Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Kamila.
siedemczwartych
25-08-2009, 17:28
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.siedemczwartych.pl/nikon/kamila.jpg)
Oczywiscie o szczerą i konstruktywną krytykę proszę.
Dzięki
Ps jako ciekawostkę napisze, że to D700 + NIKKOR 35 mm f/1.8 (DX)
D700 ustawione na FX.
Czyżby robione nowym nabytkiem ?
Trochę trudno sie ogląda (do góry nogami), ale przyjemne w odbiorze.
Trochę trudno sie ogląda (do góry nogami), ale przyjemne w odbiorze.
ja dodam, że czuję w tej pracy inspirację z innych źródeł, bo ostatnio sporo zdjęć z rozłożonymi włosami na ziemi czy trawie widziałem
modelka ładna, ciekawe jak na innych zdjęciach wyszła :)
siedemczwartych
25-08-2009, 18:12
akurat to był pomysł modelki.
Ale wzorowanie się na dobrych pracach (Karola) to dla mnie zaszczyt.
akurat to był pomysł modelki.
Ale wzorowanie się na dobrych pracach (Karola) to dla mnie zaszczyt.
no właśnie też myślałem o jego pracach :)
Zdjęcie akurat średnio ;) mi się podoba (ale to rzecz gustu w tym przypadku), ale 35 na FX rysuje zaje...fajnie i jestem zafe....fajnie zadowolony z tego szkła. Może też niebawem wstawię jakieś efekty z tego tandemu.
camilvein
25-10-2009, 12:45
Powiem ,że jeżeli chodzi o kompozycje mimo, iż znaną powszechnie to w tym wypadku fajnie zgraną. Jest to kompozycja dość ryzykowna, gdyż najpierw trzeba dobrze wybadać teren, czy trawa jest czysta i czy w pobliżu nie było jakiegoś pieska bo gdyby tak włosy modelki wpadły na przysłowiową "minę" to nie byłoby tak kolorowo XD
Świetnie kolorystycznie p.s jak się sprawuje 35 mm f/1.8 pod D700 ogólnie ??? Ja akurat mam to szkło też i jest to moje ulubione szkło, ale nie mam pełnej klatki więc ciekawi mnie jak sobie radzi z D700 bo choć testowałem D700 to nie miałem akurat przyjemności wybadać jak sobie radzi dx'owskie szkło 35mm właśnie z tą puszką.
Pozdrawiam ;)
czesc 7/4:mrgreen:
bardzo ladna modelka, trawka wyczes
zdjecie przyjemne, mile w odbiorze :-D
pozdrawiam cieplo