PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Marzena

emsolo
12-08-2009, 20:05
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img136.imageshack.us/img136/8281/dsc5870.jpg)

Pozdrawiam

remiksson
12-08-2009, 20:55
światlo na tak, kadr na tak. Mina modelki i uroda modelki na nie. Z całym szacunkiem, bo urody modelki nie powinno się oceniać, ale jednak jest Ona głownym i integralnym elementem zdjęcia, więc trudno pominąć Ją przy ocenie całokształtu. W tym wypadku wybór modelki jak dla mnie nietrafiony. Pozdrawiam.

stock
12-08-2009, 21:04
no to żeś dowalił. Forum fotograficzne to przecie. Starajmy się oceniać fotografa i efekty jego pracy.

remiksson
12-08-2009, 21:14
no to żeś dowalił. Forum fotograficzne to przecie. Starajmy się oceniać fotografa i efekty jego pracy.

W wybór modelki nie należy do efektów pracy fotografa? Wpływa na efekt końcowy i nie mów, że nie. Więc jest jego częścia i jako taki go traktuję :) Poza tym, wstawienie byle gniota z piekna kobietą skutkuje komentarzami w stylu "zdjęcia kiepskie, ale modelka cudna". Czemu wtedy nikt nie oponuje , że to forum fotograficzne i urody modelek sie nie ocenia? Pochwalić mozna, ale zganić już nie? Dziwne myślenie, jak dla mnie powinno to działać w obie strony. I jeśli mnie sie modelka podoba, wspomnę o tym. Jeśli nie podoba, również wspomnę. I nie widzę w tym nic zdrożnego, sorry.

hanibal
12-08-2009, 21:24
taaaaak ?? stock a ile razy masz te komentarze... modelka swietna... bardzo ladna dziewczyna itp itd a zdjecie juz nie.. a zdjecie to i tamto....

prosze cie...

osobiscie uwazam ze zdjecie jest slabe... a to co sie dzieje po lewej stronie zdjecia w okolicach podbrodka lewego modelki to jest do zrobienia w ps... co poprawi np ogolny odbior zdjecia

NBA
12-08-2009, 21:32
Popieram przedmówcę. Szkoda

emsolo
12-08-2009, 22:13
modelka ma 35 lat, a po drugie nie ma być idealna; ludzie to portret a nie zdjęcie modelki na pierwszą stronę gazety . Dzieki za kom :)

remiksson
12-08-2009, 22:27
modelka ma 35 lat, a po drugie nie ma być idealna; ludzie to portret a nie zdjęcie modelki na pierwszą stronę gazety . Dzieki za kom :)

A jakie to ma znaczenia ile ma lat i czy jest to zdjęcie modelki na pierwszą stronę gazety? Czy ktokolwiek tu wstawia zdjęcia modelelk z pierwszych stron gazet? Nie. A mimo to inni potrafią swoje nieprofesjonalne modelki pokazać w sposób atrakcyjny i godny uwagi. To nie modelki wina, że tak wygląda na zdjeciu a nie inaczej, tylko Twoja. Ty wybierasz modelkę i Twoim zadaniem jest tak sobie poradzić z jej typem urody aby pokazać ją z jak najlepszej strony. Tym razem nie zrobiłeś tego. A za tekst, że modelka ma 35 lat i nie jest z pierwszych stron gazet, na jej miejscu bym się obraził. O ile do tej pory jeszcze tego nie zrobiła za samo zdjęcie...

emsolo
12-08-2009, 22:45
nie powiedziałem ze modelka jest w pierwszej strony tylko zdjęcie nie jest na pierwszą stronę, czytaj uważnie

dany172
12-08-2009, 23:00
Jeżeli modelka jest brzydka na zdjęciu to winny jest fotograf i mamy brzydkie zdjęcie którego nie pokazujemy.

Dorian
12-08-2009, 23:17
A dlaczego nie można pokazać kobiety taką, jaka jest? Każda jest piękna na swój sposób. :)

remiksson
12-08-2009, 23:26
A dlaczego nie można pokazać kobiety taką, jaka jest? Każda jest piękna na swój sposób. :)

Ależ mozna :) Tylko nie rozumiem dlaczego w mniemaniu niektórych nie mozna napisać że tak przedstawiona kobieta się nie podoba? To ma być obiektywizm, kiedy wymusza się pisanie tylko pochlebnych opinii o zdjęciach czy modelce? Proszę Cię.

Kraftsman
12-08-2009, 23:43
A ja uważam, że to przyzwoity portret, bo coś opowiada o portretowanej osobie. To się mimo wszystko nieczęsto na forum zdarza, także na zdjęciach osób dysponujących świetną techniką. Często cyzeluje się twarz w PS (co samo w sobie nie jest złe) a zapomina, że portret ma opowiedzieć historię.

Przeszkadza mi zbyt jasne tło (próbowałbym bardziej low key w tym przypadku). Za to podoba mi się światło na modelce.

nonnatus
12-08-2009, 23:56
światlo na tak, kadr na tak. Mina modelki i uroda modelki na nie. Z całym szacunkiem, bo urody modelki nie powinno się oceniać, ale jednak jest Ona głownym i integralnym elementem zdjęcia, więc trudno pominąć Ją przy ocenie całokształtu. W tym wypadku wybór modelki jak dla mnie nietrafiony. Pozdrawiam.

heloołłł
to zdjecie portretowe, więc jak może być dobór modelki na NIE?????
no proszę Cię.
większej bzdury nie czytałem dawno.

wybór modelki nie należy do efektów pracy fotografa?

wybór do efektów? chłopie co Ty wypisujesz... wybieramy przed efektem...
boshe

...więc trudno pominąć Ją przy ocenie całokształtu

masz jeszcze jakieś bystre uwagi???

za stockiem: z tym brakiem urody - dowaliłeś na calej linii.
dziwię się ze hani wypowiadasz się w tym samym tonie, co remikson.
nie chcę podejrzewać tu nawet jakiś osobistych wycieczek co do stocka, więc nie podejrzewam :D

po drugie: modelka jest świetna.
po drugie drugie: nie wiem co znaczy: 'uroda modelki na nie'?
to nie dobór modelki, ale sposób jej pokazania może być na nie.

i wreszcie po wtóre: jest taka dżentelmeńska zasada na tym forum, że jak Ci się modelka nie podoba to po prostu o tym nie piszesz,
z tej prostej przyczyny, że Niewiasta może to przeczytać i zapewne zrobi Jej sie przykro...
i to - jak dla mnie - jest wystarczający powód by takich słów nie pisac.

odkąd pamiętam na tym forum udawało się uniknąć tego typu lapsusów,
jesteś od dawna pierwszym.
bravo.
w dodatku robisz to z bolszewicką pasją motajac się w wypowiedziach i pisząc bez skladu i ładu.
pomogę Ci w zrozumieniu prostej prawdy:
to nie 'urody modelek sie nie ocenia', ale nie ocenia się jej zle.

co do fotki, to nie podoba mi się tylko jedna rzecz - bardzo sztuczne ułożenie dloni...
ale sama modelka jest świetna.

stig
13-08-2009, 00:33
Swietna modelka! Rewelacja. Popracuj z nia jeszcze troche. Genialna twarz!
Samo zdjecie troche kuleje niby bzdurą -- bo nierownomierna tonacja tla, ale to mozna latwo poprawic.
Fajne BW -- troche tez mozna by sprobowac przyciemnic dlon. Poza tym -- podoba mi sie.

EDIT:
Ooo... Widze, ze kolega nonnatus jest tego samego zdania co do modelki.

krupcia22
13-08-2009, 01:26

popieram :)

hanibal
13-08-2009, 01:47
nie nie ... zadne osobiste wycieczki....
powiem tak....

wiele razy spotkalem sie z opiniami ze modelka super, piekna kobieta itd.....
a bylo pelno uwag do zdjec...
zawsze jest tak i tu mi nie zaprzeczysz ze jesli modelka ci sie podoba na zdjeciu to i ogolny odbior foty jest lepszy...

i prosze cie nonatus tylko nie pisz ze jest inaczej...
ja napisalem ze mi sie nie podoba zdjecie (a nie ze nie podoba mi sie modelka ) zwrocilem uwage na mankamenty skorne przy brodzie modelki....
co po poprawie pomoglo by w ogolnym odbiorze zdjecia...

do autora zdjecia: to ze modelka ma 35 lat nie ma zadnego znaczenia....
ty jako fotograf powinienes uniknac pewnych spraw by pokazac modelke kozystniej.
tu ci sie to nie udało.

remiksson
13-08-2009, 01:48
heloołłł
no proszę Cię.
większej bzdury nie czytałem dawno.

A co ma piernik? Każde zdjecie przedstawiające czy całą postać czy samą twarz jest zdjeciem ktore ocenia sie również przez dobór modela. Zrob portret babci a potem powiedz dlaczego do zdjecia babci wybrałeś babcię a nie np. młodą sąsiadkę z dołu? I co, dobór nie ma znaczenia? Też dawno takiej bzdury nie słyszałem.

wybór do efektów? chłopie co Ty wypisujesz... wybieramy przed efektem...
boshe

No wlasnie. Wiec jednak wybieramy. A zatem wybór był zły moim zdaniem, a efekty marne głownie przez zły wybór. A "boshe" to pisze mój sześcioletni bratanek, wiec daruj sobie takie wstawki.

masz jeszcze jakieś bystre uwagi???

Nie, wobec takich bystrych argumentów jak Twoje, nie mam żadnych. NIe przebiję ich bystrością "mistrzu".

za stockiem: z tym brakiem urody - dowaliłeś na calej linii.
dziwię się ze hani wypowiadasz się w tym samym tonie, co remikson.
nie chcę podejrzewać tu nawet jakiś osobistych wycieczek co do stocka, więc nie podejrzewam :D

Dowalilem? Wyraziłem swoje zdanie. Nie chcę podejrzewać tu nawet jakichs osobistych zażyłości ze stockiem więc nie podejrzewam :D

po drugie: modelka jest świetna.
po drugie drugie: nie wiem co znaczy: 'uroda modelki na nie'?
to nie dobór modelki, ale sposób jej pokazania może być na nie.

Aha, wiec zdjecie moze sie nie podobac, ale modelka MUSI sie podobac idąc Twoim tokiem rozumowania. Jeszcze jakieś bystre uwagi w temacie? Zapomniałeś o kwestii gustu? Dla Ciebie świetna, dla mnie nie. I tyle. W połączeniu kiepskiego zdjąc z nieciekawą moim zdaniem urodą modelki daje to dla mnie ogólnie kiepski efekt. I wcale nie musi Ci sie moje zdanie podobać.

i wreszcie po wtóre: jest taka dżentelmeńska zasada na tym forum, że jak Ci się modelka nie podoba to po prostu o tym nie piszesz,
z tej prostej przyczyny, że Niewiasta może to przeczytać i zapewne zrobi Jej sie przykro...
i to - jak dla mnie - jest wystarczający powód by takich słów nie pisac.

A dlaczego nie, pytam się?? Jak jest piekna to moge napisac, a jak mnie sie nie podoba to nie mogę? Bo będzie jej przykro? Moze jeszcze wprowadźmy dżentelmeńską zasadę, że jak zdjęcie jest kiepskie to nie komentujmy, bo autorowi będzie przykro. Co ty na to?

odkąd pamiętam na tym forum udawało się uniknąć tego typu lapsusów,
jesteś od dawna pierwszym.
bravo.
w dodatku robisz to z bolszewicką pasją motajac się w wypowiedziach i pisząc bez skladu i ładu.
pomogę Ci w zrozumieniu prostej prawdy:
to nie 'urody modelek sie nie ocenia', ale nie ocenia się jej zle.

Pokaż mi gdzie pisze bez ładu i składu? Jak czegoś nie zrozumiałeś to widocznie kwestia Twojego toku rozumowania, a nie mojej składni. Zgrywasz mądrale a śledząc Twoje posty dawno nic mądrego w nich nie rzuciło mi się w oczy. "To nie urody modelek sie nie ocenia, ale nie ocenia jej źle" - a obiektywizm gdzie? Diabli wzięli?
Dlaczego mam nie oceniać źle czegoś co mi kompletnie nie podchodzi? Dzentelmeńskie zasady biorą górę nad obiektywizmem i wolnością słowa? Brawo - nawiasem mówiąc pisze się przez W, to jak byś nie wiedział albo nie miał słownika - bronisz bzdur i to jak to nazwałeś "z bolszewicką pasją". Zrozum prostą prawdę sam, bo ja ci pomagać nie będę.

co do fotki, to nie podoba mi się tylko jedna rzecz - bardzo sztuczne ułożenie dloni...
ale sama modelka jest świetna.

A dla mnie świetna nie jest. Zlicznuj mnie za to najlepiej, bo mam inny gust niż ty.

nonnatus
13-08-2009, 02:48
nie spinaj się tak.
z Twojego zawilego i natchnionego rozumowania wnioskuję, że zdjęcie jest nieudane, bo Ci się modelka nie podoba ('dobór modelki jest nietrafiony')...

Napisałem
"...nie wiem co znaczy: 'uroda modelki na nie'?
to nie dobór modelki, ale sposób jej pokazania może być na nie."

odpisałeś:
"Aha, wiec zdjecie moze sie nie podobac, ale modelka MUSI sie podobac idąc Twoim tokiem rozumowania"

doprawdy swoisty sylogizm...
powiedz mi skąd takie wnioski po moich słowach?
czytaj proszę ze zrozumieniem.

dam Ci więc zagadkę: może być brzydka modelka ładnie pokazana?

"i wreszcie po wtóre: jest taka dżentelmeńska zasada na tym forum, że jak Ci się modelka nie podoba to po prostu o tym nie piszesz,
i to - jak dla mnie - jest wystarczający powód by takich słów nie pisac."

A dlaczego nie, pytam się?? Jak jest piekna to moge napisac, a jak mnie sie nie podoba to nie mogę? Bo będzie jej przykro? Moze jeszcze wprowadźmy dżentelmeńską zasadę, że jak zdjęcie jest kiepskie to nie komentujmy, bo autorowi będzie przykro. Co ty na to?

kultura chłopie, kultura...
ale rozumiem, ze to nie jest argument dla Ciebie wystarczajacy,
więc... słowa - 'jak dla mnie' - powinny Ci wyjaśnić sprawę. ale skoro nie wyjasniają to pomogę...
domagasz się poszanowania swojej natchnionej opinii o braku urody u modelki, ale odmawiasz mi wyrażenia swojego poglądu w tej sprawie...

autor zdjęcia wystawiając fotkę robi to anonimowo.
postać na zdjęciu anonimowa już nie jest.
więc postuluję więcej szacunku do ludzi, szczególnie jesli to jest Kobieta.

a po wtóre - jak zdjęcie jest kiepskie to pisz, że jest kiepskie, a nie że autor jest kiepski.
jego umiejetności moglą być kiepskie, ale nie autor...
czy to Ci tak trudno pojąć?

napisałbym Ci
na ten przyklad ze:
'Twoje wypowiedzi są glupie, co nie oznacza przecież że Ty jesteś głupcem'
ale oczywiście Ci tego nie napiszę :)

z pewnością mowienie szczerze i zgodnie z Twoim prawdy rozumieniem jest wartością, ale czy zawsze i wszedzie?
Twoje rozumowanie o wartości pisania szczerze zawsze i wszędzie w imię prawdy i obiektywizmu jest dziecinne.
już widzę, jak każdemu napotkanemu człekowi, który nie wpisze się facjatą w Twoje gusta estetyczne wygarniasz z natchnioną wiarą że ma ryj jak prosie...

skomentowanie populizmów o 'wolnosci slowa' i 'obiektywiźmie' miłosiernie sobie daruję.

kolego, to że napisalem ze 'modelka jest swietna', staje się wedug Ciebie przyczynkiem do zlinczowania Cię - przyznam zaczyna mnie to martwić... bo nie mam takich zamiarów i prosze nie mierz mnie swoją miarka...

nonnatus
13-08-2009, 03:00
nie nie ... zadne osobiste wycieczki....
powiem tak....

wiele razy spotkalem sie z opiniami ze modelka super, piekna kobieta itd.....
a bylo pelno uwag do zdjec...
zawsze jest tak i tu mi nie zaprzeczysz ze jesli modelka ci sie podoba na zdjeciu to i ogolny odbior foty jest lepszy...

i prosze cie nonatus tylko nie pisz ze jest inaczej...
ja napisalem ze mi sie nie podoba zdjecie (a nie ze nie podoba mi sie modelka ) zwrocilem uwage na mankamenty skorne przy brodzie modelki....
co po poprawie pomoglo by w ogolnym odbiorze zdjecia...

do autora zdjecia: to ze modelka ma 35 lat nie ma zadnego znaczenia....
ty jako fotograf powinienes uniknac pewnych spraw by pokazac modelke kozystniej.
tu ci sie to nie udało.

Konrad - widać nie zrozumieliśmy się...
odczytałem Twój post jako contra temu co napisał dość przytomnie stock IMO
- uogólniając - że nie oceniamy tu urody modelek (w domysle jest, ze nie oceniamy źle urody modelek, bo dobrze to czemu by nie... :D ),
więc pomyslalem, ze w to pijesz...
ale teraz jak mi to rozjaśniłeś, to i tyskie przede mną, co to je akurat spozywam - jakby jaśniejsze... :D

oczywiście, jak ładna pani, to i zdjęcie na atrakcyjności zykuje,
ale nie ma zasady, że brzydka pani nie może zostać atrakcyjnie pokazana...
ale jak widzę to jest poza sporem.

pozdrawiam
r.

hanibal
13-08-2009, 03:00
c

moge moge ... ja chce

jasne ze moze.... mozna pokazac mniej urodziwa modelke lub modela w sposob CIEKAWY I KORZYSTNY

tu sie nie udalo autorowi zdjecia

napisales ze postac na zdjeciu nie jest juz anonimowa...

choc autor przedstawil nam modelke imieniem
to jednak dla mnie modelka nadal jest anonimowa....
nie znam tej Pani.... nie wiem kim jest i co robi...

potwierdzam jedno
nie nalezy oceniac urody modelki choc wyrazenie ze mi si emodelka nie podoba... nie jest zlym okresleniem

i jak na twoja zagatke....

mozna robic zdjecie niezbyt urokliwej dziewczynie doba fotke.... korzystna fotke

ps gdzies widzialem akty kobiet powyzej 12-130 kilo wagi... i powiem ci jedno
napisz mi ze piekne.... panie sa... albo ze nie... bo kazdy z nas ma gust...
jedni jak redman lubia rubensowskie ksztalty, inni wola dziewczyny bardzo bardzo chude

a same zdjecia... zabijały.....

sprawa druga ogladales ten film o jednym z najslynniejszych kalendarzy w ostatnich latach...
tam pokazano akty ( faktem jest "akt zakryty " jak ja to lubie nazywac...) kobiet po 60-tym roku zycia...

napisz im ze kobieta po 60 naga jest atrakcyjna lub nie...
fotograf pokazal kobiety "tematycznie" w sposob bardoz bardoz korzystny... i efektywny

i zdjecia rowniez zabijały...

tutaj fotograf ( autor ) niestety nie pokazal nam modelki korzystnie
a wystarczylo tylko kilka zabiegow .. i bylo by zdecydowanie lepiej
od ustawienia po kadr
od kolorystyki po usuniecie zmarszczki z lewej storny modelki i poprawieniu bledow skornych
na napewno remik ocenil by prace calkowicie inaczej...
tak mysle

a tak bez tych zabiegow modelka poprostu nie wyglada korzystnie... bez wzgledu na jej wiek

peace

remiksson
13-08-2009, 03:02
chlopczyku... nie spinaj się tak.
z Twojego zawilego i natchnionego rozumowania wnioskuję, że zdjęcie jest nieudane, bo Ci się modelka nie podoba ('dobór modelki jest nietrafiony')...

Napisałem
"...nie wiem co znaczy: 'uroda modelki na nie'?
to nie dobór modelki, ale sposób jej pokazania może być na nie."

odpisałeś:
"Aha, wiec zdjecie moze sie nie podobac, ale modelka MUSI sie podobac idąc Twoim tokiem rozumowania"

doprawdy swoisty sylogizm...
powiedz mi skąd takie wnioski po moich słowach?
czytaj proszę ze zrozumieniem.

kultura chłopczyku, kultura...
ale rozumiem, ze to nie jest argument wystarczajacy,
więc... słowa - 'jak dla mnie' - powinny Ci wyjaśnić sprawę. ale skoro nie wyjasniają to pomogę...
domagasz się poszanowania swojej natchnionej opinii o braku urody u modelki, ale odmawiasz mi wyrażenia swojego poglądu w tej sprawie...

autor zdjęcia wystawiając fotkę robi to anonimowo.
postać na zdjęciu anonimowa już nie jest.
więc postuluję więcej szacunku do ludzi, szczególnie jesli to jest Kobieta.

a po wtóre - jak zdjęcie jest kiepskie to pisz, że jest kiepskie, a nie że autor jest kiepski.
jego umiejetności moglą być kiepskie, ale nie autor..
czy to Ci tak trudno pojąć?

napisałbym Ci
na ten przyklad ze:
'Twoje wypowiedzi są glupie, co nie oznacza przecież że Ty jesteś głupcem'
ale oczywiście Ci tego nie napiszę :)

kolego, to że ja napisalem ze 'modelka jest swietna', jest wedug Ciebie przyczynkiem do zlinczowania Cię - zaczyna mnie martwić... bo nie mam takich zamiarów i prosze nie mierz mnie swoją miarka...

Posłuchaj mnie dziecko kochane. To, że masz swoje zdanie nie uprawnia cię do tego aby je narzucać innym. Napisałem ze podoba mi sie swiatlo i kadr, ale modelka mi sie nie podoba. Gdybym miał ocenić tylko swiatlo i kadr byłbym na tak. Ale oceniam całośc i jestem na nie, bo światlo i kadr nie ratują niekorzystnego obrazu modelki jaki autor zdjęcia tu przedstawił. I jest to tylko moje zdanie, do którego mam prawo podobnie jak Ty, mówiąc, że modelka jest świetna. Tym razem zrozumiałeś, czy może przeliterować?

Kultura? Hahaha no to się dziecko wygłupiło. Ty mi mówisz o kulturze? A sposób w jaki sie do mnie odnosisz jest moze kulturalny? Hahaha gratuluję swoistego poczucia kultury, ale spokojnie, jest szansa, że wyrośniesz z tego i nauczysz sie pojmować kulturę tak samo wobec wszystkich ludzi.

Poza tym co niekulturalnego w tym, ze napisalem iz modelka mi sie nie podoba? Twoje wypowiedzi tez mi sie nie podobaja i co? czujesz sie urażony? Prawda jest taka, że kazdy powienien mieć swiadomosc faktu, ze nie kazdemu bedzie sie podobał. A jesli modelka pozwalając sie sfotografować liczy na to, ze spotka sie tylko z pochlebnymi opiniami gdy fotograf opublikuje zdjecie na publicznym forum to jest po prostu naiwna. A jesli i Ty w to wierzysz to tez naiwny. Tyle w temacie.

Z tym sie zgodze, nie znam autora, nie mogę powiedziec ze jest kiepski. Moze nie jest, ale tym zdjęciem nie zabłysnął. Niemniej jednak piszac w ten sposob mialem na mysli wykonanie zdjecia i dobór modelki, nie zaś samą osobę autora. Gwoli ścisłości.

kolego, to że ja napisalem ze 'modelka jest swietna', jest wedug Ciebie przyczynkiem do zlinczowania Cię - zaczyna mnie martwić... bo nie mam takich zamiarów i prosze nie mierz mnie swoją miarka...

Wiesz, nazywanie mnie twoim kolega to dla mnie obraza. Ja przyjaźnię się i "koleguję" tylko z dorosłymi, dziecko drogie. Albo przynajmniej z takimi którzy potrafią myśleć i zachowywać się oraz wypowiadać z sensem jak dorośli. Ty tego nie potrafisz, usilnie mnie atakujesz za to ze osmielilem sie wyrazić swoje zdanie, z którym sie nie zgadzasz.
Poza tym co ty wiesz o miarze jaką zwykłem mierzyć ludzi, ich zamiary i zachowania? Sądzę zę twoja wiedza w tym temacie jest tak samo ograniczona jak twoje rozumowanie w kwestii wyrazania swojego zdania o urodze modelek. Napisałbym że jesteś ograniczony skoro masz tak ograniczony tok rozumowania, ale przecież ci tego nie napiszę :D

hanibal
13-08-2009, 03:04
Konrad - widać nie zrozumieliśmy się...
odczytałem Twój post jako contra temu co napisał dość przytomnie stock IMO
- uogólniając - że nie oceniamy tu urody modelek (w domysle jest, ze nie oceniamy źle urody modelek, bo dobrze to czemu by nie... :D ),
więc pomyslalem, ze w to pijesz...
ale teraz jak mi to rozjaśniłeś, to i tyskie przede mną, co to je akurat spozywam - jakby jaśniejsze... :D

oczywiście, jak ładna pani, to i zdjęcie na atrakcyjności zykuje,
ale nie ma zasady, że brzydka pani nie może zostać atrakcyjnie pokazana...
ale jak widzę to jest poza sporem.

pozdrawiam
r.

Kurcze pierwszy raz ktos zwrocil sie do mnie w poscie po imieniu... dziekuje to miłe :)

i tu sie z Toba zgodze....
alez mozna.... pokazac portret naturalistyczny.... w sposob atrakcyjny i bardoz ciekawy :)

pozdrawiam
K.

nonnatus
13-08-2009, 03:38
Posłuchaj mnie dziecko kochane.

uuuu. lol...

To, że masz swoje zdanie nie uprawnia cię do tego aby je narzucać innym.

uuuu.

Tym razem zrozumiałeś, czy może przeliterować?

wolę przeliteratkować :D

Twoje wypowiedzi tez mi sie nie podobaja i co? czujesz sie urażony?

nie pochlebiaj sobie.

Z tym sie zgodze, nie znam autora, nie mogę powiedziec ze jest kiepski. Moze nie jest, ale tym zdjęciem nie zabłysnął. Niemniej jednak piszac w ten sposob mialem na mysli wykonanie zdjecia i dobór modelki, nie zaś samą osobę autora. Gwoli ścisłości.

cieszę się, bo zauważam progres w Twoim mysleniu...

Wiesz, nazywanie mnie twoim kolega to dla mnie obraza.

martwię się o Ciebie coraz bardziej...

usilnie mnie atakujesz za to ze osmielilem sie wyrazić swoje zdanie, z którym sie nie zgadzasz. (...)

Sądzę zę twoja wiedza w tym temacie jest tak samo ograniczona jak twoje rozumowanie w kwestii wyrazania swojego zdania o urodze modelek

poprosze novikę. jest psychologiem. powinna Ci pomóc...

hanibal
13-08-2009, 03:44

nonnatus....
novika jest sexuologiem....
psychologia o takiej specjalnosci....

tu sie nie zlapie

remiksson
13-08-2009, 03:44
uuuu. lol...

uuuu.

wolę przeliteratkować :D

nie pochlebiaj sobie.

cieszę się, bo zauważam progres w Twoim mysleniu...

martwię się o Ciebie coraz bardziej...

W pierwszej kolejności poprosiłbym o pomoc dla siebie. Wyraźnie pokazujesz jak bardzo Ci jej potrzeba.

I zdecydowanie nadużywasz słowa "lol", za duzo na fotka.pl sie siedzi? A moze to Twoja reakcja na brak argumentów?

nonnatus
13-08-2009, 03:47
nonnatus....
novika jest sexuologiem....
psychologia o takiej specjalnosci....

tu sie nie zlapie

cholera. nic nie mówiła...
ale może ma jakieś fajne kolezanki, o bardziej klasycznym uprofilowaniu :)
oczywiście muszą się koledze spodobać, bo jak nie to terapia się nie uda.
a widac jest bardzo potrzebna...

pawel
13-08-2009, 04:10
Zdjęcie niezłe, tylko kadr trochę niedopracowany.

Userowi Remiksson chyba gdzieś zapodziała się fiolka z Relanium. Złośliwość rzeczy martwych... Ja ostatnio nie mogłem znaleźć prawa jazdy.

remiksson
13-08-2009, 04:23
Zdjęcie niezłe, tylko kadr trochę niedopracowany.

Userowi Remiksson chyba gdzieś zapodziała się fiolka z Relanium. Złośliwość rzeczy martwych... Ja ostatnio nie mogłem znaleźć prawa jazdy.

No zobacz no... jak ty dobrze wiesz co mi się zapodziało i czego mi trzeba.

remiksson
13-08-2009, 04:26
cholera. nic nie mówiła...
ale może ma jakieś fajne kolezanki, o bardziej klasycznym uprofilowaniu :)
oczywiście muszą się koledze spodobać, bo jak nie to terapia się nie uda.
a widac jest bardzo potrzebna...

no tak widać, że jest ci potrzebna. Zresztą błyszczysz każdym postem coraz bardziej, wręcz porażasz mnie błyskotliwością swoich wypowiedzi. Arsenał argumentów wyczerpany to teraz czepiamy się zdrowia psychicznego i próbujemy wmieszać w sprawę osoby zupełnie z nią niezwiązane co? Wiesz jak to się nazywa? Desperacja. Desperaci różne głupstwa robią, ale żeby nie spać do 4 rano czekając na moje odpowiedzi? Twoja przypadłość zaczyna być naprawdę groźna.

stock
13-08-2009, 07:13
Kuźwa - jak dzieci w piaskownicy. Może jeszcze poobrzucajcie się piaskiem ;) A ja podsumowując ta cała batalię znów stwierdzam - że jak modelka jest ładna to nalezy podziwiac jej urodę, a jesli nie (choć nie ma brzydkich kobiet) to temat nalezy przemilczeć. Chociazby dlatego iz jestesmy osobami kulturalnymi, nieprawdaż ? Czy którys z Was spotykajac się z kobieta na kawie czy lampce wina stwierdza: :wiesz, miły wieczór wino dobre, wszystko cudnie, ale te Twoje zęby - normalnie jak łopaty i cera jakas taka parchata... No i ogólnie mogłabys nieco schudnąć" NIE SĄDZĘ ;)
-----------
Niemniej - miło się Was czyta. O zazyłości z kimkolwiek tudzież antypatie prosze nikogo nie posądzac... ;) Za Hanim to w ogien skoczę - i mam nadzieję, ze się kiedys spikniemy na jakimśc plenerku... Zupełnie powaznie stwierdzam, pytam i proponuję :)

nonnatus
13-08-2009, 08:50
na Twoja biegunke slowotokowa jest tutaj tylko jedna rada
prosba do moda o przeczyszczenie...

probowalem merytorycznie-nie dziala
ignorowanie zaczepek -nie dziala
wysmianie - choc zniza mnie do poziomu blota -nie dziala

strasznie nerwowy jestes
i nie argumenty sie skonczyly
tylko z glupolami nie dyskutuje.
jak chcesz jeszcze poujadac,to dawaj na priv.

ps.juz nie pochlebiaj sobie,ze dla ciebie siedze na necie do 4rano
dla mnie to zwyczajowa pora pisania.

pozdrawiam
dla mnie EOT

daromire
13-08-2009, 08:53
Kuźwa - jak dzieci w piaskownicy. Może jeszcze poobrzucajcie się piaskiem ;) A ja podsumowując ta cała batalię znów stwierdzam - że jak modelka jest ładna to nalezy podziwiac jej urodę, a jesli nie (choć nie ma brzydkich kobiet) to temat nalezy przemilczeć. Chociazby dlatego iz jestesmy osobami kulturalnymi, nieprawdaż ? Czy którys z Was spotykajac się z kobieta na kawie czy lampce wina stwierdza: :wiesz, miły wieczór wino dobre, wszystko cudnie, ale te Twoje zęby - normalnie jak łopaty i cera jakas taka parchata... No i ogólnie mogłabys nieco schudnąć" NIE SĄDZĘ ;)
-----------
Niemniej - miło się Was czyta. O zazyłości z kimkolwiek tudzież antypatie prosze nikogo nie posądzac... ;) Za Hanim to w ogien skoczę - i mam nadzieję, ze się kiedys spikniemy na jakimśc plenerku... Zupełnie powaznie stwierdzam, pytam i proponuję :)

:mrgreen: Też mam takie wrażenie ... ale jakby nie było każdy ma prawo do wyrażania swojej opinii ... czy się to komu podoba czy nie ... kwestią jest tylko sposób w jaki to zrobi :)

Pozdrawiam
(tych niewyspanych zwłaszcza :) )

swiatlo
13-08-2009, 08:56
Jestem na bardzo tak. Zdjęcie bardzo według mnie ciekawe. Skupia uwagę. Jakby wbrew temu wysypowi bardzo przeciętnych twarzy na zdjęciach nudnych jak flaki z olejem przy zerowej kreatywności fotografa. Przeciętna dziewczyna, pstryk, upload na forum - ot taka procedura.
To zdjęcie jest charakterystyczne i wywołuje we mnie pozytywne emocje. Osoba bardzo ciekawa i ciekawie pokazana. Tysiąc razy wolę to zdjęcie niż setki tych przeciętnych buź jakie chodzą setkami po ulicach i się nie kwalifikują nawet na wyjęcie kompatka z kieszeni.

altrey
13-08-2009, 08:57
Witam

Nie czytajac tych wszystkich wywodow ...

Moze jestem dziwny ale rowniez mnie modelka nie przeszkadza. Uwazam ze od dobrej strony ja pokazales ...

POzdrawiam,
Pawel

daromire
13-08-2009, 09:44
Jestem na bardzo tak. Zdjęcie bardzo według mnie ciekawe. Skupia uwagę. Jakby wbrew temu wysypowi bardzo przeciętnych twarzy na zdjęciach nudnych jak flaki z olejem przy zerowej kreatywności fotografa. Przeciętna dziewczyna, pstryk, upload na forum - ot taka procedura.
To zdjęcie jest charakterystyczne i wywołuje we mnie pozytywne emocje. Osoba bardzo ciekawa i ciekawie pokazana. Tysiąc razy wolę to zdjęcie niż setki tych przeciętnych buź jakie chodzą setkami po ulicach i się nie kwalifikują nawet na wyjęcie kompatka z kieszeni.

O urodzie modelki z nikim dyskutować nie mam zamiaru jak to było w tym wątku, zdjęcie mi się również bardzo podoba, zarówno kadr jak i światło ... i kropka.

Skoro już o świetle mowa to tak zapytam kolegę swiatło. To jest to jeszcze forum fotograficzne czy nie ? Jak ludzie mają się nauczyć robić dobre fotografie skoro nikt im nie powie co robią źle a co dobrze ? Ja wiem, że jest tu całe mnóstwo zdjęć, które delikatnie mówiąc mogłyby się tu w ogóle nie pojawiać, ale przecież ktoś musi powiedzieć czy zdjęcie do kosza czy można je uratować ... co warto pochwalić, a za co zganić. To właśnie forum jest tym miejscem, gdzie można uzyskać mnóstwo krytyki i opinii, które potem należy wziąć sobie do serca, zacisnąć zęby i dalej próbować ... aż wyjdzie :) Gdzieś trzeba się tego nauczyć :) (choć faktem jest, że trochę samokrytyki niektórym by się przydało) :-)

Pozdrawiam

emsolo
13-08-2009, 11:06
dziękuje za wszystkie opinie, i proszę o zakończenie już dyskusji heh :) Pozdrawiam

hanibal
13-08-2009, 13:51

witam niewyspanych....

nie no stock naprawde tu mnie zaskoczyłes :)

chłopie ja zawsze i wszedzie.... wrocław.. hmm w sumie jeszcze nie byłem na plenerku we wrocławiu no ale co tam raz sie zyje

cos poplanuje cos pokombinuje i wogole i jak najbardziej jestem na tak :) to dopiero bedzie dobre :)
mowie zupelnie powaznie mozna by cos zorganizowac.
w sumie teraz mam poznan w planach a pozniej stalowa wola i warszawa... no ale jak wspomnialem wroclaw piekne miasto. bedziemy w kontakcie :)

stock
13-08-2009, 13:54
nooo - i to mi się podoba :D Załatwimy sobie modelki i cóś pofotografujemy ;) Przeciwskazan nie widzę absolutnie żadnych ;)