Zobacz pełną wersję : [ Makro ] Mój pierwszy raz - chrabąszcze majowe...
bijeczek
12-08-2009, 21:37
Po długich namysłach postanowiłem wrzucić po raz pierwszy na forum moje zdjęcie. Proszę o opinie.
"Przyłapane na gorącym uczynku"
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/08/robaczki-1.jpg
źródło (http://www.ersa.pl/mati/robaczki.jpg)
MisterToy
13-08-2009, 01:55
Inna perspektywa by sie przydała, moim zdaniem. Co by trochę bardziej twarze było widać.
A tak po za tym... jakieś to dziwne trochę, jakby te robaczki w powietrzu wisiały, bo odnóża i liść w tle, to zupełnie inna ostrość, hm.
Poza tym chyba bym jeszcze wygarnął zbyt twarde światło, i za wysoki kontrast.
Aaa.. teraz widzę, że liść z lewej wygięty do przodu jest, i łapki im dyndają :D
Karbulot
13-08-2009, 08:07
Mi tam sie podoba. Przynajmniej widac wszystko ostre a nie tylko glowke. Kolorki tez niczego sobie.
borregaard
13-08-2009, 08:25
Ładnie wyszło,ale światełko,kolor.. zbyt intensywne...
bijeczek
13-08-2009, 08:32
Twarzy nie dało rady sfotografować - już i tak gałąź drzewa była wygięta do granic wytrzymałości, żebym chociaż z boku mógł je ustrzelić, a za liść nie było co łapać, bo można było urwać. Co do liścia, to owszem - dziwna ostrość wynika z tego, że był on wygięty do tyłu, a robaczki trzymały się na liściu jedynie na tych przednich łapeczkach samiczki;), reszta wisiała w powietrzu - silne skubańce. Światło ostre, bo lampa znajdowała się jakieś 3-4cm od bezwstydnych, a co do przesadzonego kontrastu, to takie było założenie od początku (do przesadzonych kolorów również). Dziękuję za opinie, czekam na więcej:)
:D wrzucila bardzo podobne zdjątka w ostanim czasie tylko własnie nie wiedzilam co to są za robaczki :) ale teraz jus wiem super kolorki
fotodemon
13-08-2009, 11:46
swietna ostrosc, ale swiatło i kolory na nie.
arachiusz
13-08-2009, 19:57
przyciął bym w kwadrat
bijeczek
13-08-2009, 20:32
przyciął bym w kwadrat
A wiesz, że miałem ten sam pomysł? Mam inne zdjęcie z tej sesji właśnie w kwadracie, ale tak nieśmiało na razie wrzuciłem tylko to jedno:)
Gdzieś już to widziałem ;) Pozdrowienia...
bijeczek
13-08-2009, 22:23
Gdzieś już to widziałem ;) Pozdrowienia...
;)
Pozdrawiam:)
koledzy już wszystko napisali - ostrość żyleta:)