PDA

Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] cichociemni na leśnym dukcie

zprkangur
13-08-2009, 21:42
zaległe obiecane zdjęcie "dwunastki" taki numer obroży telemetrycznej ma ten daniel
poroże rozwinęło mu się już nie źle :-D dawałem go juz tu na forum, ale wówczas malutkie te rózki miał :-P
czasami go spotykam podczas jazdy po lesie, ale z daleka, tym razem zbierałem się juz do domu, spakowany monopod, siatka, gumiaki zdjęte :-P a tu raptem na dukcie, co prawda też dalekawo ale w zasiegu obiektywu, pojawia się znajoma , jak potem sie okazało na fotografiach "dwunastka".

trochę ciemno, słoneczko zza drzewek wlewa sie nieporadnie w las ...

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img246.imageshack.us/img246/2640/danieleni8.jpg)

odszumiałem, bo nieciekawie to wygladało :-(
proszę o ocene obróbki, bo modele, jak to modele :-D, rzecz gustu, a o gustach sie nie dyskutuje :-P

sebaok
13-08-2009, 21:48
Ja tam nie przepadam za kwadratami, no i ta obroża przeszkadza a tak to pieknie:) U mnei chodzą z kolczykami w uszach:D W okolicy jest największa w europie ekologiczna zagroda danieli i czasami coś im ucieknie:)

Marian K
13-08-2009, 21:54
Mnie bardziej wygląda na "malunek" niż zdjęcie i ...podoba się.

zprkangur
13-08-2009, 22:33
sebaok - chodowla to chodowla, tam mozna sobie pouzywać:razz: , tyle tylko, że te maja obroże a latają po lesie , polach w warunkach naturalnych :mrgreen:, tyle, że są znaczone :(. byłem tez raz na takiej małej fermie danieli, ale mi osobiście nie podchodzi fotografowanie ich na fermie, zadna to uciecha, chyba żeby potrenować, ale nie te emocje, nie ta adrenalinka :-D:) w podchodach co w lesie
Jeślli chodzi o kadr, to dlatego dałem prawie kwadrat, bo zwierzaki były daleko na leśnym dukcie, a po bokach tylko nieciekawy las z przebijajacymi promieniami słońca

sebaok
13-08-2009, 22:37
A ja nie pisze, ze fajnie tam focić tylko, ze uciekinierów mam w lesie - skojarzyło mi sie z obrożą.
Ja nawet nie pokazuje konkretnych byków bo zaraz mnie oskarżą :D

zprkangur
13-08-2009, 22:41
kto Cię oskarzy i o co? nie bardzo rozumię :-(

Zbysior
13-08-2009, 22:44
Bardzo ładne:-D, mnie od razu przypomniały się obrazy typu jeleń na rykowisku, na tamte mówiło się kicz, ale to wygląda super:-D.

sebaok
13-08-2009, 23:37
kto Cię oskarzy i o co? nie bardzo rozumię :-(

O focenie w zagrodzie:)

zprkangur
14-08-2009, 22:20
sebaok - to tak tzreba podejść właścicieli żeby pozwolili, a nie gonili i żyć z nimi w zgodzie :-D jak to w przyrodzie :-P