Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Irgendwo...
in Suddeutschland
Jest to moje ostatnie zdjęcie krajobrazu południowych Niemiec, w następnym tygodniu przenoszę się do większego miasta 300 km dalej... aż łezka się kręci w oku...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img40.imageshack.us/img40/5424/inneu.jpg)
pamietam to miejsce (juz pokazywałeś z niego foty) bardzo ładne zdjecie ze swietną kolorystyką, jest jeden mankament ale zobaczymy kto o nim napisze :-D bardzo fajna fotka
Marcin T
22-08-2009, 13:24
Fantastyczne kolory, tak eksperymentalnie w Twoim stylu :) Ogólnie bardzo ładnie.
Teraz spróbuję się wstrzelić w myśl Janusza ;)
1. Halo wokół listków w LG?
2. Rozmyte odbicie w wodzie?
1. Halo wokół listków w LG?
2. Rozmyte odbicie w wodzie?
3.A może linia drzew.?Tam mi cos nie gra.Fioletowa poświata.
grudzinsky
22-08-2009, 17:26
1. cos strasznego stalo sie z niebem
2. halo wokol lisci w GL
3. dziwna linia drzew
4. szum na lisciach w GP i na wodzie w DL
5. leci w lewo
ogolnie fota spaprana masakrystycznie pod wzgledm obrobki...a moglo byc tak pieknie!
etam halo....krzaczory na dole:)
ja bym się nie przejmował tylko uciął centymetr z dołu i po kłopocie...zresztą jaki tam kłopot...żeby mój aparat takie zdjęcia umiał robić ...
1. cos strasznego stalo sie z niebem
2. halo wokol lisci w GL
3. dziwna linia drzew
4. szum na lisciach w GP i na wodzie w DL
5. leci w lewo
ogolnie fota spaprana masakrystycznie pod wzgledm obrobki...a moglo byc tak pieknie!
jeżeli szumik psuje Ci cały odbiór to niestety nic nie poradzę, mnie takie pierdoły grzeją i rzadko komukolwiek zwracm na to uwagę jeżeli całość mi się podoba. Masz jednak prawo do własnego zdania i tyle. Nie rozumiem co miałes na myśli mówiąc o czymś strasznym dziejącym się na niebie... fajnie by było jakbyś sporecyzował...
IMHO z tym niebem chodzi o fragmen między liśćmi w LG a czubkami drzew, mniej więcej tak w środku... Wygląda jak "przeżarte kwasem" - być może efekt kompresji do JPG..
grudzinsky
22-08-2009, 21:09
jeżeli szumik psuje Ci cały odbiór to niestety nic nie poradzę, mnie takie pierdoły grzeją i rzadko komukolwiek zwracm na to uwagę jeżeli całość mi się podoba. Masz jednak prawo do własnego zdania i tyle. Nie rozumiem co miałes na myśli mówiąc o czymś strasznym dziejącym się na niebie... fajnie by było jakbyś sporecyzował...
wiesz inaczej bym na ten szum uwagi nie zwrocil gdyby byl na calym zdjeciu, a nie tylko w miejscach, z ktorych cienie byly wyciagane na maksa. tylko nie pisz, ze tak nie bylo. w przeciwnym razie szum by sie nie ujawnil.
IMHO z tym niebem chodzi o fragmen między liśćmi w LG a czubkami drzew, mniej więcej tak w środku... Wygląda jak "przeżarte kwasem" - być może efekt kompresji do JPG..
tak wlasnie niebo w tym fragmencie wyglada jak potraktowane kwasem, ale to nie efekt kompresji tylko zbyt mocnego grzebania, czego wynikiem tez jest bialawa obwodka na czubkach drzew...
ogolnie to jak pisalem wczesniej. fota byla by zajebista gdyby nie spieprzona obrobka!
No cóż... kadr miły oku więc warto poprawić obróbkę bo tutaj jest skopana :(
No cóż... kadr miły oku więc warto poprawić obróbkę bo tutaj jest skopana :(
Ano....na tym forum to juz sie podpisze pod Nemethem.......te drzewa to chyba nadmiar "clarity" tak potrafi zrobic??!
pomimo słabości, które wypunktowali koledzy powyżej, to wciąż jest świetne zdjęcie :-) bardzo mi się podoba
kolorystyka bardzo mi się podoba, lubię taką, kadr również pomimo że nie przepadam za obramowaniami, najbardziej mnie razi górna krawędź lasu coś z tym trzebaby zrobić - ogólny odbiór zdjęcia bardzo na plus.