PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Asia a'la glamour :)

remiksson
14-08-2009, 16:39
Z ostatniej sesji zabłąkało mi się jedno zdjęcie i pomyślalem co by zrobić coś takiego:

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/08/3818983992_7c5ef672cc_o-1.jpg
źródło (http://farm4.static.flickr.com/3433/3818983992_7c5ef672cc_o.jpg)

O wrażeniu nienaturalnie szerokiego barku wiem, ale prawdę mówiąc nie zwróciłem na to większej uwagi przy obróbce i potem już najzwyczajniej nie chcialo mi się korygować :)

Dex
14-08-2009, 16:44
Dla mnie zbyt glamurowato :-P ;)

hanibal
14-08-2009, 16:48

a co to znaczy zbyt glamurwato ?

remiksson
14-08-2009, 16:49

A mozesz mi nieco bardziej przyblizyć znaczenie "zbytniej glamourowatości" ? :D

egoiste
14-08-2009, 16:50
Remiksson robisz fantastyczne zdjecia
:)

treborp
14-08-2009, 16:51
świente !!! kolorki na +++ a bark luzik oczęta robią swoje :)

Dex
14-08-2009, 16:55
A mozesz mi nieco bardziej przyblizyć znaczenie "zbytniej glamourowatości" ? :D

Wydaje mi się, że ciut za bardzo twarz wygładziłeś ;) Albo po prostu już źle widze po upojnym dniu w robocie.

remiksson
14-08-2009, 17:00
Wydaje mi się, że ciut za bardzo twarz wygładziłeś ;) Albo po prostu już źle widze po upojnym dniu w robocie.

eeee no nie wiem. Przyglądałem się i myślę, że w normie :)

Dex
14-08-2009, 17:02
Wiesz, to moje zdanie ;) Bardzo podobają mi się Twoje prace, ale ta jakos tak... no... ;)

remiksson
14-08-2009, 17:05
Wiesz, to moje zdanie ;) Bardzo podobają mi się Twoje prace, ale ta jakos tak... no... ;)

Twoje prawo :) każdy ocenia wg własnego gustu i własnych preferencji :)

novika
14-08-2009, 20:31
Obróbka i wszystko jest super ale nie podobają mi się otwarte usta modelki

remiksson
14-08-2009, 20:38

NIestety mnie też nie. Zamknięcie ich w sposób cyfrowy nie wchodzilo w grę, zbyt sztucznie to wyglądalo, a modelka miała najwyraźniej jakiś problem natury psychicznej z zamykaniem ust, ciezko bylo ją na to namówić.

Locter
14-08-2009, 20:40
Specem nie jestem, ale mi się podoba bardzo, kawał dobrej roboty.

pawel
14-08-2009, 20:43
Mam następujące uwagi krytyczne i mam nadzieję, że w miarę obiektywne:

- Dziewczyna wyszparowana "na szybko".
- Usta nie domknięte, albo za mało otwarte (wiesz o co chodzi - ciemna kreska z prawie niewidocznymi zębami).
- Włosy wyglądają jakbyście o nich zapomnieli.
- Materiał (jak sądzę) na ramieniu jest nieokreśloną plamą i bardziej wygląda jak pogięty błyszczący papier.
- Zdjęcie jest dość płaskie w odbiorze (to być może inni odbierają inaczej i może jest to tylko moje zdanie).

Wymieniając te rzeczy miałem ideał w domyśle, myślę, że o to chodzi w tej szufladce, zresztą w zwykłym portrecie były by te same uwagi. ;)

Dex
14-08-2009, 20:48
Złapałem doła, tylko ja miałem obiekcje co do glamourowatości ;) [pomijam konstruktywna krytyke odnosnie sczegułów ;)

remiksson
14-08-2009, 21:03
Mam następujące uwagi krytyczne i mam nadzieję, że w miarę obiektywne:

- Dziewczyna wyszparowana "na szybko".

Dziwiłem się, że do tej pory nikt tego nie zauważył :) brawa dla kolegi za spotrzegawczość :)

- Usta nie domknięte, albo za mało otwarte (wiesz o co chodzi - ciemna kreska z prawie niewidocznymi zębami).

o ustach pisałem parę postów wyżej

- Włosy wyglądają jakbyście o nich zapomnieli.

bo tak bylo :) Zdjęcie nie miało być w ogóle obrabiane, to był jeden ze strzałów na test błysku :) A obrobiłem z nudów bo juz nie mialem nic do roboty lepszego :D

- Materiał (jak sądzę) na ramieniu jest nieokreśloną plamą i bardziej wygląda jak pogięty błyszczący papier.

u nie nie jest plamą i ma wystarczającą widocznośc szczegółów aby uznać to za tkaninę niż papier :)

- Zdjęcie jest dość płaskie w odbiorze (to być może inni odbierają inaczej i może jest to tylko moje zdanie).

i tu sie niestety z kolegą nie zgodzę, wg. mnie nie jest płaskie :)

Wymieniając te rzeczy miałem ideał w domyśle, myślę, że o to chodzi w tej szufladce, zresztą w zwykłym portrecie były by te same uwagi. ;)

ideałów nie tworzyłem, nie tworzę i pewnie nigdy nie stworzę :) Ba, nawet żadnego nie widziałem, wiec nie mam niestety punktu odniesienia :) Dziekuje za trafne uwagi i pozdrawiam :)

novika
14-08-2009, 21:16
NIestety mnie też nie. Zamknięcie ich w sposób cyfrowy nie wchodzilo w grę, zbyt sztucznie to wyglądalo, a modelka miała najwyraźniej jakiś problem natury psychicznej z zamykaniem ust, ciezko bylo ją na to namówić.

A szkoda bo jakby ładnie usta złaczyła.. to zdjecie byłoby genialne

Witek "Wisz"
14-08-2009, 21:21

Dokładnie to samo chciałem napisać:)

remiksson
14-08-2009, 21:25
A szkoda bo jakby ładnie usta złaczyła.. to zdjecie byłoby genialne

to zdjęcie mialo w ogóle nie ujrzeć światła dziennego :) wiec i tak dobrze zostało przyjęte jak na takie coś :)

coroner
14-08-2009, 21:40
Jak zawsze super :)