczy. Dobry tytuł jest jak wisienka na torcie :)

kulten
30-08-2009, 01:54

Świetne i tyle.

Dokładnie za Szuwarkiem :) . Dobrze podsumował.

kulten
30-08-2009, 01:57
Szczerze zachęcam do spisywania ulubionych tytułów w utworach muzycznych, lub literackich. Można się sporo nauczyć w ten sposób nie mając biegłej znajomości języka. (...) Dobry tytuł jest jak wisienka na torcie :)

W 100% się zgadzam. Dobry tytuł dodaje smaczku.

malasana
30-08-2009, 09:50
W 100% się zgadzam. Dobry tytuł dodaje smaczku.
Zgadza sie. A najlepiej, zeby byl po polsku, nie sadzicie?

A cod o damego zdjecia - jest przepiekne. Bezbledny morki minimal w b/w. Obrobka jest niedoscigniona mz.

Piotr_ek
30-08-2009, 12:32
Dobra. Będzie po polskiemu...
W najgorszym wypadku pm Fushiro zostanie zaspamowane pomysłami na tytuły, które dla dobra forum będzie musiał analizować :)

A tymczasem dziękuję za opinie.

Nikonozaur
30-08-2009, 13:54
Proste i czytelne, mnie pasi.