Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Sanktuarium światła i mroku
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://members.chello.pl/m.kaluza/samyang1.jpg)
w akcji - rybka zwana Samyangiem, 8mm f/3.5
lukrobax
15-08-2009, 18:16
Fajnie trafione, ale co to za plamy w lewym górnym rogu? to winieta? W ogóle niebo z lewej strony wydaje się jakieś niejednolite jak by porozmazywane.
co to za plamy w lewym górnym rogu? to winieta? W ogóle niebo z lewej strony wydaje się jakieś niejednolite jak by porozmazywane.
To zachmurzenie umiarkowane ;)
nazwałbym to raczej zachmurzeniem "totalnie-połowicznym-plus"
najbardziej w tym zdjęciu podoba mi się ta Pani, ma idealne kształty :D
Psychotrop
16-08-2009, 09:27
po tej jednej focie niewiele można wywnioskować, ale podoba mi się to szkiełko.
a zdjęcie samo w sobie bardzo sympatyczne i miłe w odbiorze, no i te schody w kształcie uśmiechu :)
alfapasje
16-08-2009, 09:38
Samyang bardzo fajne oczko, tylko jakoś po prawicy troche przepalił..
Samyang bardzo fajne oczko, tylko jakoś po prawicy troche przepalił..
Zapewne dlatego, że fotografia była wprost pod słońce, które znajdowało się w prawym, górnym rogu :D
Zapewne dlatego, że fotografia była wprost pod słońce, które znajdowało się w prawym, górnym rogu :D
Czy to z tego powodu wyszły takie aberracje na lewej krawędzi budynku?
Czy to szkło tak ma?
Czy to z tego powodu wyszły takie aberracje na lewej krawędzi budynku?
Czy to szkło tak ma?
Aberracje w tym szkle są bardzo niewielkie, natomiast przy agresywnym przyciemnianiu błękitów takie niedoróby niestety wychodzą ;)
ładne :)
tylko chyba wylazła pokonwersyjna pikseloza tu czy tam;)
Ciekawa fotka mimo aberacji, przpaleń i pikselozy jak zauważyli inni forumowicze ;) Bardzo zaciekawiło mnie to szkiełko.
Ciekawa fotka mimo aberacji, przpaleń i pikselozy jak zauważyli inni forumowicze ;) Bardzo zaciekawiło mnie to szkiełko.
dokładnie tak - zdjęcie jest ok.:-D
lukrobax
16-08-2009, 13:16
...ale podoba mi się to szkiełko.
Samyang bardzo fajne oczko
Bardzo zaciekawiło mnie to szkiełko.
Zdaje się Czornyj, że powinieneś uśmiechnąć się do firmy Samyang po jakieś prowizje od sprzedaży - tylu klientów im naganiasz;)