Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] 1001 nocy
malasana
25-08-2009, 21:59
Wiem, kadr moze sie nie podobac... Tym bardziej, ciekaw jestem opinii. Zapraszam!
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://malasana.webhost.pl/photos/granadados04.jpg)
Alhambra czy Sewilla?
Co do kadru, trochę przeszkadza mi brak... w zasadzie czegokolwiek po prawej stronie słupa. Ale wiem, że wobec tych zdobień obojętnie przejść się nie da ;-) nic, tylko focić, focic, focić... dawaj więcej, wspomnienia ożywają :)
malasana
25-08-2009, 22:25
Alhambra. Prwa strone zostawilem swiadomie, ze wzgledu na kolr i geometrie...
Domyślam się (znając Ciebie), że to nie był nieprzemyślany pstryk. Po dłuższym wpatrzeniu się, zgadzam się z Tobą, chociaż z pierwszego wrażenia też się nie wycofuję... Zresztą, nie będę się wypowiadał bo w tych klimatach tracę obiektywizm;-) Podoba mi się, i tyle. Świetna gra światła.
swietnie pokazany detal i bdb kolor :-D
Pieknie pokazana faktura, piekne swiatlo.. ale sam kadr mi sie nie podoba. Prawde mowiac, sam nie mam pomyslu jakby to mozna bylo pokazac. Zdarza mi sie dosc czesto probowac uchwycic takie detale ale jak dotad nigdy nie bylem jeszcze zadowolony z ostatecznego efektu. Brakuje mi tu prawej strony. I zastanowilbym sie na mniejsza GO, tak zeby duzo mocniej rozmyc sciane po lewej. Moze wtedy brak prawej strony bylby mniej dokuczliwy.
Cyt.:malasana: Wiem, kadr moze sie nie podobac...
Podejrzewam, że jakbyś coś takiego wcześniej przyuważył, w życiu nie odpuściłbyś sobie pokazania lepszego kadru. Dlatego nie dziwię się, że mimo wszystko pokazałeś to ujęcie. :)
A Ty jak zwykle - super :)
malasana
30-08-2009, 09:38
Pieknie pokazana faktura, piekne swiatlo.. ale sam kadr mi sie nie podoba. Prawde mowiac, sam nie mam pomyslu jakby to mozna bylo pokazac. Zdarza mi sie dosc czesto probowac uchwycic takie detale ale jak dotad nigdy nie bylem jeszcze zadowolony z ostatecznego efektu. Brakuje mi tu prawej strony. I zastanowilbym sie na mniejsza GO, tak zeby duzo mocniej rozmyc sciane po lewej. Moze wtedy brak prawej strony bylby mniej dokuczliwy.
Wiedzialem, ze moze sie nie podoba:) Sam nie bylem do konca przekonany i nadal nie jestem. Ale jak sam napisales, nie mam lepszego pomyslu:)
andrzejp
07-09-2009, 18:07
No właśnie ta lewa strona trochę rozprasza te świetny detal:???:
Grzegorz WO
09-09-2009, 23:44
Bardzo ciekawy szczegół, faktycznie z "1001-szej " nocy. :-D
andrzejp
10-09-2009, 13:26
Tak z ciekawości, czy ten detal ciągnie się mocno do góry.
Pytam bo zastanawiam się jakby wyglądał w kadrze pionowym.
malasana
10-09-2009, 13:29
Tak z ciekawości, czy ten detal ciągnie się mocno do góry.
Pytam bo zastanawiam się jakby wyglądał w kadrze pionowym.
Troche idzie jeszcze w gore, ale rozszerza sie i zamienia w polluk. Dlatego tez ciezko mi bo sensownie to ujac. Moze jeszcze tam zawitam i sie poprawie:)
Fajne, intrygujące. Prawie do góry nogami :-)