Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Zemsta Hery...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/viewer.php?file=z7bib5apepmp5fdkp3gr.jpg)
Marian K
21-08-2009, 21:45
Nie rozumiem ale się podoba .
Tak tak ładne:-D, z tą Herą to chyba chodzi o te coś przypominające wijące się żmije.
Zbysior - gratuluję wiedzy z mitologii. Za wikipedią cytuję: "Antygona - siostra Priama, dziewczę niezwykłej urody; jej pycha (hybris) wywołała gniew Hery (miała szczycić się włosami piękniejszymi niż bogini). Bogini przemieniła włosy Antygony w węże; inni bogowie, ulitowawszy się nad losem dziewczyny, zamienili ją w czarnego bociana."
Pozdrawiam :)
jajacek44
21-08-2009, 22:33
Zbysior - gratuluję wiedzy z mitologii. Za wikipedią cytuję: "Antygona - siostra Priama, dziewczę niezwykłej urody; jej pycha (hybris) wywołała gniew Hery (miała szczycić się włosami piękniejszymi niż bogini). Bogini przemieniła włosy Antygony w węże; inni bogowie, ulitowawszy się nad losem dziewczyny, zamienili ją w czarnego bociana."
...pogmatwane to trochę, ale zdjęcie niewątpliwie ciekawe...czekam na czarnego bociana :-D
się podoba. Z wstepem czy bez - jest super :)
jajacek44 - może pogmatwane ale tytułując zdjęcie szukam skojarzeń i jak słusznie zauważył Zbysior "chyba chodzi o te coś przypominające wijące się żmije" + mgliste wspomnienie z mitologii + wikipedia = tytuł
Szkoda że bardziej pamiętam to z filmu niż z mitologii:-D.
Choć coś z mitologii też mi w głowie zostało.
Karbulot
22-08-2009, 08:26
Bardzo ciekawa wizna, podoba sie.
Nie probowales troche zwiekszyc konntrast?
Nikonozaur
22-08-2009, 19:30
Bardzo ładnie, tak mięciutko...
jurek1906
22-08-2009, 20:25
Bardzo ładnie, tak mięciutko...
Dokładnie tak , bez niepotrzebnej "żylety".
Grygolas
25-08-2009, 08:27
Brawa za ujęcie, brawa za tytuł:)
1 uwaga ładne
( było rozjaśnione programem centrum kadru )
się podoba, bardzo ładnie wyszło
Marian K
26-08-2009, 22:24
Juz rozumiem i podoba mi się jeszcze bardziej .
Okazało się ze w moim ogrodzie też jest ta roślina , kuśi mnie żeby spróbować.