PDA

Zobacz pełną wersję : Hosting serwer www - gdzie?

pietrucha
03-10-2006, 23:50
Obecnie korzystam z uslug NetArt czyli nazwa.pl
Konczy mi sie okres promocyjny (50zl za 6msc) i teraz karza sobie placic za rok 300zl + VAT.
Mysle czy nie przeniesc sie do konkurecji, dlatego tez chetnie wyslucham Waszych uwag, sugestii i tym podobnych :)

pdzran
03-10-2006, 23:52
Przenioslem sie do zagrosze.net , 50 pln za 500 MB - rocznie

Marcin T
04-10-2006, 09:00
A ja proponuję usługi znajomej mi osoby, u której sam mam postawioną stronę internetową wraz z pocztą i obsługą ftp. Nigdy nie było żadnych problemów stąd warto się temu przyjrzeć.
Dla zainteresowanych:
http://www.martel.pl/?strona=hosting
- istotne szczegóły usługi:
- nie ma limitu transferu danych
- dostęp do konta poprzez FTP, FTP szyfrowane, WWW (WebDisk)
- konto pocztowe
- możliwe konto SQL dla wymagajacych

pX
04-10-2006, 13:23
Jakiś czas temu sam pytałem o to tutaj (liczyłem na jakieś "wieści spod lady"), ale nic z tego nie wynikło.
Kilka stron, którymi opiekuję się wisi na różnych serwerach. Systematycznie przenoszę je do pierwszej trójki z http://www.top100.pl, a tak naprawdę to do wspomnianego netart. Nie jest to dostawca doskonały, ale po wszyskich przygodach jestem w stanie przeżyć nawet nienajfajniejszy i ograniczający panel administracyjny. Tylko moja osobista strona wisi jeszcze gdzieś na jakimś egzotycznym serwerze - dzięki temu, że admin jest totalnym lamą dostaję mnóstwo spamu po niemiecku :???:
Wszystko zależy od Twoich wymagań - w pierwszej piątce top100 są firmy, które w razie awarii nie odbierają telefonów do supportu, przez tydzień nie potrafią sobie poradzić z szalejącym serwerem, a później przywracają kopię serwera sprzed 3 miesięcy :shock: (ale kasują tylko 99 pln za serwer taki jak w netart/home :))
Wydaje mi się, że na dzień dzisiejszy granica 300 pln za serwer (pomijam "promocje") o parametrach zapewnianych prez netart czy home, który jest stabilny, znajduje się w polskim datacenter, posiada linie 0801 i możliwość wyjaśnienia z supportem problemu online podczas rozmowy telefonicznej jest ciężka do złamania, ale jeśli coś znajdziesz to ja chętnie zaryzykuję :)

mirwil
04-10-2006, 13:56
Korzystam z www.ehost.pl (http://www.ehost.pl). Przetestuj sobie w okresie próbnym, zobacz jak wygląda komunikacja z obsługą. Ostatnio miałem potrzebę dokonania ingerencji przez obsługę serwera: o g. 23:55 napisałem mejla z nadzieją, że następnego dnia się ustosunkują. Jakie było moje zaskoczenie, gdy po 15 min. miałem odpowiedź i załatwioną sprawę. Naprawdę polecam, szczególnie, że pieniądze duże nie są.

el.dzi
04-10-2006, 15:01
Korzystam z www.ehost.pl (http://www.ehost.pl). Przetestuj sobie w okresie próbnym, zobacz jak wygląda komunikacja z obsługą. Ostatnio miałem potrzebę dokonania ingerencji przez obsługę serwera: o g. 23:55 napisałem mejla z nadzieją, że następnego dnia się ustosunkują. Jakie było moje zaskoczenie, gdy po 15 min. miałem odpowiedź i załatwioną sprawę. Naprawdę polecam, szczególnie, że pieniądze duże nie są.

też jestem szczęśliwym klientem ehosta.pl. Korzystam od kwietnia i jak do tej pory odpukać wszystko ok. Miałem potrzebę tylko raz do nich napisać i odpisali mi w ciągu kilku minut. Osobiście polecam.

Wasal
04-10-2006, 17:58
Polecam www.superhost.pl

gALL
08-10-2006, 09:05
home.pl <- tutaj

Nivelen
08-10-2006, 14:44
ja korzystam obecnie z http://www.tmbnet.pl/ dosyc tanio, spory transfer miesieczny i roczny, FTP, PHP, MySQL, subdomeny, to wszystko czego mi potrzeba :)

ALF
08-10-2006, 14:59
na chwilę obecną nie widzę konkurencji dla home.pl - przetestowałem 2 z ww i niestety kicha, a ceny zbliżone lub takie same

Nivelen
08-10-2006, 16:51
to zalezy wlasciwie od tego czego czlowiek chce, na home.pl chyba nei ma mniejszego serwera niz 1gb a nie kazdemu tyle potrzebne :)

ALF
09-10-2006, 02:39
to jest pewien problem...no i kasa, ale reszta jest oki

adrian
10-10-2006, 21:33
Ja ze swojej strony polecam godaddy.com. Takich warunków to chyba nikt w Polsce nie oferuje. Kilku znajomych korzysta z ich usług i są bardzo zadowoleni.

Raff
11-10-2006, 10:57
Jak ktos sie lubi bawic systemem i posiada jako takie zdolnosci w tym kierunku to godnym polecenia rozwiazaniem jest http://www.netdirekt.de - serwer dedykowany za 15 euro/mc. Fakt ze sa to glownie komputery z serii biurowej zaadaptowane do rozwiazan serwerowych, ale lacze jakim dysponuje ten provider powoduje zazwyczaj syndrom opadajacej szczeki. No i tam to juz hulaj dusza piekla nie ma - rob co chcesz byle sie w limicie wyrobic, a zeby 500GB transferu miesiecznie przekroczyc to trzeba sie naprawde postarac.

pdzran
17-10-2006, 20:38
Zmieniam zdanie na temat zagrosze.net - badziew jakich malo.
Przestalo dzialac wysylanie poczty to powiedzieli , zebym przez www wysylal , nastepnego dnia przestalo dzialac odbieranie.
Dzisiaj napisalem o zwrot kasy i wg. informacji jakie dostalem maja przelac ...

pX
17-10-2006, 20:55
No cóż, jak już polecałeś to nie chciałem w dyskusję wchodzić...
Zapewne będziesz teraz zmieniał to popatrz na fora na stronach http://www.webhostingtalk.pl/index.php?showforum=32 i http://forum.webhelp.pl/index.php?f=3. Masz tam opinie o większości dostawców i może pomóc to podjąć decyzję. O "zagrosze" też jest - niezbyt pochlebnie.

yetik
26-11-2007, 16:06
Witam
szukam jakiegoś rozsądnego hostingu na www.

będę wdzięczny za informacje.

KSIĘŻAK
26-11-2007, 16:16
www.domeny,ol

Zbigniew
26-11-2007, 17:16
Szukałem ostatnio podobnie, przy czym zależało mi na w miarę sensownej powierzchnii (minimum 300MB), sensownym transferze (2GB) i umiarkowanej cenie (do 40zł). Ostatecznie mam tutaj - http://www.klatka.pl/ - i jestem bardzo zadowolony. Za 40zł mam 500MB i 5GB. Działa szybko i jak na razie bezprzerwowo ;)

malita
26-11-2007, 18:45
mój wybór to : http://domenyinternetowe.com/ i http://shou.pl/ jestem od roku i polecam!

Jacek_Z
26-11-2007, 20:08
szukam jakiegoś rozsądnego hostingu na www
tzn? ja mam 2 T (2.000 GB) transferu i 10 GB powierzchni. poczta ile chce, sql itd. www.nazwa.pl (http://www.nazwa.pl) Pierwsze pół roku za 1 zł firma/ osoba 50 zł.

Jacek B.
26-11-2007, 20:33
polecam home.pl ale jest dość drogo.

wojteh
26-11-2007, 21:40
www.netmark.pl - hiper tanio i bardzo bezboleśnie - polecam

yetik
26-11-2007, 22:07
dzięki za informacje - teraz pozostaje coś wybrać....

pozdrawiam

sidek
26-11-2007, 22:10
polecam home.pl ale jest dość drogo.

zdecydowanie odradzam home.pl. Mimo ze jestem ich klientem od 2000 roku, ale od kilku miesiecy przymierzam się do zmiany, bo niestety bardzo często maja przeciążone serwery i strona praktycznie nie funkcjonuje.

Jacek B.
26-11-2007, 22:18
zdecydowanie odradzam home.pl. Mimo ze jestem ich klientem od 2000 roku, ale od kilku miesiecy przymierzam się do zmiany, bo niestety bardzo często maja przeciążone serwery i strona praktycznie nie funkcjonuje.

hmm, już dawno bym im podziękował. Wystaczyło by że raz czy dwa razy by mi stronka nie weszła. Póki co działa zawsze i bardzo szybko. A poczta bardzo szybko.

kZC_
21-07-2010, 15:01
odświeżę trochę wątek..
szukam w miarę szybkiego hostingu w korzystnej cenie.. min 1GB/2GB pojemności na stronę www. Najlepiej jakby był to polski host. Na razie zainteresowała mnie oferta superhost.pl i webd.pl jednak mają one limit miesięczny. Superhost ma roczny 2000GB, a webd miesięczny 30GB.. Wiem, że go na pewno nie przekroczę. Nie chce się ograniczać tylko do wyboru między tymi dwoma firmami.. Poleci ktoś coś korzystniejszego?

Slon
21-07-2010, 15:14
linuxpl.com
mam tam konto bodajrze od lutego i bez problemow. Pomoc o kazdej godzinie dani i nocy :)

yerzu
21-07-2010, 15:17
ovh.pl - używam od prawie 2 lat - jestem bardzo zadowolony : 25GB miejsca 500 GB transferu miesięcznie za nie całe 10 zł brutto/miesiąc.

Fiod
21-07-2010, 15:22
tylko home.pl reszta to pionki

kZC_
21-07-2010, 15:44
dzięki za szybki odzew : ))
oferta ovh i linuxpl całkiem przyzwoita, szczególnie ovh - 120zł rocznie przy tych parametrach. Właśnie jak z szybkością i awaryjnością serwerów?

prezio
21-07-2010, 15:48
ja korzystam z Linuxpl.com - place 50/rocznie - nie mialem wiekszych problemow - od 3 czy 4 lat

"
Dowolna ilość domen podłączonych pod konto
Dowolna ilość subdomen
Dowolna ilość kont e-mail
Dowolna ilość aliasów pocztowych
2000 MB pojemności ( 1 Gb + 1 Gb )
20 GB transferu miesięcznie ( 240 GB transferu rocznie )
.....
i wiele innych opcji
szczegoly http://linuxpl.com/ lub http://linuxpl.com/?id=hosting&k=w1gb

grudzinsky
22-07-2010, 08:52
kZC_ sprawdz jeszcze cal.pl
wczoraj wykupilem u nich serwer 78zl+vat/rok i w tym mam 5GB miejsca na serwerze i cala reszte nieograniczona ;) powodem przesiadki byl brak mozliwosci tworzenia baz na poprzednim serwerze. a serwer polecil mi jeden z naszych kolegow forumowych. moja stronka wlasnie smiga na testowych ustawieniach, bo jeszcze fv nie oplacilem ;)

Kargulo
22-07-2010, 09:06
ja przeniosłem się z nazwa.pl do ovh.pl i jest git. lepsze parametry i tańszy polecam OVH

nem
22-07-2010, 21:45
W mojej skromnej opinii podstawowa oferta linuxpl.com jest co najmniej wystarczająca na potrzeby nawet średniej strony WWW (20 GB transferu i nielimitowane właściwie wszytko, co nie powoduje wzrostu obciążenia serwera). Za niecałe pięć dyszek rocznie mamy wszystko, co potrzeba, nawet dostęp do shella jeżeli ktoś potrzebuje. Pomoc techniczna działa bardzo szybko i sprawnie (rzadko zdarzało się, abym na interwencję musiał czekać dłużej niż kilkanaście minut w ciągu dnia). Reasumując sprawdziłem i rekomenduję. Zdecydowanie zaś nie polecam hosterów takich jak nazwa.pl czy home.pl; poza wysoką ceną usług nie oferują oni nic ciekawego.

Strus
02-11-2011, 18:29
Tak mnie tknęło bo blog mi się strasznie muli na obecnym :( O ile www chodzi w miarę płynnie to blog już nie bardzo. Akurat zostało mi 14 dni do wygaśnięcia konta i nie wiem czy przedłużać czy szukać gdzie indziej.

Obecnie korzystam z webd.pl bo jest tanio. Bardzo tanio nawet bym powiedział. Oto co mam:

5 GB miejsca na dysku
miesięczny transfer do 50 GB
3 konta mailowe
1 baza danych mysql
1 konto FTP
1 podpięta domena
PHP 5 / MySQL 5

I to wsio za 40zł ma rok

Miejsca więcej nie potrzebuję, transfer też wystarczy i to z zapasem. dobrze by było jakby można było do 3 domen podpiąć przy zachowaniu podobnego pułapu finansowego. No może być ciut drożej :)

I teraz mam jeszcze dodatkowe pytanie. Czy mogę przenieść www i bloga które mam u nich na nowy hosting nie grzebiąc się w tym wszystkim za bardzo (bo po prostu nie za bardzo sobie z tym radzę) Coś jak kopiuj/wklej ? :)

Le Sir
02-11-2011, 18:36
Trafiłeś z tematem.
Właśnie też nad tym myślę. Tylko mi zostało 13 dni :)

Strus
02-11-2011, 18:37
Trafiłeś z tematem.
Właśnie też nad tym myślę. Tylko mi zostało 13 dni :)

To musimy flaszkę kupić i podumamy razem :mrgreen:

A serio - masz coś na oku ?

piwkoo
02-11-2011, 18:43
(...)

I teraz mam jeszcze dodatkowe pytanie. Czy mogę przenieść www i bloga które mam u nich na nowy hosting nie grzebiąc się w tym wszystkim za bardzo (bo po prostu nie za bardzo sobie z tym radzę) Coś jak kopiuj/wklej ? :)

Jak będziesz przenosił stronę to daj znać bo będzie trzeba tam utworzyć jedną bazę sql pod cmsika.
Zrobi się w kilka minut więc jak coś to pisz.
Z blogiem będzie już gorzej. Musisz sobie zrobić kopie folderu "upload" do którego wrzucasz pliki oraz kopie bazy sql. Potem ją zaimportujemy i powinno być ok.

Polecam linuxpl.com
Dobra cena, serwer szybki i póki co niezawodny.

Art Erie
02-11-2011, 18:54
linuxpl.com

Greg77
02-11-2011, 18:56
http://www.hosting24.com/ ja mam to i mi pasuje, serwer szybki, zawsze na chodzie, 24h help desk i nie ograniczone miejsce na serwerze z nieograniczonym transwerem

Strus
02-11-2011, 18:58
Łukasz, czyli rozumiem że jak coś zdecyduję (prędzej czy później) to pomożesz mi to wszystko przenieść ?

docxxx
02-11-2011, 19:00
linuxpl.com
Az dziwie sie, ze za te cene ten hosting jest tak dobry. Jedynie do czego mozna sie przyczepic to helpdesk - powinien byc lepszy, ale moze za to stad ta cena (ludziom za 24h trzeba placic).

Strus
02-11-2011, 19:05
TO (http://linuxpl.com/Konto-W1GB_f_2_pakiet_19) by mi w sumie wystarczyło na stronę i bloga.... I mówicie że szybko i sprawnie jest ?

piwkoo
02-11-2011, 19:08
Oczywiście, że pomogę. Pisz śmiało.

Rafał wystarczy, jak w którymś momencie będzie za mało to można zwiększyć.

Art Erie
02-11-2011, 19:16
[...] Jedynie do czego mozna sie przyczepic to helpdesk - powinien byc lepszy, ale moze za to stad ta cena (ludziom za 24h trzeba placic).

Według mnie jest wzorcowy, zawsze odbierają telefony, na gg szybko odpisują, szybko interweniują.
Raz tylko ( jestem u nich chyba od początku ), nie było z nimo kontaktu; ale mieli poważną awarię, a wtedy wiadomo "wszystkie ręce na pokład" a wtedy najmniej jest potrzebny marudzący klient ;)

Strus
02-11-2011, 19:25
Kupione. Dzięki

grudzinsky
02-11-2011, 20:02
bylem na tym hostingu przez okres probny. dwa razy strona mi nie dzialala i zadnego odzewu w tej sprawie. olalem ich i teraz juz kolejny rok jade na www.one.com

cezarycezary
03-11-2011, 08:17
linuxpl.com
Az dziwie sie, ze za te cene ten hosting jest tak dobry. Jedynie do czego mozna sie przyczepic to helpdesk - powinien byc lepszy, ale moze za to stad ta cena (ludziom za 24h trzeba placic).

Mam u nich kilka serwerów, domen i szczerze mogę polecić.
Z pomocą też nigdy nie miałem problemów. Błyskawiczna odpowiedź na e-mail, gg też działa szybko i przyjemnie.
Miałem kiedyś m.in na cal.pl-brak słów....

mpwt
03-11-2011, 16:00
Mam u nich kilka serwerów, domen i szczerze mogę polecić.

Jeśli mówimy o VPSach to niestety nie są idealni :(

docxxx
03-11-2011, 16:57
Kupione. Dzięki

Kupiles?! Chlopie, tu na forum conajmniej dziesiec osob moglo miec prez Ciebie miesiac hostingu za friko ;)

Strus
03-11-2011, 18:52
Kupiles?! Chlopie, tu na forum conajmniej dziesiec osob moglo miec prez Ciebie miesiac hostingu za friko ;)

Trza było od razu mówić :) Ja czasem taki niecierpliwy jestem ... :(

Le Sir
03-11-2011, 19:42
To ja się może jeszcze zapytam jak się zmieniają ceny w tym linuxpl.com ?
Czasami przez pierwszy rok (parę lat) cena jest przyjemna, a później robi się gorzej.

Art Erie
03-11-2011, 20:03
To ja się może jeszcze zapytam jak się zmieniają ceny w tym linuxpl.com ?
Czasami przez pierwszy rok (parę lat) cena jest przyjemna, a później robi się gorzej.

Miałem taką sytuację właśnie po kilku latach, opłata pozostawała stała, parametry serwera ( wielkość i transfer ) również nie ulegały zmianie...
Napisałem więc na gg, że tak nie wypada ;)
W ciągu pół minuty dostałem wszystkiego 2x więcej, za nieco mniej $ :)

Le Sir
14-11-2011, 13:22
Napisałem do dotychczasowego dostawcy, że rezygnuję z usług. Po chwili przyszedł mail, że ze względu na długoletnią owocną współpracę proponują mi trzydzieści procent zniżki. Dwa dni później zniżka wynosiła już siedemdziesiąt (!) procent. Ciekawe czy jak by się jeszcze potargować to nie doszli by do 95% ;)
Swoją drogą pozuje to jaka jest realna wartość takich usług ...

Calme
09-01-2012, 09:57
linuxpl.com
Mam czas do 13 bieżącego miesiąca i właśnie też chyba na nich postawię.
Ma może ktoś jeszcze tam hosting i mógłby skrobnąć kilka słów jak się sprawdza w praktyce ?

docxxx
09-01-2012, 15:00
Mam tam kilka kont i kilka popularnych stron. Na SuperHoscie srednio co trzy dni (!) mialem maila o przeciazeniu. Na LPL do dzisiaj nikt nie napisal do mnie w tej sprawie. Szczerze polecam!

Sendilkelm
09-01-2012, 15:05
Ja ostatnio też przeniosłem się na linuxpl.com i jest super. Po tym jak blokowali mi konta na cal.pl z powodu przeciążeń i nie potrafili powiedzieć, która z witryn, kiedy i jak je generuje tylko żądali zmiany skryptów (de facto było to już tylko wordpressy i inne darmowe sprawdzone), to im podziękowałem.

Calme
09-01-2012, 16:47
Dzięki za odzew !

Sendilkelm
09-01-2012, 17:29
Tak krótko, to może ktoś coś polecić? Znam w teorii tylko:

hostedwindows.pl
webio.pl
home.pl
amm.net.pl

Wymagania:
- Tanio (nie zamierzam zarabiać na tym)
- Powinna wystarczyć 1 baza danych z 1 domeną (na przyszłość nie wiem, ale jak będzie bardzo tanio, to wiadomo)
- Przydałby się tryb debug (webio.pl nie ma a jest tani)

Niestety w hostingach od strony praktycznej się zupełnie nie orientuje, a wiadomo, że oferty marketingowo wydają się ok. Myślę, że na sam początek 200 zł rocznie jest ok. Jak nie będzie żadnych problemów to jestem w stanie płacić więcej.

M_J
09-01-2012, 17:32
Hmm, ale jak już weźmiesz linuxpl, to może polecisz mnie jako polecającego?? :D Dadzą miesiąc więcej do abonamentu ;)

GrzesiekM
09-01-2012, 18:10
Calme... warto tam hostingować... help on line 24h i to skuteczny (łopatologiczny), bez zawiechy, bez problemów... :) linuxpl rządzi !

mpwt
09-01-2012, 18:11
Calme... warto tam hostingować... help on line 24h i to skuteczny (łopatologiczny), bez zawiechy, bez problemów... :) linuxpl rządzi !

Szczególnie jak liczysz na backup VPSów z poziomu panelu administracyjnego a oni pewnego dnia ci go skasują...
Dodałbym problemy z routingiem i brakiem pilnowania wolnego miejsca na VPSach...

Poza tym nie można narzekać :)

Slon
09-01-2012, 19:21
standardowo - linuxpl.com

eristoff
09-01-2012, 21:16
ja mam home.pl i polecam według zasady że dobre rzeczy (przeważnie) muszą kosztować, pierwszy rok połowa ceny a w drugim roku dostałem 4 miesiące gratis po jednym telefonie z prośba o ofertę na przedłużenie.

ku6i
09-01-2012, 22:24
Dwa pytania co do linuxpl: czy istnieje tam limit wielkości 1 pliku? Podobnie z pocztą, czy jest limit wielkości 1 maila?

Art Erie
10-01-2012, 09:18
Dwa pytania co do linuxpl: czy istnieje tam limit wielkości 1 pliku? Podobnie z pocztą, czy jest limit wielkości 1 maila?

Nigdy nie miałem takiego problemu, więc chyba nie.

Sendilkelm
10-01-2012, 11:06
Tak krótko, to może ktoś coś polecić? Znam w teorii tylko:

hostedwindows.pl
webio.pl
home.pl
amm.net.pl

Wymagania:
- Tanio (nie zamierzam zarabiać na tym)
- Powinna wystarczyć 1 baza danych z 1 domeną (na przyszłość nie wiem, ale jak będzie bardzo tanio, to wiadomo)
- Przydałby się tryb debug (webio.pl nie ma a jest tani)

Niestety w hostingach od strony praktycznej się zupełnie nie orientuje, a wiadomo, że oferty marketingowo wydają się ok. Myślę, że na sam początek 200 zł rocznie jest ok. Jak nie będzie żadnych problemów to jestem w stanie płacić więcej.

Nie wiem, kto to tu przeniósł, ale to może zginać i zmylić innych w odpowiedziach, o ile ktoś zna taki, bo to nie jest hosting typu linuxpl.com.

sorevell
05-03-2012, 10:08

W nawiązaniu - też lada chwila będę kupował hosting na linuxpl.com - podać kogoś jako polecającego?
Czas operacyjny - do południa; polecam pierwszego chętnego pod moim postem ;)

docxxx
05-03-2012, 11:47
wojtekg :)

Ha! Pierwszy!

Slon
05-03-2012, 12:00
co prawda drugi, ale moze ktos jeszcze bedzie kupowal ;) login: slon

sorevell
05-03-2012, 12:28
wojtekg :)

Ha! Pierwszy!

No to masz miesiąc gratis ;)
Jakby ktoś brał hosting w linuxpl.com, to też proszę o podanie mnie jako polecającego - sorevell

docxxx
05-03-2012, 12:57
Senk ju

Larson
28-03-2012, 12:40
co prawda drugi, ale moze ktos jeszcze bedzie kupowal ;) login: slon

Skoro byłeś drugi to masz miesiąc gratis :) ja się dopisuję jako czwarty login: larson

Slon
28-03-2012, 12:47
Skoro byłeś drugi to masz miesiąc gratis :) ja się dopisuję jako czwarty login: larson

dzieki! :)

jarmer
31-03-2012, 23:10
Jak mogę komuś pomóc, to proszę dać znać, mam zamiar kupić domenę i hosting na linuxpl... ale ja będę się targował ;-) ...

żartowałem....

M_J
05-04-2012, 12:56
A proszę Cię bardzo, jako polecającego wpisz: foto2 ;)

alanna
26-05-2012, 11:48
ja polecam uti.pl, ceny przystepne, firma solidna, podrzucam link http://www.uti.pl/uslugi/hosting/wspoldzielony/wstep/

arti386
26-05-2012, 12:02
A ja polecam http://www.ovh.pl/
Mam tam wykupiony serwer dedykowany od roku i jestem zadowolony z ich usług.

drzalek
26-05-2012, 20:36
Ja polecam jak jeden z kolegów przede mną netmark. Mam tam konta od około 5 lat i zawsze wszystko sprawnie chodzi, przy tym niedrogo. Bardzo dobry support i możliwość modyfikowania parametrów.

ku6i
07-03-2013, 00:47
Czy coś się w temacie zmieniło, czy na małą firmową stronę (2 GB + PHP + MySQL) wciąż bezkonkurencyjny jest linuxpl?
Kolejny temat: domeny. Gdzie brać? Będę potrzebował .pl .com .com.pl oraz .eu, gdzie je wziąć, żeby się nie wpakować w jakiś cyrograf po pierwszym roku "za złotówkę" i nie płacić w kolejnych latach jak za zboże?

ku6i
08-03-2013, 02:18
Nikt nic nie poleci w kwestii domen?

docxxx
10-03-2013, 22:03
Nie wiem, czy sa lepsze od linuxpl bo od kilku lat jestem u nich i albo nie ma problemu, albo jak już jest to od razu naprawią. Po co więc zmieniać lub szukać innego?

ku6i
11-03-2013, 00:19
Docxxx, a masz u nich domeny? "Jeśli nie widać różnicy, to po co przepłacać?"

docxxx
11-03-2013, 01:45
Mam i to sporo. Hosting wspoldzielony + VPS. Wszystko bez problemu.

ku6i
11-05-2013, 22:10
Pytanie do użytkowników linuxpl: jaki macie transfer przy uploadzie przez FTP? Aktualnie mam ok. 200 kB/s, co wydaje mi się słabym wynikiem (moje łącze zapewnia wielokrotnie więcej, więc to nie z tej strony jest problem).

A, paru osobom powinien przybyć jeden miesiąc ważności konta.

docxxx
11-05-2013, 22:22
Ja ok. 2mb (lub 2MB, nie pamiętaj już jak pokazuje Filezilla).

ku6i
11-05-2013, 23:45
To raptem 8*10^9 różnicy ;)

Jacek_Z
14-05-2013, 15:00
Hm, ktoś zwariował i podniósł i tak juz wysokie ceny. Miałem ładnych pare lat (6-8 ?) hosting w nazwa.pl i byłem bardzo zadowolony. Tanio nie było - 300 zł rok/netto, ale było stabilnie, dobre dla laika panele do zarządzania itd. Serwer Active dawał 50 GB na dysku, to było dużo za dużo, (moje www, ftp, poczta itd zajmują kilka GB) ale jakoś te 300 zł trawiłem. Teraz podnieśli cenę skokowo o 50% do 450 zł i się lekko wkurzyłem. Nie mają tańszego produktu, więc się chyba przeniosę. Home.pl wiele tańszy nie jest.
linuxpl.com - sporo tu o tym piszecie. Jest coś innego, podobnego?
czym się tam te konta róznią? Tylko powierzchnią? W2GB daje 4 GB, tyle mi starczy.

prz3mo
14-05-2013, 15:07
Jacek, polecam linuxpl. Naprawdę wszystko jest OK. A pomoc online (gg) nawet w nocy...

ajt
14-05-2013, 15:30
Hm, ktoś zwariował i podniósł i tak juz wysokie ceny. Miałem ładnych pare lat (6-8 ?) hosting w nazwa.pl i byłem bardzo zadowolony. Tanio nie było - 300 zł rok/netto, ale było stabilnie, dobre dla laika panele do zarządzania itd. Serwer Active dawał 50 GB na dysku, to było dużo za dużo, (moje www, ftp, poczta itd zajmują kilka GB) ale jakoś te 300 zł trawiłem. Teraz podnieśli cenę skokowo o 50% do 450 zł i się lekko wkurzyłem.

Mógłbym to samo słowo w słowo napisać :) Przed tygodniem, jak okres abonamentowy dobiegał końca, zadzwonił ktoś od nich i na wiadomość, że się przenoszę, zaproponował 30% zniżki. Może i więcej dałoby się utargować, ale było już za późno, tzn. już zdążyłem opłacić hosting na linux.pl. Dokładniej, to zaszalałem i wykupiłem konto WPro i jak dotąd (nieco ponad miesiąc) wszystko działa ok :)
W moim przypadku jednak nie tylko cena była powodem zmiany. Postawiłem kolejną stronę, której skrypt czasami wymagał więcej pamięci dla php, niż dostępne 64MB. Niby udało mi się coś tam w kodzie pozmieniać i zmieścić na styk w tych 64MB, ale skrypt jest obecnie intesywnie rozwijany, z pespektywą większej pamięciożerności, więc na wszelki wypadek i tak postanowiłem się przenieść.
Konta W1GB-W10GB różnią się tylko limitami powierzchni i transferu. No i PostgreSQL dochodzi w droższych, ale chyba nie będziesz korzystał (?).

Jacek_Z
14-05-2013, 15:45
Jacek, polecam linuxpl. Naprawdę wszystko jest OK. A pomoc online (gg) nawet w nocy...Sęk w tym, że na nazwa.pl przez 8 lat nie potrzebowałem pomocy. Nic się nie posypało. tzn pomoc sie przydała jak chciałem założyc ftp i nie wiedziałem jak sie to robi.
Wszedłem na konto - klient od 2005 roku. Zajęte mam 3,8 GB, 5 baz MySQL, 2 domeny, 13 aliasów, kilka kont pocztowych, 3 ftp.
na linuxpl serwer W2GB ma 4 GB, ja teraz mam 3,8 GB. Następne konto ma 20 GB a kosztuje prawie tyle co dawniej na nazwa.pl 50 GB. Więc cenowo ta nazwa.pl nie była taka zła, tylko po prostu nie ma oferty dla "małych".

ajt
14-05-2013, 16:01
Musisz skalkulować, czy Ci się opłaca tracić czas na przenoszenie i konfigurowanie od nowa wszystkiego. Może napisz/zadzwoń do nazwa.pl i spróbuj się potargować :)

RobertMiernik
14-05-2013, 16:04
Strasznie dużo czasu stracisz na przeniesienie, nie mówiąc już o tym, że niektórych rzeczy w ogóle na linux.pl nie zrobisz.

Ja przeszedłem w odwrotną stronę, nie mam czasu ani ochoty kopać się z plikami konfiguracyjnymi DNSa, 10 lat temu z pamięci mogłem je pisać ale dziś jestem na to za leniwy i zbyt zajęty...

ku6i
14-05-2013, 16:36
Sęk w tym, że na nazwa.pl przez 8 lat nie potrzebowałem pomocy. Nic się nie posypało. tzn pomoc sie przydała jak chciałem założyc ftp i nie wiedziałem jak sie to robi.
Wszedłem na konto - klient od 2005 roku. Zajęte mam 3,8 GB, 5 baz MySQL, 2 domeny, 13 aliasów, kilka kont pocztowych, 3 ftp.
na linuxpl serwer W2GB ma 4 GB, ja teraz mam 3,8 GB. Następne konto ma 20 GB a kosztuje prawie tyle co dawniej na nazwa.pl 50 GB. Więc cenowo ta nazwa.pl nie była taka zła, tylko po prostu nie ma oferty dla "małych".

Załóż konto testowe i zobacz sobie panele administracyjne - o ile pomoc techniczna jest ok, to moim zdaniem panele administracyjne (osobny do domen, osobny do konta) powalająco intuicyjne, dla kogoś, kto w temacie nie siedzi, nie są.

Jacek_Z
14-05-2013, 16:49
Musisz skalkulować, czy Ci się opłaca tracić czas na przenoszenie i konfigurowanie od nowa wszystkiego. Może napisz/zadzwoń do nazwa.pl i spróbuj się potargować :)
Przenosić 4 GB to nie jest fajna sprawa.
Nazwa wysłała mi przed chwilą oczywiście maila o rabacie 30% co oznacza, że nie będzie 450 tylko 315 zł (netto). Czyli podwyżka o 15 zł. Do zniesienia.
Zapowiada się, że w tym roku jednak zostanę.

RobertMiernik
14-05-2013, 16:53
Nawet za 150 nie warto, chyba że raz postawiona strona stoi wieki i nic z nią nie robisz...

Na linux można się pociąć przy większych zmianach

fotouser
14-05-2013, 18:12
Nikt nic nie poleci w kwestii domen?

ja bralem tu
http://www.masternet.pl/

przedluzenie .pl tylko 45 zeta

marekb
14-05-2013, 18:21
również olewam bo mam do 19.05 w nazwie i podobnie otrzymałem 30% rabatu, odpisałem dziś, że jeśli zostanie na 300zł netto to zostaję - inaczej przenoszę. niby 15zł ale czemu?podobnie jak Jacek od 2006 roku u nich siedzimy.

Kurtz
14-05-2013, 18:24
inflacja?

RobertMiernik
14-05-2013, 18:25
A na przykład temu, że tak wygodnego interfejsu nie znajdziesz i na przykład zawartość subdomeny albumy .bodzioch będziesz musiał trzymać w osobnym folderze bo w podfolderze .bodzioch jak bóg i logika nakazuje się nie da...

Art Erie
14-05-2013, 18:42
Od ładnych kliku lat mam hosting na linuxpl. Akurat mam do zapłaty fakturę za 5Gb w wysokości 233,70 brutto ( nie sprawdząłem jakie teraz mają promocje, może być taniej). Co do działania serwerów i kontaktu z adminem, to można pisać jedynie w samych supetlatywach.

ajt
14-05-2013, 18:52
A na przykład temu, że tak wygodnego interfejsu nie znajdziesz i na przykład zawartość subdomeny albumy .bodzioch będziesz musiał trzymać w osobnym folderze bo w podfolderze .bodzioch jak bóg i logika nakazuje się nie da...

Tzn. czego się nie da, bo akurat postanowiłem odrestaurować założoną 10 lat temu dla córki stronę chomiki.radom.ws, więc w nieświadomości w folderze przypisanym do domeny radom.ws założyłem podfolder chomiki, przypisałem go do subdomeny i wygląda na to, że działa :)
W każdym razie działa na pro-linuxpl, na linuxpl jest inaczej?

prz3mo
14-05-2013, 20:21
Sęk w tym, że na nazwa.pl przez 8 lat nie potrzebowałem pomocy. Nic się nie posypało. tzn pomoc sie przydała jak chciałem założyc ftp i nie wiedziałem jak sie to robi.

Mi w linuxpl też się nigdy nic nie posypało. Ale potrzebowałem pomocy bo sam coś namieszałem, pomogli mi bodajże 3 razy w nocy, przez GG.

Greg77
15-05-2013, 07:11
Wczoraj zastanawialem sie nad przeniesieniem z hostingu ktory jest w USA na hosting w PL, zastanawialem sie nad linuxpl.com, ale jak zobaczylem ceny to szczeka mi opadla na podloge, razem z domena wyjdzie to cos ok €50 rocznie, amerykance maja to za €54 rocznie z kontem o pojemnosci bez ograniczen i ruch sieciowy tez bez ograniczen. Szukalem oszczednosci a okazalo sie, ze daleko za oceanem znalazlem taniej.
Korzystam z ich uslug od trzech lat i nigdy nie mialem problemow a pomoc poprzez czat na ich stronie albo email jest bardzo sprawna i szybka a jedynym minusem moze okazac sie jezyk angielski.
http://www.hosting24.com/ polecam ja place co pol roku automatycznie z paypala, kosztuje mnie to €30, cena za caly rok €54, ceny sa razem z domena.
Mam te tansza wersje, kiedy kupowalem to nie bylo wyboru, teraz zrobili ulepszenia i wersja gold wydaje sie zadowalajaca kazdego, cena "golda" wciaz mniejsza od ceny nazwa.pl o ktorej wspomnial Jacek.

gregzorba
20-08-2013, 16:55
Chciałbym odświeżyć trochę temat związany z przenosinami, Bo niestety to co w tym roku zrobiła Nazwa.pl to jakieś nieporozumienie. z 365/rok, podniesli mi na 553,5/rok, po rozmowie z konsultantem, zaproponwał mi na start 20% rabatu, no ale to nadal jest duży wzrost. Dlatego będę sie przenosił gdzie indziej. Powiedzcie mi, co byście polecili na skromną stronę z kontem e-mail lub dwoma kontami e-mail. Transfer niewielki.

docxxx
20-08-2013, 17:39
Linuxpl.com za 50 zl

Wyslane z telefonu, wiec krotko i rzeczowo

Jacek_Z
26-03-2014, 23:06
No to własnie po raz pierwszy od paru lat posypał się mój hosting na nazwa.pl
Grubsza sprawa, bo leży wiele stron www
Ja dzieki rabatowi płaciłem ostatnio coś koło 300 netto, ale ...
Może przejdę do linux.pl

edit - jak to napisałem to się naprawiło :)
ale wczoraj i dzisiaj po kilka godzin nie było stron w sieci :(

ksviper
28-03-2014, 00:39
Ja tak miałem od wtorku ok. godz. 14 do środy ok godz. 22. Co chwilę błędy XX:yy. Od tego momentu - nie chcę zapeszać - wszystko działa i wszystko jest. Mówię tu o plikach, bo te niektórym wyparowały po padzie macierzy dyskowej.
Home.pl wykorzystał sytuację (https://home.pl/u-nas-dziala) :) Promocja o wymownej nazwie "U nas działa" ruszyła od dzisiaj.

docxxx
28-03-2014, 00:46
Home.pl wykorzystał sytuację (https://home.pl/u-nas-dziala) :) Promocja o wymownej nazwie "U nas działa" ruszyła od dzisiaj.

Świetny pomysł!

GeparD
29-03-2014, 12:23
Też mogę z czystym sumieniem polecić linixpl.com
Mam tam konto w2gb od prawie roku. Nic się nie dzieje. Wszystkie strony działają bez problemów. Dodatkowo podpięte kilka domen... tylko brać :)

Jacek_Z
02-04-2014, 16:06
Właśnie nazwa.pl dała mi dodatkowy miesiąc hostingu za darmo.
Przynajmniej wiedzą jak szybko zareagować, a nie jak jakas firma na N ;)

sebwer
02-04-2014, 17:02
Też mam swoje stronki i cms'y na linuxpl.com mam też hosting na 8p.pl i o ile początki były bardzo dobre, to po zmianie właściciela klapa, teraz zaczyna to działać całkiem dobrze, ale z obsługą jeszcze muszą troszkę się poprawić.

ksviper
02-04-2014, 23:42
Właśnie nazwa.pl dała mi dodatkowy miesiąc hostingu za darmo.
Przynajmniej wiedzą jak szybko zareagować, a nie jak jakas firma na N ;)

Dzwonili do Ciebie sami czy to z Twojej inicjatywy?

Jacek_Z
02-04-2014, 23:57
Dostałem maila z wskazówkami co robić. Trzeba się było zalogować do swojego panelu i kliknąć, że się chce miesiąc za darmo.
https://panel.nazwa.pl/specjalna-oferta.html
Nie wiem dlaczego nie dali tego wszystkim z automatu.

superlama
03-04-2014, 00:07
Ja od 3 lat mam hosting w nazwa.pl i od 2 w linuxpl.com. Nazwa sobie nagrabila - ostatnim padem i kosmiczna podwyzka cen w zeszlym roku. Podwyzka wprawdzie tlumaczona byla powiekszeniem miejsca na serwerze, ale mnie nikt o zgode ani zdanie nie pytal. Po co mi 50gb jak nawet 2 nie wykorzystywalem jak 25 mialem?:) Zwijam z tamtad stronki i wszystko na linuxpl.com przenosze. Nie mialem z nimi przez dwa lata problemow - i mam nadzieje, ze tak zostanie.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Jacek_Z
03-04-2014, 00:19
Ja od 3 lat mam hosting w nazwa.pl .... Nazwa sobie nagrabila - ostatnim padem i kosmiczna podwyzka cen w zeszlym roku. Podwyzka wprawdzie tlumaczona byla powiekszeniem miejsca na serwerze, ale mnie nikt o zgode ani zdanie nie pytal. Po co mi 50gb jak nawet 2 nie wykorzystywalem jak 25 mialem?:) Mam bardzo podobnie. Hosting tam mam wiele dłużej - od 2004 r. Przy podwyżce dostałem rabat, czyli w efekcie w zeszłym roku płaciłem tyle samo. Ale teraz jak nie dadza rabatu to też gdzieś pójdę - chyba do linux.pl Albo przejdę na tańszą usługę - wprowadzili cos nowego, mniejszego (Active Mini). Widać dużo ludzi im uciekało. Ja tez nie potrzebuję na serwerze tylu GB. Używam mniej niż 10% tego za co płacę.

ksviper
03-04-2014, 13:11
Dostałem maila z wskazówkami co robić. Trzeba się było zalogować do swojego panelu i kliknąć, że się chce miesiąc za darmo.
https://panel.nazwa.pl/specjalna-oferta.html
Nie wiem dlaczego nie dali tego wszystkim z automatu.
U mnie nie ma tak dobrze - po zalogowaniu wyświetla się komunikat
"Brak usług do przedłużenia" :(

Jacek_Z
03-04-2014, 13:18
Ale miałeś wykupioną u nich usługę - serwer Active? Bo tylko (chyba tylko nawet część z nich) miała kłopot. Moje strony www, które miałem właśnie na tym hostingu przez 3 dni działały kiedy chciały ;) , gęsto odpalał sie komunikat z prosbą o odświeżenie strony (co oczywiście nie pomagało).

ksviper
03-04-2014, 19:49
Mam u nich ActiveBiznes oraz domenę .pl i tak jak pisałem tutaj (http://forum.nikoniarze.pl/showpost.php?p=3344324&postcount=71) działało - znaczy się nie działało - podobnie jak u Ciebie tylko, że której (ok. 30h).

ku6i
17-04-2014, 01:18
Dostałem coś takiego od linuxpl:

Szanowni Państwo!

Dziękujemy za przedłużenie usług świadczonych przez naszą firmę.

W ramach promocji innych naszych usług przyznaliśmy dla Państwa kod rabatowy (10 % zniżki) do wykorzystania na zakup nowych usług z naszej oferty.

KOD:
C9OLV5KYNTNY

Kod może być wykorzystany przez Państwa (zamówienie w panelu klienta http://panel.linuxpl.com) lub dla nowych Klientów (znajomy/znajoma) na stronach
http://linuxpl.com/koszyk,f,3,promoKod,C9OLV5KYNTNY
oraz
https://serveradmin.pl/koszyk_f_75_promoKod_C9OLV5KYNTNY

Kod rabatowy przysługuje dla usług:
- kont hostingowych (w1gb,w2gb, w5gb, w10gb, konto SEO oraz WPRO)
- dodatki do kont hostingowych
- serwery vps

Kod jest ważny do dnia 2014-06-13

Serdecznie zapraszamy

Mi to do szczęścia niepotrzebne, więc może komuś się przyda.

GeparD
29-06-2014, 13:06
Ja również przedłużyłem hosting w linuxpl.com więc też dzielę się kodem rabatowym:

MLMOHOFMEPWD

Kod jest ważny do dnia 2014-08-28

docxxx
29-06-2014, 13:47
Koledzy, radzę Wam zwrócić uwagę na jeszcze jeden, ważny aspekt: pomoc techniczna, gdy się pali dupa.

Cena nie jest wcale najważniejszą sprawą, gdy mówimy tu o różnicy rzędu max 100 zł.

Prosty przykład: w nazwa.pl/netart.pl pomoc techniczna przy naprawdę poważnych sprawach jest typu "u nas działa. Pan se sam zrobi". W przypadku linuxpl.com wzorcowo. Jeśli nawet da się wyczuć, że gość po drugiej stronie ma nas dość, to jednak pomoże do samego końca.
To powinno być właśnie głównym czynnikiem. Bo teraz tak myślę sobie, że taki Jacek_Z, który raczej nie jest biegły z konsoli unixa (oczywiście bez urazy, po prostu sam tak pisze ;) ) musi nagle połączyć się z serwerem przez Putty i pogrzebać trochę w plikach konfiguracyjnych. Ok, może zrobić i to posiłkując się przy tym googlem, ale po co, skoro są specjaliści robiący to od ręki?

Ja już raz byłem w takim bagnie, po którym było tyle sprzątania, że chciało się to wszystko jeb... itd. Strona musi działać, generować kasę, a tu ch..., dupa i kamienia kupa ;) (cytując klasyka)

(innych hostingów nie znam, więc się nie wypowiem)

Majek
29-06-2014, 14:11
Na iq.pl jest aktualnie promocja na pakiet Start M http://www.iq.pl/oferta/hosting/ . Rocznie wychodzi ciut więcej, niż na linkux.pl, ale i oferta ciut większa. Ja tam ich zawsze będę polecał. Nie wiem, jak inni, ale iq ma swoją serwerownię w standardzie Tier 3, czas reakcji można im liczyć w minutach. W sumie, przez kilka lat korzystania z ich usług, to ze dwie awarie mieli i to takie, co w kilkadziesiąt minut były usunięte... Za każdym uzyskałem u nich pomoc, bez względu, czy problem był błahy, czy jakiś głębszy. Zawsze kompetentnie, cierpliwie i do skutku.

GeparD
11-07-2015, 19:06
Odgrzebie trupa, bo może znajdzie się ktoś kto potrzebuje nowy hosting albo przedłuża istniejący.
Dla mnie nie potrzebne: rabat 10% na uslugi http://linuxpl.com: BE43T3CLCWBD

jarogt
11-07-2015, 20:29
Linuxpl.com

Korzystam od kilku lat i mogę polecić

-tomasz-
16-08-2015, 17:27
Mam gotowy projekt strony, zajmuje w sumie jakieś 200 MB i poszukuję dobrej stronki hostingowej.
Domena będzie .pl ;) A założenia są takie, że zbytnio się ten rozmiar nie zmieni przez najbliższy rok.
Co polecacie/używacie? ;)

Borat1979
16-08-2015, 17:29
Mam na nim cztery strony, wszytko jak do tej pory bez problemów.
W zupełności wystarczy ci podstawowy pakiet za 50 zł.

https://linuxpl.com/Konto-W1GB_f_2_pakiet_19

notdot
30-12-2017, 20:54
Odgrzebuję temat: potrzebuję firmowej poczty
generalnie ze 20GB (może być więcej) na pocztę z ssl i innymi standardowymi parametrami
do tego za 20mega na stronę www (prostą bez php/sql i innych bajerów) wizyt na stronie pewnie z 8 na miesiąc, ale niech sobie będzie
nie mam ochoty brać "hostingu" gdzie jest pełno opcji z których nie skorzystam, nie chcę też żadnych wynalazków i mało znanych firm,
ani opisów w stylu "Maksymalna liczba pamięci wykorzystywanej przez wszystkie procesy" "Ilość UU miesięcznie"
ktoś coś poleca?

grizz
30-12-2017, 23:13
Fastmail albo Gmail.

A na stronę nawet i GitHub. Albo najtańszy linuxpl

ksh
31-12-2017, 10:58
JCHost.pl mogę polecić z czystym sumieniem, nie zawiodła mnie ta firma od dawna, stoją tam już sklepy klientów od dawna, przeniesione wszystkie domeny bo taniej i co istotne człowiek obsługujący zrobi wszystko co trzeba, pomoże w problemach itd.

notdot
31-12-2017, 16:12
Ok, dzięki, sprawdzę