Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Dar Młodzieży......
...........pocztówko, zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img401.imageshack.us/img401/1977/dsc3590szumkrnazwa.jpg)
pozdrawiam :-D
borregaard
24-08-2009, 08:15
Zajefajny żaglowiec.Próbowałeś w lekkiej sepii..?
malasana
24-08-2009, 08:17
Zaglowiec w b/w bardzo fajny. Ale nie jestem przekonany co do szumu...
tormentol
24-08-2009, 08:22
Klasycznie, pasuje.
Zajefajny żaglowiec.Próbowałeś w lekkiej sepii..?
jakoś do sepii nie mam serca, tym bardziej że inni równiez :-D ale moze i warto
napisał Malasana
Zaglowiec w b/w bardzo fajny. Ale nie jestem przekonany co do szumu...
zrobiony na stary skan :-D stąd szumik
GUINNESSts
24-08-2009, 08:34
Ekstra! Wlasnie szum kieruje to w strone starej fotografii i na sciane! Sepia moglaby tez niezle wygladac. Taka delikatna.
Brak mi troche doswiadczenia ale wolalbym to bardziej centralnie. Mniej dolu, wiecej gory. Co o tym myslisz?
...ale Ci ta siedemsetka szumi... :mrgreen:
Tak poważniej, to bardzo fajny obrazek, zresztą jak zawszę :D
a mi się ten szum podoba , ładna pocztówka :)
Ładnie Ci ta pocztówka wyszła. Łacznie z napisem na górze.
A ziarenko na górze - na papierze i tak nie wyjdzie aż takie :-D
Można powiedzieć że zdjęcie jak żaglowiec szkolne :)
Ekstra! Wlasnie szum kieruje to w strone starej fotografii i na sciane! Sepia moglaby tez niezle wygladac. Taka delikatna.
Brak mi troche doswiadczenia ale wolalbym to bardziej centralnie. Mniej dolu, wiecej gory. Co o tym myslisz?
fotka jest pstryknieta z tele które i tak trochę spłaszczyło perspektywę, mz.gdyby nie było tyle dołu który powoduje optyczne wydłuzenie, obrazek byłby trochę za płaski :-D
ok. dla zwolenników foty bez szumu wstawiam fotę z szumikiem śladowym
1a.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img524.imageshack.us/img524/7115/dsc3590nazwa.jpg)
:-D
Nikonozaur
24-08-2009, 12:39
Ujęcie "najklasyczniejsze" z klasycznych, do albumu jak znalazł. I chyba to z szumem wygrywa...
Proac150
24-08-2009, 12:51
Z szumem ładnie, bez szumu ładnie, ja jedynie "rozmydlił" bym wodę.
Z szumem ładnie, bez szumu ładnie, ja jedynie "rozmydlił" bym wodę.
juz gdzieś pisałem (zdajsie ze w wątku Nemetha) ze nie mam "mymładła" :mrgreen: ale tak na powaznie wiem ze to ostatnio modny trend, ale z rozmytą wodą ta fotka nie wyglądałaby juz na stara pocztówkę :-D
Bardzo dobre w starym stylu :) .
DominikS
24-08-2009, 13:39
foto bardzo udane.... jeśli chodzi o szum to chyba zostanę mistrzem marudzenia bo ja poproszę wersję pośrednią :)
malasana
24-08-2009, 13:46
A ja wybieram jednak wersje odszumiona:) I mysle, ze pomysl z lekka sepia moze byc rowneiz trafion. Kadrowo bardzo mi sie podoba to zdjecie.
Proac150
24-08-2009, 13:59
juz gdzieś pisałem (zdajsie ze w wątku Nemetha) ze nie mam "mymładła" :mrgreen: ale tak na powaznie wiem ze to ostatnio modny trend, ale z rozmytą wodą ta fotka nie wyglądałaby juz na stara pocztówkę :-D
Ależ ja nie o TAKIM mymadle, jakie można znaleźć w pracach Nemetha czy kolegi Kultena myślałem, tylko po prostu o zmniejszeniu wyostrzenia, właśnie po to by na starą pocztówkę wyglądało :)
W moich fotkach na pewno tego modnego ostatnio trendu nie odnajdziesz i na pewno nie namawiał bym Ciebie na takie zabiegi
Ależ ja nie o TAKIM mymadle, jakie można znaleźć w pracach Nemetha czy kolegi Kultena myślałem, tylko po prostu o zmniejszeniu wyostrzenia, właśnie po to by na starą pocztówkę wyglądało :)
W moich fotkach na pewno tego modnego ostatnio trendu nie odnajdziesz i na pewno nie namawiał bym Ciebie na takie zabiegi
ok. :-D
tyle kropek w ziarnie a na ż zabrakło ;)
motylanoga
24-08-2009, 14:25
tyle kropek w ziarnie a na ż zabrakło ;)
Już jest ;)
harb, bardzo mi się podoba z tym ziarnem i bw.
Już jest ;)
harb, bardzo mi się podoba z tym ziarnem i bw.
dzięki Kasiu za porawienie tytułu i za opinię
pozdrawiam :-D
Dla mnie ta mniej szumiąca wersja ;) ogólnie fajnie to wygląda, dobry motyw do takiej obróbki.
wojtek6308
24-08-2009, 17:36
Czy z małym, czy z większym szumem obie fotografie świetnie się prezentują :-D
Podoba mi się z tym mniejszym szumem. :). Jak jest łagodniejsze niebo, to lepiej ten stateczek się prezentuje, a przynajmnie bardziej przykuwa uwagę.
Pięknie GO pokazałeś.
BW i ziarenko daje super klmat, o czym już pisano.
Ja wybieram wersję z mniejszą ilością ziarenka - jak dla mnie takie łagodniejsze jest:)
Ech, az sie lezka w oku zakrecila jak sobie czlek przypomnial jak po tych
rejach za mlodu smigal...
I wlasnie za TO lubie to zdjecie :-).
"Brak mi troche doswiadczenia ale wolalbym to bardziej centralnie. Mniej dolu, wiecej gory."
Wtedy byloby dokumentalnie, a pewnie nie o to szlo.
Marcin T
25-08-2009, 14:03
Niesamowita widokówka. Fotografia obrobiona z pomysłem, bez szumu wygląda jak miliard innych fotografii tego statku :)
Mientalski
25-08-2009, 15:55
Super! Ja uważam, że szum jest właśnie ok. Wiecie co odróżnia Nikona od Canona według mnie..Canon chce się całkowicie pozbyć szumów a Nikon stara się je zamienić na ziarno.. i to jest to!
Faktycznie, ładna widokówka... Wybieram 1... :) T_P_