Zobacz pełną wersję : Program do prezentacji zdjęć w formie filmu DVD
endigarnek
13-08-2009, 11:02
Witam, mam 500 zdjęć z których chciałbym zrobić prozentacje która będzie działała na DVD. Szukam do tego odpowiedniego programu, ale mam tylko dwa życzenia, aby ten program umożliwiał dodane podkładu muzycznego i żeby zdjęcia były wyświetlane bez czarnych pasków po bokach (np. Aby tło stanowiła czarnobiała fotografia wyświetlanego zdjęcia, a na niej w ramce dopiero zdjęcie kolorowe rzeczywistych wymiarów)
Pro Show Gold odpada, ponieważ nie ma opcji aby zastosować efekt wyświetlania zdjęcia do więcej niż jednego zdjęcia...
Czekam na wasze propozycje...
Marcin_krk
13-08-2009, 18:04
Picasa 3. Mozna dodac podklad muzyczny i wybrac jeden z kilku efektow do przejsc miedzy zdjeciami. No i darmowy :)
MemoriesOnTV PRO
http://www.codejam.com/slideshow/index.htm
potrafi sporo ... i dość tani ...
endigarnek
14-08-2009, 01:55
Picasa 3. Mozna dodac podklad muzyczny i wybrac jeden z kilku efektow do przejsc miedzy zdjeciami. No i darmowy :)
Przejścia między zdjęciami mnie nie ciekawią, wystarcza mi zwykłe przenikanie... Potrzebuje natomiast style wyświetlania zdjęć... Szukam programu który będzie miał opcje chociaż skalowania ale na cały ekran, bez pasków...
MemoriesOnTV PRO - ze stylów wyświetlania zdjęć jest tylko skalowanie... Niby wystarczy, ale przy zdjeciach pionowych w 16:9 nadal widać czarne paski po bokach...
tymancjo
14-08-2009, 09:25
a cos ze stajni ProShow (Gold/producer) ?
mam uzywam i chwale.
To co cię interesuje można zrobić na kilka sposobów i jest pracochłonne
- da się zrobić w Pinnacle Studio 11 Plus i w wielu jego odmianach.
Podpowiem Ci że zdjęcie wyswietlane 5-7 sekund x 500szt. zajmie około 45 minut i samo przenikanie szybko znudzi ogladającego, taki pokaz warto wzbogaćić różnymi opisami, przejściami i dodać tz. PANORAMOWANIE.
Jesli ktoś zna inny program to proszę o wskazanie - w Pro Show Gold zrobisz wiele ale przygotuj rozmiar zdjęcia do
wybranego rozmiaru TV/LCD/Plazma 16:9 lub 4:3
w Pinnacle Studio możesz ustawić auto ale minimalne paski na 16:9 zostaną.
Aro272 polecił program do montażu video i faktycznie takie programy dają najwięcej możliwości . Ja polecę Vegasa 9 PRO , z wyższej połki bez limitu warstw . Do tego Architect DVD do autchoringu . Niestety cena rownież PRO .
Właśnie próbowałem Pro Show Gold, robiąc VCD, oglądałem na kineskopowym tv i nie wiem co jest grane. Żadnej ostrości totalne mydło, nie wiem czy ma na to wpływ wielkość startowa zdjęć, czy on sobie nie radzi gdy są niepomniejszone...?
Ja polecam Pro Show Gold dobry program, właśnie z nim walczę od 2 dni i wszystko idzie ok jedynie nie udaje mi sie podłozyc dobrze muzyki, wsadziłem 270 zdjęć z przenikaniem i podłozyłem muzyczke która trwa ponad 4 minuty ileci z prędkoscia światła ,czy możecie mi powiedziec co robie zle ,czy mozna a widze że tak wsadzic 3-5 utworów i dostosowac muzyke z łagodnym przenikaniem utworów .
Przyjrzyj się programowi o nazwie Xtreme PhotoStory on CD & DVD 8. Używanm go i jestem zadowolony.
270 zdjęć w 4 min ,to nie ma cudów . Dokładaj utwory i rób w opcjach synchronizację . Nieźle wygląda 6-8s eksponowanie i przejście 2,5-3s .
MirekM jak mam juz te 270 zdjęc i włożyłem 3-5 kawałków muzyki i w opcjach klik synhronizacja - yez leci jak głupi ,podaj jakies wskazówki -może złe guziki po angielsku naciskam, jest nakładka po polsku do tego programu
(http://www.forum.nikon.org.pl/member.php?u=3949)
downunder
29-12-2009, 01:44
Od 2 lat pracuję w ProShowGold i serdecznie polecam. :D
pawelek69
30-12-2009, 22:01
Witam. Próbowałem zrobic prezentacje i wszystko było ok. ,ale nie mogłem pozbyć się napisu na wyświetlanych zdjęciach i niewiem jak przeskalowac zdjecia żeby były ostre na ekranie telewizora lcd. Pro show gold byl trialem z DFV.
Z wersja trial tak już jest. Możesz stworzyć prezentację, wszystko będzie OK, tylko pozostanie napis na ekranie. Jak kupisz soft to napis znika :-)
Co do jakości na ekranie to nie ma problemów. Musisz tylko dobrze poustawiać wszystko przy eksporcie prezentacji. Dokładnie nie pamiętam szczegółów w oknie "utwórz DVD", ale trzeba pozaznaczać najlepszą jakość (rozdzielczość itp).
Pozdro - Jacek
Mam pytanie do znawców Picasa 3.
Sciagnalem sobie ten program, aby wlasnie zrobic taką prezentacje, ale nie moge przejsc jednej rzeczy i obawiam sie ze tego w tym programie sie nie uda:
- czy da sie zmienic czas wyswietlania jednego slajdu? mam na mysli to- ze jesli zmieniam czas wyswietlania slajdu to automatycznie dotyczy to wszystkich slajdów, a ja chcialbym zrobic to z kazdym z osobna
- czy mozna na jednym slajdzie miec tekst, gdzie czesc jest inna czcionką (wielkosc i kolor) a czesc inną ?? bo chyba tez tego sie nie da....
jesli nie da sie tego obejsc to prosze o polecenie programu darmowego do robienia takiej prezentacji z muzyką gdzie bede to mogl zrobic.
dziekuje!