Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zwykly obrazek raz jeszcze!
Poprawione kolorki i w panoramie z 10 klatek.....
Czasami zwykly widok moze byc przyjemny:)
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
borregaard
24-08-2009, 18:55
No,teraz b. przyzwoicie,a nawet b.fajnie.:-D
Bardzo przyjemna fota, znakomita kolorystyka tego co w wodzie rośnie i się odbija,..Pozdrawiam.
Piękne lustro , aczkolwiek ciut za długie : )
......ciut za długie : )
Nie rozumiem? To w koncu panorama jest!
nie o to chodzi , nie powiem głośno bo nie chce wywoływać wilków (modów) z lasu :mrgreen:
Proac150
24-08-2009, 22:49
B. fajne, bardziej się podoba od poprzedniego
A do mnie nie gada bo:
- niebo (chmury) cosik mi szumi...
- zielen drzew cosik wyblakla, tak jakby bardzo mocno z cieni wyciagana...
- kolory: nieba i jego odbicia w wodzie nie bardzo do siebie pasuja
:-(
A tak z ciekawosci - skoro to z 10-ciu klatek to jesli moge spytac ile stopni calosc pokrywa
albo tez ile stopni pokrywaly poszczegolne klatki i jakim szklem robione ?
pozdr
McE
Podoba mi się, odbicie nieba w tafli wody bajeranckie, wiem, że Ty też to lubisz :)
Zero uwag, bardzo dobrze jest.
B. fajne, bardziej się podoba od poprzedniego
zgadzam się :-D
A do mnie nie gada bo:
- niebo (chmury) cosik mi szumi...
- zielen drzew cosik wyblakla, tak jakby bardzo mocno z cieni wyciagana...
- kolory: nieba i jego odbicia w wodzie nie bardzo do siebie pasuja
:-(
A tak z ciekawosci - skoro to z 10-ciu klatek to jesli moge spytac ile stopni calosc pokrywa
albo tez ile stopni pokrywaly poszczegolne klatki i jakim szklem robione ?
pozdr
McE
Niebo nie szumi.....ale jesli twierdzisz ze tak to ta choroba nazywa sie szumofobia:D Tez jestem uczulony na szumy! Ale w tym przypadku to jest wymyslanie;)
Zielen u mnie bardzo naturalna.....
Nawet na RAWach odbicie jest cimniejsze w wodzie......tak bylo....
Zdjecia robione wczesnie rano.....ok 160 stopni...
Robione z pionowych kadrow 18-105VR KIT na 18mm
Pozdrawiam!
dawidlawecki
25-08-2009, 14:56
techniczne, kadrowo, kolory bardzo OK ale motyw nudny jak dla mnie, po prostu nie wywołuje na mnie te zdjęcie emocji, ale jest ładnie ;)
... Czasami zwykly widok moze byc przyjemny:)
I to bardzo :) Śliczne kolory.
Pozdrawiam.
Zdjecia robione wczesnie rano.....ok 160 stopni...
Robione z pionowych kadrow 18-105VR KIT na 18mm
Pozdrawiam!
Hm... tak z czysto technicznej strony sie glosno zastanawiam, a w skladanie panoram sie nie bawilem jak dotad.
Przy 18 mm to kat widzenia tego szkla bedzie cos jak 65-70 stopni (mam na mysli kat gora-dol, czyli po
odwroceniu aparatu lewa-prawa, bo w normalnej pozycji lewa-prawa 18mm daje 76 stopni w/g specyfikacji). Czyli idac dalej tokiem mojego (pewnie nie do konca slusznego) rozumowania 10 kadrow x 65 stopni = 650 stopni. Wiec dosc spore "zakladki" podczas skladania panoramy stosujesz, czy tez inaczej mowiac wykorzystujesz tylko srodkowa czesc kadru skladajac panorame ???
pozdr
McE
10 kadrow x 65 stopni = 650 stopni. Wiec dosc spore "zakladki" podczas skladania panoramy stosujesz, czy tez inaczej mowiac wykorzystujesz tylko srodkowa czesc kadru skladajac panorame ???
pozdr
McE
Zastanów się, juz 360 stopni to jest obraz jaki widzisz dookoła siebie, czyli pełny obrót, więc tak na chłopski rozum, 650 stopni coś Ci źle wyszło, bo wtedy musiałby sie obracać 2 razy. Podczas robienia panoram zdjęcia musza na siebie zachodzić, więc tyle nie wychodzi. :)
Hm... tak z czysto technicznej strony sie glosno zastanawiam, a w skladanie panoram sie nie bawilem jak dotad.
Przy 18 mm to kat widzenia tego szkla bedzie cos jak 65-70 stopni (mam na mysli kat gora-dol, czyli po
odwroceniu aparatu lewa-prawa, bo w normalnej pozycji lewa-prawa 18mm daje 76 stopni w/g specyfikacji). Czyli idac dalej tokiem mojego (pewnie nie do konca slusznego) rozumowania 10 kadrow x 65 stopni = 650 stopni. Wiec dosc spore "zakladki" podczas skladania panoramy stosujesz, czy tez inaczej mowiac wykorzystujesz tylko srodkowa czesc kadru skladajac panorame ???
pozdr
McE
Tak wiec sprobuj bez zakladek!