Zobacz pełną wersję : [ Portret ] kobiecy atrybut
Piekielnica
21-08-2009, 10:15
Witam,
to mój pierwszy post w tym dziale. Wiem, że jeszcze sporo do zrobienia przede mną - wszystkie Wasze wskazówki są więc dla mnie na wagę złota.
Na początek jedno zdjęcie
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img35.imageshack.us/img35/9613/dsc0656crop.jpg)
Czytając temat liczyłem, że w środku zobacze... :mrgreen: :-P Zawiodłem sie :( :-P
Nie wiem czy nie jest ciut za czerwono? Albo to monitor w robocie :)
Mientalski
21-08-2009, 11:41
Bardzo mi się podoba!
Mi się podoba, fajnie uchwycona dziewczynka, interesująca kolorystyka, fajne światło, przyjemna GO - akuratnie. Pewnie najwięcej kontrowersji wzbudzi sposób kadrowania - skośny, mi to nie przeszkadza, ale nie wiem czy nie lepiej było przesunąć odrobinkę w prawo i w dół, albo z tego co jest odciąć trochę góry i lekko lewą stronę. Po zmniejszeniu można ciut spróbować wyostrzyć, bo lekko się zrobiło miękkie zdjęcie, ale przy portrecie to w sumie może i dobrze. Udane zdjęcie, ładna dziewczynka, ciekawe tło.
Krzysiek Kisała
21-08-2009, 14:58
jak wyzej, kadrowalbym troche inaczej, pewnie odpuscilbym skos, za duzo góry za malo prawej, mimo to bardzo mi sie podoba, ładna miekka obróbka i siwetna modelk, pozdraiwam
Piekielnica
21-08-2009, 15:43
Bardzo dziękuję za komentarze - co do kadrowania zamachnęłam się na ciaśniej - ale bardziej podobało mi się ciut więcej powietrza :) W prawo nie było już można iść - dziewczynka na wysokim murku, który stanowił barierę, a ja na drabinie <lol>.Trochę znudziły mi sie takie grzeczne kadry stąd też takie małe eksperymenty. Jednak przytnę jeszcze raz to zdjęcie dla sprawdzenia wedle sugestii.
Miękkość specjalnie dodana żeby było tak "dziewczynkowo - bajkowo - barbiowo :D"
Czytając temat liczyłem, że w środku zobacze... :mrgreen: :-P Zawiodłem sie :( :-P
Nie wiem czy nie jest ciut za czerwono? Albo to monitor w robocie :)
Dex - po prawdziwe kobiece atrybuty o ktorych zapewne myślałeś to do działu akt :)
Czerwono na pewno nie jest - monitor skalibrowany.
agatatoja
21-08-2009, 22:05
a mi się kolorki podobaja :) fajne.
naturalnie i bardzo ladnie :)