PDA

Zobacz pełną wersję : Akademia Nikona - nowy projekt Nikon Polska

BlackRoger
28-08-2009, 18:34
"Nikon Polska uruchamia Akademię Nikona – nowy projekt edukacyjno-szkoleniowy skierowany do entuzjastów fotografii, zwłaszcza posiadaczy lustrzanek i profesjonalistów zajmujących się fotografią zawodowo. To pierwszy tego typu projekt w Polsce, z tak kompleksową ofertą, która obejmuje zarówno kursy produktowe, warsztaty tematyczne, jak i „fotoekspedycje” prowadzone przez znanych fotografów i podróżników, m.in. należących do grona nIKON FOTOGRAFII Tomasza Tomaszewskiego i Leszka Szurkowskiego, a także Stanisława Wosia oraz Marcina Kydryńskiego."
www.akademianikona.pl (http://fotografuj.pl/News/Akademia_Nikona_start_jeszcze_przed_rokiem_akademi ckim/id/3244)

Co o tym sądzicie? Najbardzie ciekawią mnie te kilkudniowe fotoekspedycje w egzotyczne miejsca (na razie w planach Japonia, Indie i Wietnam)

jackrabbit
28-08-2009, 18:59
no coz, ceny niestety nie na moja kieszen :(

BlackRoger
28-08-2009, 19:09
Co do cen samych warsztatów stacjonarnych i kursów to faktycznie za drogo i nie na polską kieszeń. Dwuipółdniowe warsztaty z cyfrowej ciemni z Tomaszewskim za 1800zł... no cena z górnej półki - porównując np. do alternatywy w postaci warsztatów Adama i Kaliny to nie wiem gdzie wolałbym sie wybrać mając taką kasę odłożoną na "edukację". Z drugiej strony jeśli to ma być oferta skierowana bezpośrednio do amatorów i osób niezajmujących się zarobkowo fotografią to dochodzę do wniosku że Nikon stara się być elitarny (w negatywnym brzmieniu tego słowa).

Leatherface
28-08-2009, 20:10
Już sie ucieszyłem... ale jak takie mają być ceny, to ja podziękuje.

Beleg
28-08-2009, 20:19
jaki wyjazd do Japoni to by było coś.. pozostaje wygrać w totka i witam wschodni świecie :D

fIlek
28-08-2009, 20:39
Niech oni się najpierw organizacyjnie ogarną. Teraz na urlopie jest dwóch ludzi, którzy zajmują się NPS. No i co? Nikt nic nie wie :D Numery komórkowe dla NPSowców oczywiście są również na wakacjach, więc kupa totalna :(

mkl
28-08-2009, 21:02
Ciekawe jaki poziom zaawansowania takiego kursu. Trochę drogo jak na kieszeń amatora.

robin102
30-08-2009, 12:22
Oooooooo Marcin Kydryński będzie, o proszę mój ulubiony wszystkowiedzący o muzyce. Ciekawe co muzycznego zaserwuje :mrgreen: trzeba koniecznie jechać, zapewne coś dla ucha i dla oka będzie :)

anialodz
30-08-2009, 22:43
no drogo ale w cenie hotel i czasem wyzywienie a u kaliny tego nie ma..

mkl
30-08-2009, 22:56
no drogo ale w cenie hotel i czasem wyzywienie a u kaliny tego nie ma..

Zależy też ile gwiazdek ma hotel... Czy +5 czy -5.

Valwit
30-08-2009, 23:20
Nikon w .de organizuje podobne rzeczy, cena w przliczeniu jest bardziej przystepna, no ale z kolei prowadzacy nie sa tez takimi gwiazdami :) http://nikon.de/home/de_DE/local/broad/133/1.html

mkl
31-08-2009, 13:28
Moja koleżanka z GB nauczyła mnie żeby nie przeliczać zachodnich cen na polskie, bo ma to dopiero sens jak się weźmie stosunek cena vs zarobki.

Valwit
31-08-2009, 13:34
zgadza sie. ostatnio sprawdza sie przlicznik 1:1 :) czyli 1 euro traktujemy jak 1 złoty. to calkiem niezle odzwierciedla sile nabywcza i wszelkie stosunki

Mariusz888
31-08-2009, 22:10
Nie no fajnie - każda aktywność cieszy ALE ceny powalają - jak ktoś ciuła na D60 czy inny entry level to choćby nie wiem jak bardzo chciał się uczyć to 1800zł na 2 dniowy kurs nie wyłoży bo inaczej to by brał miejsca D3... fajnie ale trochę za drogo...

Baart1980
26-07-2012, 12:23
A powiedzcie, co lepiej wybrać w takiej akademii Nikona. Kurs np podstaw fotografii, czy od razu uderzać na warsztaty, pomimo, że droższe ?
Stan mojej wiedzy fotograficznej - po dziesiątkach tutoriali, książek i poradników stan wiedzy teoretycznej raczej opanowany, gorzej z praktyką.

wer
28-07-2012, 00:11
Akademia Nikona jest bardzo droga. Za te pieniądze znajdziesz 3 razy dłuższy kurs. Nie byłem na ich kursach, ale z opisów wynika, że nie jest to jakieś super coś zaawansowane.

camus
01-08-2012, 12:09
Mogę stwierdzić iż po przybyciu u nich szkolenia na temat błuzyskania lampą blyskowa czuję niedosyt, pomimo iż tę zajęcia prowadził Paweł Duma. W prezencie dostaliśmy karty pamięci oraz długopisy, ale dla mnie ważniejsze są praktyki których było mało.