Zobacz pełną wersję : D70 - co z nim nie tak ?
Witam
Kupiłam sobie na zapas D70.
Robi zdjęcia jak poniżej - niezależnie od karty, obiektywu, czasu, przysłony, trybu A, M, czy AUTO.
Wcisnęłam nawet reset pod spodem. Bez efektu.
Macie pomysł co z nim nie tak ?
http://img517.imageshack.us/img517/9325/dsc00012m.jpg
truman20
21-08-2009, 17:40
A może jak robiłaś zdjęcie, to tapeta w pokoju miała taką fakturę? -żart of course ;)
IMO coś z aparatem walnięte, odeślij go lepiej sprzedawcy z powrotem, bo więcej czasu stracisz na dochodzenie co jest nie tak. Zmienisz cokolwiek np. soft to Ci powie sprzedawca, że to z tego powodu. :)
A może jak robiłaś zdjęcie, to tapeta w pokoju miała taką fakturę? -żart of course ;)
IMO coś z aparatem walnięte, odeślij go lepiej sprzedawcy z powrotem, bo więcej czasu stracisz na dochodzenie co jest nie tak. Zmienisz cokolwiek np. soft to Ci powie sprzedawca, że to z tego powodu. :)
Rozsądna rada, oczywiście jeżeli zwrot jest możliwy
Widziałem bardzo podobne zdjęcie z uszkodzonego Canona mojego kolegi. Odesłał do serwisu, a tam wymieniono matrycę na gwarancji i po problemie.
Myśle że tutaj może być podobnie.
Odesłałam. Na szczęście miałam taką możliwość. Tylko aparat mi potrzebny na 29-go i mam nadzieję, że do tego czasu otrzymam zwrot kasy i zdążę kupić coś innego :/.
Dziękuję
Pozdrawiam
Kundzior
21-08-2009, 19:57
Matryca. Nic innego.
I ja widziałem coś takiego w Canonie - matryca walnięta, do wymiany.
Aparat odesłany więc po problemie ale powiem wam że spotkałem się z czymś podobnym i okazało się walnięty był procesor. Już nie pamiętam dokładnie ale wydaje mi się że jpgi były właśnie takie a jak się wołało rawa to było oki.