Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] jezioro Zdworskie
marmajgabin
16-08-2009, 21:53
korzystając z rady Greg77 zakładam nowy wątek
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img34.imageshack.us/img34/7328/clipboard01soa.jpg)
to jeszcze raz to samo jezioro
proszę o ocenę i rady
Mi się podoba - nie mam uwag :)
Ja juz sie wypowiedzialem......pokombinowal bym bardziej ale podoba sie.....kolorki bardzo ladne!
Byłoby super gdyby te kontury drzew były ostrzejsze. Jakoś tak się rozpływają...
Niebo i woda konkurują ze sobą i nie wiadomo na czym się skupić.
Dla mnie brakuje elementu, który by zaciekawił.
Dodatkowo faktycznie obłe kontury psują odbiór.
Kolorystyka świetna.
Koloryt pracy ładny, ale faktycznie, brakuje elementu zaczepienia, który przyciągałby wzrok na dłużej...
T_P_
czy to plaża w Zaździerzu?
malasana
17-08-2009, 09:49
Dla mnie brakuje elementu, który by zaciekawił.
I tu sie zgadzam. Czuje sie kompozycyjny niedosyt, samo swietne niebo czy kolory tutaj nei wystarczaja mz.
marmajgabin
17-08-2009, 12:20
czy to plaża w Zaździerzu?
nie, to widok z Koszelówki w stronę Zdworza
No niestety, ale zdjęcie jest bardzo nieostre. Trzeba chyba statyw zmienić na solidniejszy.
marmajgabin
17-08-2009, 13:22
No niestety, ale zdjęcie jest bardzo nieostre. Trzeba chyba statyw zmienić na solidniejszy.
statyw to velbon sherpa 600r więc z d40x i 18-55 powinien sobie radzić bez problemu, powodem tego może być, to że to było robione z pomostu, dość starego z resztą
Sebastianito
17-08-2009, 14:56
Dobre. Podoba mi sie takie "piaskowe" niebo i odbicie.
I tu sie zgadzam. Czuje sie kompozycyjny niedosyt, samo swietne niebo czy kolory tutaj nei wystarczaja mz.
zgadzam się :-D
statyw to velbon sherpa 600r więc z d40x i 18-55 powinien sobie radzić bez problemu, powodem tego może być, to że to było robione z pomostu, dość starego z resztą
Tego właśnie się obawiałem. W takim razie, czeka Cię zakup nowego pomostu ;)