PDA

Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] promyk słońca

samuraj
12-08-2009, 22:47
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img43.imageshack.us/img43/9197/bezprzepnieostro.jpg)

I co o nim sądzicie?

ekoms
13-08-2009, 15:47
Trochę za blade. Mało kontrastu.

jurgen
13-08-2009, 15:50
Sądzę, że prawa strona nie zagrała, odciaga uwagę

sądzę też, ż musimy pogadać

pozdrawiam

jajacek44
13-08-2009, 23:46
Ciekawe, ale faktycznie gdyby im d..y uciął byłoby ciekawiej...:mrgreen: (zasłoniłem ręką pół monitora i jest lepiej)

Tabu25
14-08-2009, 09:39
Promyk fajny ale inaczej skadrowane ciut lepiej wygląda

jurek1906
14-08-2009, 09:43
Od lewej do środka kadru bajka :)

jchyra
14-08-2009, 10:24
Ale czepiają się. Zadki chcieliby ucinać zwierzętom. Chronionym zwierzętom ;-). A światła i rytmu nie dostrzegają. Nie widzą otoczenia w puszczańskim charakterze. Pięknych przetrawionych zieleni i brązów.

Wiem co "niedomaga" w tym zdjęciu: za mało wali po oczach saturacją, seledynową zielenią, ciężkimi od nasycenia błękitami, nie ma w nim agresywnego kontrastu, jest za subtelne, nie modne. I właśnie dlatego mi się podoba. Żałuję tylko, że wczoraj nie zdążyłem zrobić wpisu jako pierwszy. Tak to już jest, że pierwsza łatka zostaje na wierzchu.

Prawa strona doskonale zamyka kadr. Nawiązuje do świateł z LG. Wcale nie konkuruje bo jest daleko, tak daleko jak tylko można. Oczywiście można z tej fotografii zrobić pion, czy kwadrat. Ale będzie on pokraczny, nieuzasadniony kompozycyjnie. Jeśli już ciąć to zdecydowanie, do portretu.

Czarny73
14-08-2009, 17:06
Ale czepiają się. Zadki chcieliby ucinać zwierzętom. Chronionym zwierzętom ;-). A światła i rytmu nie dostrzegają. Nie widzą otoczenia w puszczańskim charakterze. Pięknych przetrawionych zieleni i brązów.

Wiem co "niedomaga" w tym zdjęciu: za mało wali po oczach saturacją, seledynową zielenią, ciężkimi od nasycenia błękitami, nie ma w nim agresywnego kontrastu, jest za subtelne, nie modne. I właśnie dlatego mi się podoba. Żałuję tylko, że wczoraj nie zdążyłem zrobić wpisu jako pierwszy. Tak to już jest, że pierwsza łatka zostaje na wierzchu.

Prawa strona doskonale zamyka kadr. Nawiązuje do świateł z LG. Wcale nie konkuruje bo jest daleko, tak daleko jak tylko można. Oczywiście można z tej fotografii zrobić pion, czy kwadrat. Ale będzie on pokraczny, nieuzasadniony kompozycyjnie. Jeśli już ciąć to zdecydowanie, do portretu.

Zgadzam się. Po co usztuczniać. Tam tak jest. Podobają mi się te piękne żubry.

Pozdrawiam.

zprkangur
14-08-2009, 22:22
spokój :)
piękne okazy :-D

samuraj
16-08-2009, 21:17
To w końcu jak to jest z tym zdjęciem? może być? czy raczej nie?

jajacek44
16-08-2009, 21:20
...jchyra zrugał wszystkich, to następni boją się odezwać...ja podtrzymuję - podoba się bardzo...:-D

SYLWEKKK123
16-08-2009, 21:47
Bardzo ładne zdjęcie

jurgen
17-08-2009, 09:16
Samuraj, to nie jest super zdjęcie. Głowa pierwszego zlewa sie z drugim łbem, dodatkowo ten promyk to podkreśla, ciezko się oglada

pozdrawiam