Zobacz pełną wersję : Krótki testowy secik na próbę...
Jestem ciekaw waszej opinii - szczególnie chodzi mi o obróbkę...
Co o tym sądzicie?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.bla-art.pl/trash/set_1.jpg)
jacek.gold
17-08-2009, 00:04
ech...
moze ja to z innych rejonów jestem ale ślubniaki powinny pokazywać deko przygotowań i kilo panny młodej w całym jej przepychu
tu mamy kilo przygotowań i zero przepychu więc może poczekam na następne kadry ;)
ech...
moze ja to z innych rejonów jestem ale ślubniaki powinny pokazywać deko przygotowań i kilo panny młodej w całym jej przepychy
tu mamy kilo przygotowań i zero przepychu więc może poczekam na następne kadry ;)
Chwilunia - przecież napisałem, że jest to testowy secik na próbę.
Chciałem poznać Wasze zdanie nt obróbki...
Reszta będzie później :) To są mocno świeże kadry z wczoraj :)
downunder
17-08-2009, 00:22
Dla mnie zdecydowanie za bogato w szczegóły w tych kadrach, nie wiem na kim/czym skupić uwagę. ;)
Przydałaby się mniejsza GO. :D
Dla mnie zdecydowanie za bogato w szczegóły w tych kadrach, nie wiem na kim/czym skupić uwagę. ;)
Przydałaby się mniejsza GO. :D
Cóż - plakatów ze ścian nie mogłem zdjąć :)
Niestety popularne salony fryzjerskie są wystrojone wewnątrz na maxa :(
Ludzie - napiszcie coś o samej obróbce kolorów...
Kadry i tło zostawcie w spokoju - tego już nie zmienię :)
jacek.gold
17-08-2009, 00:31
mihow (http://forum.nikon.org.pl/member.php?u=1593) podobają mi się te rajtki na głowie w avatarze ;)
co do zestawu to 3 było by dość bo z 6 robi się galimatias
Żółto pomarańczowo. A lewy dolny jeszcze różowo.
Zbigniew
20-08-2009, 01:18
Dawno nie widziałem takiego *******nika na obszarze 940 na 595 pikseli :) ;) Naprawdę. Sadzę, że nawet na trzeźwo nie byłby w stanie wyciągnąć z tego esencji, tak aby odpowiedzieć Ci na pytanie. Ogólnie ładnie, kolorowo, ale konrektych opinii na temat obróbki czy kolorystyki nie jestem w stanie przedstawić.
Wydaje mi się, że mógłbyś nałożyć jakąś przyjemną beżową tintę, żeby stonować trochę te wszystkie kolory i/lub zestawić kolor z bw.
Nie mogę się też powstrzymać jeśli chodzi o kadry. Szkoda, że nie wykorzystałeś luster, żeby ostrzyć na odbicia. Środkowe dolne mogłoby naprawdę dobrze wyjść ostrzone na odbicie w tym małym lusterku.
pzdr ;)
cheyenne
20-08-2009, 13:29
myślałem że to reklama salonu fryzjerskiego
zero skojarzeń ze ślubem
[...] zero skojarzeń ze ślubem
No cóż - nie napisałem, że jest to pełen reportaż ślubny ani, że są to jedyne zdjęcia z tego dnia.
Zaprezentowałem tylko małą próbkę zdjęć z samego początku z prośbą o opinię obróbki kolorów (a nie kadrów lub emocji).
Niebawem pokażę zdjęcia z całej imprezy :)
cheyenne
20-08-2009, 13:39
w takim razie jestem na tak
obróbka i kolorki podobają mi się
Dawno nie widziałem takiego *******nika na obszarze 940 na 595 pikseli :) ;) Naprawdę. Sadzę, że nawet na trzeźwo nie byłby w stanie wyciągnąć z tego esencji, tak aby odpowiedzieć Ci na pytanie. Ogólnie ładnie, kolorowo, ale konrektych opinii na temat obróbki czy kolorystyki nie jestem w stanie przedstawić.
Wiem, że zbiór takich zdjęć w jednym secie wprowadza zamieszanie. Ale nie chodziło mi o opinię kadrów czy kompozycji, a jedynie o kolory. Salon fryzjerski był praktycznie cały czerwony (ściany, sufit)...
Wydaje mi się, że mógłbyś nałożyć jakąś przyjemną beżową tintę, żeby stonować trochę te wszystkie kolory i/lub zestawić kolor z bw. Nie mogę się też powstrzymać jeśli chodzi o kadry. Szkoda, że nie wykorzystałeś luster, żeby ostrzyć na odbicia. Środkowe dolne mogłoby naprawdę dobrze wyjść ostrzone na odbicie w tym małym lusterku.
Są też kadry z ostrym odbicie w lusterku :)