Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Diva Vampiria
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/08/3023vae-1.jpg
źródło (http://i27.tinypic.com/3023vae.jpg)
Pozdrawiam :)
Makijaż zajebisty. Oczy to soczewki czy PS? Do pełni Vampirii brakuje mi otwartych ust, tak by kły było widać ;)
Makijaż zajebisty. Oczy to soczewki czy PS? Do pełni Vampirii brakuje mi otwartych ust, tak by kły było widać ;)
Oczy w PS. Cały makijaż modelka przygotowała sama. Później wrzucę jeszcze kilka.
Aha, pozwolę sobie podlinkować profile:
http://maxmodels.pl/divavampiria.html
http://maxmodels.pl/divavampiria_make_up.html
Plastiche
14-08-2009, 18:07
szkoda trochę uciętego palucha;] poza tym fota świetna:)
Makijaż po prostu wymiata. Dobrze, że podlinkowałeś ją, jak sie zaloguje to jej ocenke wystawie ;)
Spoko zdjęcie, mnie może ps do końca nie trafia, ale dobre w odbiorze, swiatlo tez.
Radykalne rychy w PS dotyczyły tylko oczu. reszta to standardowa obróbka portretu.
ozesz kurde, az mnie pani wystraszyla.
super :)
fota super tylko jakoś tak ta obrączka mi nie pasuje do vampira:-D
fota super tylko jakoś tak ta obrączka mi nie pasuje do vampira:-D
Na to samo w pierwszym momencie zwróciłem uwagę :mrgreen: Zdjęcie super , jak dla mnie zaintensywny czerwony na oczach - no ale może wampiry tak mają ;) A tak BTW jak zaobrączkowana, to może pana wampira na sesyjkę namówić ?
Wampirzyca i słońce? Chyba zaraz proszek zbierałeś. Nie podoba mi się światło generalnie - zbyt mocne i nachalne na stylizacji, która raczej pasuje do cieni. Obrączka - słuszna uwaga. Kolor włosów zmienny - nie wygląda to super - od granatu do... jakiegoś szarawego.
Swoją drogą przypomniała mi się postać fotografa w książkach Terry Pratchetta. Fotograf naczelny gazety miejskiej - wampir, robiący zdjęcia z lampą błyskową, taką magnezową - za każdym zdjęciem i mocnym błyskiem rozsypujący się w popiół i potem z niego się odradzający... Nosił trochę ziemi chyba ze sobą zawsze. No cóż, nie każdy zawód jest dla każdego, ale trudno zrezygnować z ukochanej pasji.
Na drugi dzień po przeczytaniu Twojego komenta mOSAd nadal nie wiem w jaki sposób ma on się odnośić do zdjęcia, ale niech Ci będzie :???:
Na drugi dzień po przeczytaniu Twojego komenta mOSAd nadal nie wiem w jaki sposób ma on się odnośić do zdjęcia, ale niech Ci będzie :???:
Nie kumam, coś niezrozumiale napisałem o włosach, albo chęci zobaczenia mrocznej, a nie słonecznej stylizacji? Czy chodzi może o anegdotkę o fotografie wampirze, podaną tak luzem?
Czy może nie wiesz, czy mi zdjęcie się podoba, czy nie? Dopiszę zatem: nawet fajne :D (jak tylko się na szczegóły nie patrzy to dobre pierwsze wrażenie) - może nawet zapamiętam...
No dobra, żeby nie było, że tylko krytykuję, napiszę też co mi się podoba. Przemyślana kompozycja i światło. Dobra podmiana tęczówek. Nieźle zagospodarowany kadr (nie widzę tych patyków wystających z głowy wcale). Nieźle pokazana modelka (delikatnie mocniejszy profil bym widział, tak by wyszedł lepszy zarys prawej żuchwy - mam nadzieję że lepszy). Do minusów po dłuższym oglądzie dodam czernie w dole kadru i jakieś poobróbkowe przesaturowane niebieskie cosie w LD rogu.
Co jeszcze dopisać by było kompletnie? Ocenę może - 8.5/10.
No i teraz rozumie :) Zrobiłeś teraz wzór krytyki forumowych zdjęć :)
Co do powyższego, nie rozumiałem nijak anegdoty o fotografie, nie mogłem jej tu dopasować.. (samego Prachettta też miałem zawsze za lekko dziwnego gościa).
Co do słoneczności, moim zdaniem wcale jej nie ma za wiele, drzewa były gęste, niebo zaciągnięte chmurami burzowymi, światło dominujące szło z flesza (czyli właściwie tak jak w nocy). Niebieskie cosie to suknia modelki, moje niedopatrzenie.
Dzięki za poświęcenie paru chwil na konstruktywną krytykę, na pewno pomoże przy przyszłych kadrach.
Pozdrawiam!!
Oczy chyba za jasne wyszły. Obrączka wygląda nieco zabawnie jak na vamipirię :) No i wyraz twarzy jakoś taki... coś w nim brakuje niepokojącego... Mogłeś też nieco bardziej wyeksponować naszyjnik, który by poprawił trochę balans zdjęcia. Ale to tylko moje subiektywna opinia. :)
Poza tym - podoba mi się miejsce które wybrałeś - ta ciemna zieleń chyba dodaje tu najwięcej atmosfery mroku :)