PDA

Zobacz pełną wersję : Ekspedycje Nikon Polska

BlackRoger
28-08-2009, 18:39
Zapowiadają się ciekawe miejsca i fajna inicjatywa Nikona:
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=111830

Piotr_
28-08-2009, 18:47
Zapowiadają się ciekawe miejsca i fajna inicjatywa Nikona:
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=111830

Ja bym się ucieszył gdyby Nikon podjął inicjatywę poprawy działania serwisu :(

Roana
29-08-2009, 18:46
Witam. ja moze bede beszczelna w swojej wypowiedzi ale po przeczytaniu wszystkich informacji melduje, ze to jest niezla gratka owszem - ale dla milosnikow hoteli 5 gwiazdkowych hoteli. organizatorem pozdrozy jest warszawskie biuro podrozy 5 Stars Club Business Travel, ktore zajmuje sie glownie wyjazdami dla pracownikow firm. podejrzewam, ze cena takiego wypadu 2 tygodnowego bedzie sie wahac miedzy 10-15 tys zlotych. jest to wyjazd calkowicie zorganizowany, wypelniany plan punkt po punkcie. ale dla mnie np to nie jest przygoda. dla mnie przygoda jest wtedy, gdy mam tylko bilet lotniczy do i z kraju, gdzie zamierzam byc, gdy nie wiem, gdzie bede spala i czy wogole dojade do celu w czasie, ktory sobie zaplanuje.
no i oczywiscie najtanszym kosztem jaki sie da.

mysle o tym, aby powiedzmy w lutym zapodac temat na forum, o wyprawie, ktora kazdy czlowiek moze sobie sam zaplanowac tylko na podstawie przewodnika Lonely Planet i ewentualnych pomocnych wskazowek podroznikow np ze strony www.travelbit.pl etc.
wiemy kiedy wylatujemy z polski, wiemy kiedy do niej wracamy. i tyle wiemy. reszte tworzymy sami.
mysle o miesiacu w Indochinach w 2010 roku. mozna sie zmiescic w 5-8 tys. (zakres duzy - zaleznyi od kilku czynnikow) ze wszystkim wliczajac rowniez wizy, czesto dwu lub trzy-krotnego przekraczania granicy.

no, ale trzeba miec miesiac. dla tych co maja 26 dni urlopu sprawa jest oczywista. tylko prosba do pracodawcy o podpisanie takiego wniosku urlopowego.

z wlasnego doswiadczenia.. najwazniejsi sa ludzie, ktorzy tworza wyjazdowy team. nie ma mowy o maruderach, obrazalskich, slabych psychicznie i tych co maja wygorowane żądania co do np miejsc noclegowych, jedzenia czy srodkow miejscowej komunikacji.. czasami warunki sa oplakane dla przecietnego czlowieka.. trezba byc otwartym, chetnym i odwaznym. wspomnienia po takiej podrozy - bezcenne, a zdjecia? jedyne w swoim rodzaju.
swiat jest blizej niz sie mysli. wystarczy odrobina checi i samozaparcia...

FunBoy
30-08-2009, 11:31
mysle o tym, aby powiedzmy w lutym zapodac temat na forum, o wyprawie, ktora kazdy czlowiek moze sobie sam zaplanowac tylko na podstawie przewodnika Lonely Planet i ewentualnych pomocnych wskazowek podroznikow np ze strony www.travelbit.pl (http://www.travelbit.pl) etc.
wiemy kiedy wylatujemy z polski, wiemy kiedy do niej wracamy. i tyle wiemy. reszte tworzymy sami.
mysle o miesiacu w Indochinach w 2010 roku. mozna sie zmiescic w 5-8 tys. (zakres duzy - zaleznyi od kilku czynnikow) ze wszystkim wliczajac rowniez wizy, czesto dwu lub trzy-krotnego przekraczania granicy.

no, ale trzeba miec miesiac. dla tych co maja 26 dni urlopu sprawa jest oczywista. tylko prosba do pracodawcy o podpisanie takiego wniosku urlopowego.

moje mysli rowniez ida w tym kierunu... i ze w tym roku na urlop sie nie wybieram, juz z moim pracodawca poruszylem temat ewentualnego wolnego calego miesiaca w przyszlym roku ;) podobna wyprawe (ale tylko 2,5tyg) juz mam za soba i musze powiedziec, ze zlapalem bakcyla :D

BlackRoger
30-08-2009, 11:41
moje mysli rowniez ida w tym kierunu... i ze w tym roku na urlop sie nie wybieram, juz z moim pracodawca poruszylem temat ewentualnego wolnego calego miesiaca w przyszlym roku ;) podobna wyprawe (ale tylko 2,5tyg) juz mam za soba i musze powiedziec, ze zlapalem bakcyla :D
Oprócz foto wrzucisz też info na temat samej organizacji wyprawy? Orientacyjne koszty, kruczki, ciekawostki itp. Byłoby miło :)

shaolin
30-08-2009, 11:52
Wyglada niezle, ale pewno wszystko rozbije sie o cene i ilosc osob uczestniczacych w jednej wyprawie - wiec wole zostac przy swoim trybie podrozowania, czyli czekac na okazje i potem siedziec 2 lata na wycieczce :mrgreen:

FunBoy
30-08-2009, 11:54
Oprócz foto wrzucisz też info na temat samej organizacji wyprawy? Orientacyjne koszty, kruczki, ciekawostki itp. Byłoby miło :)
cos tam sie pewnie pojawi... jakby bylo malo - zawsze mozna dopytac ;)

shaolin
30-08-2009, 12:00
Tylko nie wrzucaj tego pol roku po sprawie :razz: