Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Magiczne Światło cz. 2
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img106.imageshack.us/img106/1836/82866816.jpg)
Więcej będzie na stronie jak w końcu zadziała update, który już 3 dzień jest na serwerze, a na stronce coś się go doczekać nie mogę... :/
alfapasje
27-08-2009, 13:46
jest lepiej niż poprzednio w moim odczuciu.
pięknie to wyszło. gratulacje
grudzinsky
27-08-2009, 15:04
oj tylko dlaczego tak strasznie kolorowy szum wylazl? :( zbytnio wyciagane z cieni :( tu by warto bylo zastosowac podwojna ekspozycje. poprawnie naswietlic gore i dol i polaczyc w calosc :)
borregaard
27-08-2009, 15:22
Ogólnie,mnie,bardziej pasi niż poprzednie,ale ,niestety....:mrgreen:,Grudzinsky ma rację.....
oj tylko dlaczego tak strasznie kolorowy szum wylazl? :( zbytnio wyciagane z cieni :( tu by warto bylo zastosowac podwojna ekspozycje. poprawnie naswietlic gore i dol i polaczyc w calosc :)
Owszem... Jest kolorowy szum, który przeszkadza... W zakresie mniejszego drzewa i na początku krzaków... Mój błąd, że nie dopracowałem tego...
2 ekspozycje powiadasz... Ledwie zdąrzyłem dobiec w odpowiednie do zrobienia tego zdjęcia miejsce przez krowie pastwisko... Wyciągnąłem aparat, zrobiłem zdjęcie i to cudne zjawisko zniknęło...
tak.....duzo lepiej niz poprzednio.....piekne kolorki i sam moment!!!!
Ale koledzy juz wczesniej wspominali o nie dociagnieciach....prawda!
Ściągnij tylko trochę koloru i światło w tych najaśnieszym miejscach i będzie się podobać. :)
Ściągnij tylko trochę koloru i światło w tych najaśnieszym miejscach i będzie się podobać. :)
Moja wizja została już zaprezentwana... Masz jednak moje zielone światło na ściągnięcie tego co Ci się nie podoba na HD-ka i zaprezentowanie własnej... :) Chętnie obejrzę... Powiem więcej... Mam nadzieję, że obejrzę... :D
Moja wizja została już zaprezentwana... Masz jednak moje zielone światło na ściągnięcie tego co Ci się nie podoba na HD-ka i zaprezentowanie własnej... :) Chętnie obejrzę... Powiem więcej... Mam nadzieję, że obejrzę... :D
OK, nie ma sprawy . W prawdzie nie jestem dobra w obróbce, ale dla Ciebie zrobię to. Pracuję, dlatego zrobię to w trakcie weekendu, i na pewno wrzucę to na Twój wątek. Mam tylko prośbę, wyślij mi to zdjęcie na PM, w takiej formie, co mogłabym go obrabiać. Wiadomym jest, że nie ma co się zabierać do zdjęcia umieszczonego na forum.
OK, nie ma sprawy . W prawdzie nie jestem dobra w obróbce, ale dla Ciebie zrobię to. Pracuję, dlatego zrobię to w trakcie weekendu, i na pewno wrzucę to na Twój wątek. Mam tylko prośbę, wyślij mi to zdjęcie na PM, w takiej formie, co mogłabym go obrabiać. Wiadomym jest, że nie ma co się zabierać do zdjęcia umieszczonego na forum.
Do pokazania kierunku w zakresie obróbki fotki z forum są wystarczające. Ale nie ma sprawy. Wyślę pełen wymiar (z odszumionymi najbardziej newralgicznymi miejscami, o których pisał grudzinsky). Będziesz mogła również kadrowanie zaproponować, bo jak się okaże prawa strona nieciekawa niestety. Na wykonanie pionowego kadru nie wystarczyło już czasu..
no slicznie, rzeczywiscie jest jeszcze lepiej - nic bym nie poprawiał :-D