Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Burren

Greg77
26-08-2009, 19:02
Piekny ksiezycowy krajobraz regionu Burren na zachodzie Irlandii....
To dla tych kturzy sadza ze Irlandia jest kraina pelna drzew i wody:D
Szufladka z pazdziernika 2008......dogrzebalem sie do tych zdjec i jest tam wiele swietnych kadrow....podejde do nich na nowo:)
Na poczatek zwykly widoczek z fajnym niebem:)

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/08/33upeli-1.jpg
źródło (http://i26.tinypic.com/33upeli.jpg)

sorki podmienilem obrazek na bardziej kontrastowy:)

alfapasje
26-08-2009, 19:07
rzuciłeś fajny obrazek. Fajna podłoga, fajne niebo, ale te linie chmur na niebo tak rzucają wzrokiem to na lewo to na prawo ;) Takie moje odczucia ;)

dawidlawecki
26-08-2009, 19:08
chyba trochę szumi czy mi się wydaje ? po za tym ok kolory bardzo fajne ale temat trochę nudny ?

harb
26-08-2009, 19:09
bardzo ładny lanszafcik :-D bdb kolorystyka

Greg77
26-08-2009, 19:10
chyba trochę szumi czy mi się wydaje ? po za tym ok kolory bardzo fajne ale temat trochę nudny ?

Za lekki szumik przepraszam......jutro jak wroce do domu to przysiedze nad tymi RAWami.....
Skoro dla ciebie nudny to trudno....nie wchodz:D

Al Koholik
26-08-2009, 19:11
Czyżbym cię sprowokował?? Trochę mi się to nie widzi. Za dużo nieba, no chyba, że ci na nim zależało. A ta skalista pustynia za mało wyeksponowana. Wrażenia są raczej pozytywne ale nie pokazują specyfiki tego miejsca. Czy można zrobić takie zdjęcie żeby pokazać tu wszystko co ważne tego nie wiem. Nie miałem okazji spróbować.

W sobotę kazali mi przyjść do roboty... a wiec znowu nie teraz :(

dawidlawecki
26-08-2009, 19:17
Za lekki szumik przepraszam......jutro jak wroce do domu to przysiedze nad tymi RAWami.....
Skoro dla ciebie nudny to trudno....nie wchodz:D

obiecuje, że więcej nie będę komentować twoich prac, krytyka ci nie służy ;)

Proac150
26-08-2009, 20:12
Bardzo się podoba, nieba w sam raz

barbi
26-08-2009, 20:59
Mi się podoba.

Marcin T
26-08-2009, 21:07
bardzo ładny lanszafcik :-D bdb kolorystyka
Zgodzę się.
Oczywiście zakładam, że kamienie lekko wpadające w niebieski były zamiarem i wizją autora :)

Greg77
26-08-2009, 21:09
obiecuje, że więcej nie będę komentować twoich prac, krytyka ci nie służy ;)

Krytyka mi sluzy i to bardzo dobrze.....lubie jak ktos mi poradzi jak uniknac problemu lub jak to naprawic.....sam tego oczekujesz:) W czym zreszta staralem sie tobie pomoc:)

Czyżbym cię sprowokował?? Trochę mi się to nie widzi. Za dużo nieba, no chyba, że ci na nim zależało. A ta skalista pustynia za mało wyeksponowana. Wrażenia są raczej pozytywne ale nie pokazują specyfiki tego miejsca. Czy można zrobić takie zdjęcie żeby pokazać tu wszystko co ważne tego nie wiem. Nie miałem okazji spróbować.

W sobotę kazali mi przyjść do roboty... a wiec znowu nie teraz :(

Tak sprowokowales mnie.....duzo nieba bo tak mi sie spodobalo, ze nie moglem go nie pokazac:D
Co do wyeksponowania to jak wspomnialem jest to koncowka pazdziernika i slonce bylo bardzo nisko stad taki cien....
Co do soboty to nie bardzo moglem bo prace koncze w sobote rano ale moze w Niedziele?? Ja jestem jak najbardziej za tyle, ze pogoda sie nie bardzo szykuje:(

telly
26-08-2009, 21:30
A ta skalista pustynia za mało wyeksponowana...

Zdjęcie - takie nic, ale bardzo ładne.
Sugestia, żeby wzmocnić powierzchnię wzgórza z pierwszego planu przy pozostawieniu tej tylnej, dalszej górki może dać bardzo ciekawy efekt.

Greg77
26-08-2009, 21:32
Zdjęcie - takie nic, ale bardzo ładne.
Sugestia, żeby wzmocnić powierzchnię wzgórza z pierwszego planu przy pozostawieniu tej tylnej, dalszej górki może dać bardzo ciekawy efekt.

Zobaczy sie jutro:)
Teraz jestem bez PSa:D
Sporo materialu z tamtad mam ktory nie bardzo wiedzialem jak obrobic....teraz juz mysle sie uda:)

Locter
26-08-2009, 21:42
Niebo chyba zaraz po deszczu ? Piekny błękit i brunatnoczerwona podłoga - kolory grają tutaj pierwszoplanowa rolę. Zdjęcie wg. mnie bardzo dobre.

Greg77
26-08-2009, 21:46
Niebo chyba zaraz po deszczu ? Piekny błękit i brunatnoczerwona podłoga - kolory grają tutaj pierwszoplanowa rolę. Zdjęcie wg. mnie bardzo dobre.

Ano po ulewie......

Zgodzę się.
Oczywiście zakładam, że kamienie lekko wpadające w niebieski były zamiarem i wizją autora :)

Faktycznie kamienie wpadaja w niebieski......ale podczas proby odniebieszczenia;) jakos podloga nie pasowala do reszty......kamienie byly mokre i moze stad odbicie w nich.....
Jednak jutro jeszcze sprobuje cos pokombinowac z tymi zdjeciami i zobacze jak jest z tymi kamieniami....

borregaard
26-08-2009, 22:03
W sumie,to bardzo przyjemne zdjęcie,natomiast deko przysmutne..Jakiegos motywu,w zasadzie ,brak,więc niech ma chociaż weselsze kolorki.Fajne niebo.
Ja to widze jak niżej...
http://www.iv.pl/images/mm2i8dhg7y1kfa8r1y1g.jpg

Greg77
26-08-2009, 22:05
W sumie,to bardzo przyjemne zdjęcie,natomiast deko przysmutne..Jakiegos motywu,w zasadzie ,brak,więc niech ma chociaż weselsze kolorki.Fajne niebo.
Ja to widze jak niżej...

No i swietne! Odszumiane widze.......jedynie nadmiar zieleni mi przeszkadza bo to byla taka Irlandzka zima:)
Ale faktynie ozywiles zdjecie!

borregaard
26-08-2009, 22:07
No i swietne! Odszumiane widze.......jedynie nadmiar zieleni mi przeszkadza bo to byla taka Irlandzka zima:)
Ale faktynie ozywiles zdjecie!
Sorry,nie przypuszczałem,że w pażdzierniku tam zima jest....:mrgreen:

Greg77
26-08-2009, 22:09
Sorry,nie przypuszczałem,że w pażdzierniku tam zima jest....:mrgreen:

Ano tak jest.....tutaj juz powoli zaczynaja liscie leciec z drzew...za to wiosne mam juz w marcu:D
No a poza tym zima tu raczej w granicach +5 - +10 celsjusza;)

kulten
26-08-2009, 22:33
Ja to widze jak niżej...
http://www.iv.pl/images/mm2i8dhg7y1kfa8r1y1g.jpg

Za Andrzejem.

Sebastianito
26-08-2009, 22:45
A ciebie moj kochany razem z Al Koholikiem zostawilem sobie na koniec... i nie po to aby wychwalac pod niebiosy ale zeby uczciwie i z reka na sercu Cie zje... no ochrzanic...
Po pierwsze, zobacz na niebo, nie wydaje ci sie za ostrze w stosunku do ziemi? Przeciez odleglosc do stratosfery jest jakies... no ponad 10km! Po drugie: Zobacz jakie swiatlo masz na szczytach wzgorz... wyodrebnij je podczas obrobki... pokaz ze sie swieca... zobacz ze sa pomiedzy mocnymi punktami.... A po trzecie nie podobaja mi sie te zbyt mocno przygaszone skaly. Po czawrte podkrecil bym zielony, po piate kulten mie uspokaja, po szóste chce wiecej twoich zdjec, po siudme... nie kradnij (z dekalogu) :) pozdrawiam...

Greg77
26-08-2009, 22:49
A ciebie moj kochany razem z Al Koholikiem zostawilem sobie na koniec... i nie po to aby wychwalac pod niebiosy ale zeby uczciwie i z reka na sercu Cie zje... no ochrzanic...
Po pierwsze, zobacz na niebo, nie wydaje ci sie za ostrze w stosunku do ziemi? Przeciez odleglosc do stratosfery jest jakies... no ponad 10km! Po drugie: Zobacz jakie swiatlo masz na szczytach wzgorz... wyodrebnij je podczas obrobki... pokaz ze sie swieca... zobacz ze sa pomiedzy mocnymi punktami.... A po trzecie nie podobaja mi sie te zbyt mocno przygaszone skaly. Po czawrte podkrecil bym zielony, po piate kulten mie uspokaja, po szóste chce wiecej twoich zdjec, po siudme... nie kradnij (z dekalogu) :) pozdrawiam...

Hehe.....dzieki!
Siade do RAWow z tego wypadu na spokojnie jak bede mial troche wolnego!
Zapomnialem o tym a tam takie warunki wtedy mialem.....jedyne z czym nie do konca daje to kolor podlogi ale popracuje!
Poprawie sie! Obiecuje..........

Sebastianito
26-08-2009, 23:28
Cieszy mnie to bardzo... Mam nadzieje, ze Cie nie urazilem... poprostu mi to lezalo jak to zdjecie ogladalem...

Greg77
26-08-2009, 23:59
Cieszy mnie to bardzo... Mam nadzieje, ze Cie nie urazilem... poprostu mi to lezalo jak to zdjecie ogladalem...

:D spoko.....przynajmniej dotarlo!;)

tormentol
27-08-2009, 01:34
Fajne foto z ładnymi kolorami, jedynie mam wrażenie, że jest trochę za płaskie.