Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Kolorowy Baltyk
Mosquito
13-08-2009, 21:30
Jak w temacie, miałem okazje złapać kilka wschodów nad Bałtykiem. To pierwsze zdjęcie, a jako że mam takich widoczków z 10 GB na dysku, niedługo będzie więcej zdjęć :mrgreen:
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img248.imageshack.us/img248/4482/smallaci.jpg)
Wiem ze sie czepiam ale przeszkadza mi ten kolek (kawalek kolka) z lewej......poza tym znakomite!
Wiem ze sie czepiam ale przeszkadza mi ten kolek (kawalek kolka) z lewej......poza tym znakomite!
Czepiasz się:)
bardzo ładne zdjecie kolorystycznie wręcz swietne mam tylko jedną uwagę - dla higieny kadru, dla jego zamkniecia widziałbym kadr bez ucietych pali z lewej - sam przy kadrowaniu staram się na to zwracać szczególną uwagę gdyż potem przy obróbce bywa tak jak u Ciebie teraz, ja z reguły jezeli się da stempluje taki kawałek palika :-D
ps . zanim skończyłem pisać ten komentarz widzę ze Greg napisał o tym samym
Czepiasz się:)
ps . zanim skończyłem pisać ten komentarz widzę ze Greg napisał o tym samym
Tak, a Pan powyzej mnie zjechal:D
Mosquito
13-08-2009, 21:47
Mnie tez przeszkadzał, w pierwszym odruchu złapałem za stempel. Ale gdy porównałem dwie wersje uznałem, że efekt nie jest warty tak drastycznej ingerencji w fote, purystą się robię na starość :)
Dzięki!
Mnie tez przeszkadzał, w pierwszym odruchu złapałem za stempel. Ale gdy porównałem dwie wersje uznałem, że efekt nie jest warty tak drastycznej ingerencji w fote, purystą się robię na starość :)
Dzięki!
Ale poza palikiem napisalem ze ZNAKOMITE!
;):)
z palem czy bez to mozna powiedziec rzecz gustu mi sie podoba jak jest
można wiedzieć jaki czas i filterek?
Mosquito
13-08-2009, 22:30
można wiedzieć jaki czas i filterek?
Czas 15s, f16
Co do filtrów nie jestem pewny, ponieważ bardzo często je zmieniam. To zdjęcie najprawdopodobniej zrobione było bez filtrów, choć mógł pojawić się na szkle polar BW.
Sebastianito
13-08-2009, 22:40
Piekna ciepla fotka... no i o wschodzie :)
Ładne kolorki, ale wydaje mi się ,że horyzont do prostowania :-)