Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Zwyczajny poranek na Rynku w widzeniu szerokim
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://fotoo.pl/)
6 pionowych kadrów.
Jak zwykle - starannie, dużo pracy, kolorystycznie super (no, może Sukiennice za bardzo w cieniu, ale rozumiem że słońce wstaje na wschodzie...), fajna mokra podłoga.
Niestety, źle rozumiana "współczesność" przeszkadza - ten dźwig (z ciekawości - o co chodzi?), rusztowania, budki, niebieski śmietnik, namioty... naprawdę szkoda, mogło być jak poprzednio bardzo klimatycznie, ale te przeszkadzajki po chwili wpatrywania się w nie dominują zdjęcie.
Jak zwykle - starannie, dużo pracy, kolorystycznie super (no, może Sukiennice za bardzo w cieniu, ale rozumiem że słońce wstaje na wschodzie...), fajna mokra podłoga.
Niestety, źle rozumiana "współczesność" przeszkadza - ten dźwig (z ciekawości - o co chodzi?), rusztowania, budki, niebieski śmietnik, namioty... naprawdę szkoda, mogło być jak poprzednio bardzo klimatycznie, ale te przeszkadzajki po chwili wpatrywania się w nie dominują zdjęcie.
Zgadzam się z tym. Trzeba poczekać na normalizację, ale potrzeba twórcza jest niespokojna :mrgreen:
Technicznie super tylko kontury za mocne. Na mnie robią wrażenie grafiki. Tego nie było w poprzednich pokazach.
przeszkadza - ten dźwig (z ciekawości - o co chodzi?), rusztowania,
Galerię budują :)
nic nie przeszkadza, troche cienie bym wyciagnal tylko.
Witajcie,
No cóż, ta panorama pokazuje "zwyczajny poranek w mieście", więc są na niej bardzo zwyczajne ustrojstwa:). Pamiętam, że tamtego ranka urzekło mnie światło, cień, wilgotny bruk oraz ciekawe niebo. Uznałem, że warto zarejestrować tę chwilę. Po chwili doszedłem do wniosku, że jedna klatka nie odda tego momentu w pełni. Rozstawiłem statyw i poszedłem na całość:) Z pewnością macie rację, że Rynek tego dnia nie wyglądał zbyt elegancko.
Większość moich panoram miejskich to ujęcia całkiem bezludne i pozbawione elementów, które wskazują na współczesne czasy. Niektórzy nawet zarzucają im martwotę i nadmierną sterylność:). Tutaj jednak postanowiłem odejść od konwencji. Pozdr. dla wszystkich.
Amadeusz
21-08-2009, 23:47
Pol-u, dobrze, że poszedłeś na całość bo efekt niezły. Czy aby przypadkiem się kamienica po prawej nie kopci?;)
Pol-u, dobrze, że poszedłeś na całość bo efekt niezły. Czy aby przypadkiem się kamienica po prawej nie kopci?;)
Oj, kopci konkretnie:)
bardzo ladna panoramka. duzy plus
Efektownie wygląda rynek w Twoim wykonaniu :)