Zobacz pełną wersję : Jaki netbokk z modulem 3 G
Wojciech
25-08-2009, 09:25
Jaki netbook z modulem 3G, co sadzicie jakie macie propozycje.
Pozdrawiam Wojciech
Max...20
28-08-2009, 22:52
Myślę że w tym miejscu powinieneś znaleźć odpowiedź na swoje pytanie
http://forum.laptopy.info.pl/
Wojciech
28-08-2009, 23:04
Dzieki kolejna biblia do czytania, moze jakies propozycje byloby latwiej, jak moja cora zasnie to moze wloze sobie zapalki w oczy i jeszcze poczytam :)
Pozdro.
moze jakies propozycje byloby latwiej
Paradoksalnie, praktycznie nie ma na rynku netbooków z modułem 3G. :)
Wyjątkiem jest jeden z wycofanych już modeli Asusa Eee PC. O innych nie wiem. Jeśli ktokolwiek zna, również proszę o cynk, chętnie potestuję.
Wojciech
30-08-2009, 13:18
No wlasnie ludzie piszcie propozycje, czy juz tylko zostalo kupienie z allegro samsunga z modemem od plusa.....
2 spostrzeżenia:
- Samsung NC10
- potrzebujesz modemu wbudowanego w komputer? ja też tak myślałem, a używam komórki przez bluetooth ;-)
http://www.frazpc.pl/artykuly/647/Samsung/NC10/netbook/roku/2008
Mam, nie narzekam :mrgreen: w iPlusie śmgał u mnie w domu nawet do 500 kilobajtów na sekundę. To jakoś 4 megabity będzie.
No właśnie, ale czy połączenie netbook - komórka przez bluetooth nie będzie spowalniało internetu? Nie mam zbyt wielu doświadczeń w kwestii mobilnego internetu, ale iplus z modemem w karcie pcmcia (czy jak to się pisze) czasami tak zamulał, że byłem na granicy cierpliwości, a jakby jeszcze bluetooth miał coś obcinać to już porażka na całego.
No właśnie, ale czy połączenie netbook - komórka przez bluetooth nie będzie spowalniało internetu? Nie mam zbyt wielu doświadczeń w kwestii mobilnego internetu, ale iplus z modemem w karcie pcmcia (czy jak to się pisze) czasami tak zamulał, że byłem na granicy cierpliwości, a jakby jeszcze bluetooth miał coś obcinać to już porażka na całego.
Nie wiem - nie ściągałem tam filmów - te 100+KB mi spokojnie wystarczało.
Inna sprawa, że modem USB też więcej nie był w stanie wyciągnąć - nigdzie w Warszawie.
Wojciech
31-08-2009, 17:15
czesc Adak
Uzywanie komorki z netbookiem to tez jedan z opcji ale hmn no fajnie by bylo miec taki modol wbudowany
czy tylko toshiba nb 100 i samsung nc10 to jedyne dobre produkty na rynku.
Pozdrawiam
czesc Adak
Uzywanie komorki z netbookiem to tez jedan z opcji ale hmn no fajnie by bylo miec taki modol wbudowany
czy tylko toshiba nb 100 i samsung nc10 to jedyne dobre produkty na rynku.
Pozdrawiam
Kwestia czy będziesz korzystał z netu głównie z przez wifi czy przez siec GSM?
Mnie wyszło, że dobrze mieć komórkę z jakimś tam pakietem danych, ale głównie używam netu przez wifi.
Pomyśl czy będziesz chciał mieć drugą kartę sim, którą włożysz specjalnie do netbooka - ja nie chciałem :-)
Wojciech
07-09-2009, 23:32
czesc
Sluchajcie co sadzice, na str komputronika pojawila sie tosiba z modulem 3G, wiem cena jest stroga ale uzywam 2 laptopy tej marki i jeden z nich ma juz 7 lat i jeszcze dziala wiec nie wchodza inne marki, oto link i jak zwykle pytam sie WAS co sadzicie,
http://www.komputronik.pl/index.php/product/83093/Notebooki-i-netbooki/Netbooki-(mini-notebooki)/Toshiba_NB200-12J_Black_z_modemem_3G.html
Zdaje sobie z tego sprawe ze sa fani innych marek i przekladania kart w tel. i laczenie sie z komp, ale niestety ja tego nie uznaje korci mniemarka, jej opinie i bateria 6 cell-owa.
Pozdrawiam
Wojek
czesc
Sluchajcie co sadzice, na str komputronika pojawila sie tosiba z modulem 3G, wiem cena jest stroga ale uzywam 2 laptopy tej marki i jeden z nich ma juz 7 lat i jeszcze dziala wiec nie wchodza inne marki, oto link i jak zwykle pytam sie WAS co sadzicie,
http://www.komputronik.pl/index.php/product/83093/Notebooki-i-netbooki/Netbooki-(mini-notebooki)/Toshiba_NB200-12J_Black_z_modemem_3G.html
Zdaje sobie z tego sprawe ze sa fani innych marek i przekladania kart w tel. i laczenie sie z komp, ale niestety ja tego nie uznaje korci mniemarka, jej opinie i bateria 6 cell-owa.
Pozdrawiam
Wojek
Kolego - miej litość ! Postaraj się pisać bardziej schludnie, z zachowaniem zasad interpunkcji itd...
downunder
08-09-2009, 00:28
czesc
Pozdrawiam
Wojek
Wojciech, mam wrażenie, że właśnie dokonałeś wyboru i wszelkie dalsze porady nic tu nie pomogą. :lol:
Witam,
Posiadam notebook HP Pavilion DV 2820ea. Jest on wyposażony w "HP h2300 HSDPA Broadband Wireless Module".
Może również i Ciebie zainteresuje ten model HP.
Wojciech
10-09-2009, 15:42
Dziękuję za informacje.
Interpunkcja od dziś już będzie poprawna.
Wojciech
Witam,
Posiadam notebook HP Pavilion DV 2820ea. Jest on wyposażony w "HP h2300 HSDPA Broadband Wireless Module".
Może również i Ciebie zainteresuje ten model HP.
Ark, wszystko fajnie, ale ten laptok ma 14'' i 2.5 kg :) To nie netbook.
Ark, wszystko fajnie, ale ten laptok ma 14'' i 2.5 kg :) To nie netbook.
:) poprawiam...posiadam laptop HP Pavilion DV 2820ea...;):) Co do matrycy i wagi to, dla mnie same plusy :)
ThomasVoland
10-09-2009, 20:14
Dużego wyboru nie masz. Ja używam Samsunga NC10 i jestem z niego bardzo zadowolony. Ok. 5h na załączonym modemie, wyświetlaczu mocno podświetlonym. Tylko mój egzemplarz chyba czeka serwis bo na taśmie coś nie zawsze styka, ale poza tym rewelacja. Inna sprawa to rozdzielczość 1024x600 która wymaga przyzwyczajenia. Ja na co dzień siedzę na 24" 1920x1200 więc różnica kolosalna, ale mimo to po ukryciu menu start na 10" jest całkiem OK.