Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Prawie jak sawanna
Al Koholik
13-08-2009, 21:04
*
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/images/93uykzys81wcwkhwc8dj.jpg)
*
Nie jestem fanem B&W ale tutaj mi sie podoba!
mi się podoba, ładna kompozycja, dobre BW :)
Sebastianito
13-08-2009, 22:50
Rowniez nie jestem fanem B&W ale w takiej formie lubie popatrzec na zdjecie... Swietnie wykonane...
malasana
14-08-2009, 08:16
Pewnie slonce bylo bardzo mocne... Zgadzam sie, ze b/w dobrze robi temu zdjeciu - rekompensuje brak chmur. Co do kadru - nie dalo sie troche szerzej?
borregaard
14-08-2009, 08:25
Tak,trochę oddechu by się przydało.
Dobre zdjęcie,mimo że światełko leciutko wygrywa.....:-D
Zgadzam się z przedmówcami, .... trochę szerzej w prawo i ......... ciął bym powyżej tej ciemnej plamy na dole.
To b&w mi się podoba.
jest ok. ale przydałoby się więcej oddechu szczególnie z lewej, dobra konwersja :-D
tormentol
14-08-2009, 12:01
Podoba się, dla mnie ok. Dobre bw.
Al Koholik
14-08-2009, 12:08
Pewnie slonce bylo bardzo mocne... Zgadzam sie, ze b/w dobrze robi temu zdjeciu - rekompensuje brak chmur. Co do kadru - nie dalo sie troche szerzej?
Słońce nie było bardzo mocne, choć jeszcze mocno świeciło - to taki wczesny zachód. Zrobiłem BW by uciec od
wściekłego pomarańczowo-żółtego koloru z domieszką niebieskiego. Co do szerokości, to z zasadniczo miał to być kwadrat i wyszło na to, że źle skadrowałem. Szerzej się da ale ja jednak chciałbym zachować to w kwadracie.
achpiotr
14-08-2009, 12:28
Oddechu mi nie brakuje, jak dla mnie osobiście to trochę za bardzo wyostrzone i lub trochę może za wysoki kontrast. Odkąd nie robię d70s już mi się zbyt duża ostrość nie podoba. Ale ogólnie Świetne.
Dobra konwersja do BW. Kompozycja i wykonanie- całkiem fajne.
Piotr_ek
14-08-2009, 16:11
Patrząc się na poziom fotografii, który utrzymujesz muszę trochę pogdybać...
Czemu tak ciasno ?
Czemu jest tak "twarto" - czy nie lepiej było by dodać tu trochę zmiękczenia ?
Kadr bez zarzutu ale mam te dwa ale ... :)
pozdr!, P.
Madlenne
14-08-2009, 17:48
Bardzo mi się podoba ;D Zdjęcie skojarzyło mi się z fotografiami z National Geographic nie wiem czemu.
wojtek6308
14-08-2009, 17:59
Bardzo ładnie :) podoba się.
Al Koholik
14-08-2009, 20:35
Patrząc się na poziom fotografii, który utrzymujesz muszę trochę pogdybać...
Czemu tak ciasno ?
Czemu jest tak "twarto" - czy nie lepiej było by dodać tu trochę zmiękczenia ?
Kadr bez zarzutu ale mam te dwa ale ... :)
pozdr!, P.
To tak.
Za wąsko zrobiłem fotę "pod kwadrat" i dlatego jest ciasno.
Czemu twardo? Nie wiem co masz na myśli mówiąc twardo. Z pewnością wynika to z szybkiej obróbki i zbraku doświadczenia. Nie poświęcam temu zabiegowi więcej jak 5 minut. Osiągam jakiś zadowalający mnie efekt i gotowe. Nie zawsze wiem co tak naprawdę można wyciągnąć z foty...
Piotr_ek
14-08-2009, 23:32
To tak.
Za wąsko zrobiłem fotę "pod kwadrat" i dlatego jest ciasno.
Czemu twardo? Nie wiem co masz na myśli mówiąc twardo. Z pewnością wynika to z szybkiej obróbki i zbraku doświadczenia. Nie poświęcam temu zabiegowi więcej jak 5 minut. Osiągam jakiś zadowalający mnie efekt i gotowe. Nie zawsze wiem co tak naprawdę można wyciągnąć z foty...
Wiesz jak jest... a może kwadrat, a może jednak prostokąt, a czemu nie kolor, twardo, miękko ... to jest wszystko pieprzenie !
Autor chciał tak a nie inaczej - ma się podobać albo nie podobać... więc ku szczerości na tle Twoich innych prac jest średnio ale i tak widzę tu poziom wyższy niż średni :)
pozdrawiam, P.
andrzejp
15-08-2009, 20:30
Wiesz jak jest... a może kwadrat, a może jednak prostokąt, a czemu nie kolor, twardo, miękko ... to jest wszystko pieprzenie !
Autor chciał tak a nie inaczej - ma się podobać albo nie podobać... więc ku szczerości na tle Twoich innych prac jest średnio ale i tak widzę tu poziom wyższy niż średni :)
pozdrawiam, P.
Dokładnie tak, mi się podoba,
choć zawsze mogą być jakieś uwagi:mrgreen:,
ale to już subiektywne odczucia.