Zobacz pełną wersję : rozsuwanie obiektywu - nikon D90 i obiektyw Nikkor 18-200 VR
Podczas chodzenia z moim D90 - VR 18-200 na pasku na szyi nie mogę się uchronić przed "rozsuwaniem" się obiektywu. Ciągle widocznie z powodu drgan podczas chodzenia obiektyw mi się rozkłada.
Jest to dość uciążliwe - czy to jest wada obiektywu czy ten typ tak po prostu ma?
Ma ktoś podobnie czy mam lecieć do serwisu? Gwarancja mi się niedługo kończy.
ten typ tak ma. nowa wersja ma hamulec reczny.
velaskez
27-08-2009, 11:42
Ciężki jest to się rozsuwa.
Ale za taką kasę to powinni to jakoś usprawnić bo niby to takie oczywiste jak upierdliwe niestety - czyli normalka(?)
za "taka kase" to sie wlasnie obiektywy wysuwaja same.
drozsze i lepsze sie nie rozsuwaja.
Ale za taką kasę to powinni to jakoś usprawnić bo niby to takie oczywiste jak upierdliwe niestety - czyli normalka(?)
Właśnie usprawnili wprowadzając nowy model z blokadą tubusu:]
pewnie ok. 80% tych szkieł dotyczy powyższy problem
używałem 3 sztuk - tylko z jednym tak się nie działo
przyzwyczaj się ;)
gadzeciarz
28-08-2009, 19:53
Tak z nim już jest. Mnie to na początku najpierw przestraszyło (brak wiedzy)
A już później się przyzwyczaiłem nosząc aparat skierowany ku dołowi najczęściej przy prawym boku a dłonią trzymam osłonę.
Jak nie możesz czegoś zmienić trzeba to polubić ;-)
Sam obiektyw sobie bardzo chwalę.
Miałem w ręku taki po przebiegu 30-40 tyś. No niestety wyjeżdżał bardzo szybko i łatwo. Nie wiem jak nówki sztuki, ale biorąc pod uwagę masę pewnie nie jest wcale lepiej.
krzysiekn
28-08-2009, 20:11
to cud.mój tak nie ma.chodzę z nim po górkach i się nie wysuwa.mam go z 18 miesięcy.
to cud.mój tak nie ma.chodzę z nim po górkach i się nie wysuwa.mam go z 18 miesięcy.
No to jeszcze troche i zacznie....daj znac kiedy:D A nie robisz fot glownie na 18mm moze sie jeszcze nie wyklepal!
Tak juz maja.....swoja droga dziwne ze nie wcisneli blokady w pierwszym modelu!
...swoja droga dziwne ze nie wcisneli blokady w pierwszym modelu!
jakos trzeba sprzedac drugi nie? ;)
jakos trzeba sprzedac drugi nie? ;)
No nie popisali sie z tym nowym!
dziwe, ja jak wroce na 18mm to mi sie nic nie rozsuwa, tylko jak zostawie na innym niz 18mm to wtedy faktycznie sie rozsuwa. Tez na poczatku myslalem ze kiszka, ale z blokada na 18mm jest bardzo dobrze, nawet przy bieganiu ze szklem jest na 18mm :)
Szlag by mnie trafiał za każdym razem, powinni je wymieniać na rev II w jakiejś akcji serwisowej.
Władca Pixeli
13-09-2009, 00:44
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?p=1408257#post1408257
Taka gumka w ramach akcji serwisowej, to byłoby dobre. Ciekawie brzmiałyby nagłówki w prasie branżowej.