PDA

Zobacz pełną wersję : NC 4.4.2 + raw + batch + jpg

Ditus
03-10-2006, 16:29
jest to mój pierwszy post na forum, wiec jezeli ktos go czyta to... WITAM!!

teraz do rzeczy... kupilem pare dni temu d70s (o nim moge napisac same ""ochy i achy"), ale nie z tym mam problem...

ogólnie porobiłem sobie parę fotek (NEF) i jako, że nie chce nic przy nich za bardzo grzebać zapuściłem sobie batch'a w którym zmieniałem tylko nazwę + dałem auto brightnes... po "przejechaniu" wszystkich fotek, chciałem zrobić sobie z nich podgląd programem Preview Extractor... wszystko poszło szybko i sprawnie z wyjątkiem tego, że fotki mają rozdzielczość 640x425....
może mi ktoś napisać dlaczego?? i ewentualnie gdzie leży mój błąd (jakieś ustawienia NC)

Ditus
04-10-2006, 10:12
jakąś bzdurę napisałem, czy nikt tego nie testował??

pebees
04-10-2006, 10:36
Przy robieniu batcha daj jakość jpg excelent. Nie wiem, jakie to ma znaczenie dla wymiarów zdjęć, ale ogólnie dla jakości ma :) Po zrobieniu jpeg-ów zobacz, czy są ok, jeśli tak, to szukaj przyczyny w tym Preview Extractor czy jak to się zwie.. ;-)

admin
04-10-2006, 10:54
Szczerze mowiac pierwszy raz slysze o czyms takim. Rozumiemze nic nie kadrowales przy przygotowaniu wsadu (nie zadales takiej akcji)? Fotki maja faktycznie taka rozdzielczosc, czy moze program do ich podgladu zmienil ta rozdzielczosc ntrwale lub na potrzeby przegladu?