Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zachód słońca w Key West
Fotka wykonana z pokładu statku wycieczkowego.
Pozdrawiam!
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img7.imageshack.us/img7/5756/keywestsmall.jpg)
Marcin T
12-08-2009, 14:12
Ładnie, pocztówkowo :)
Fotka chyba ciut za duża ;)
Kaśka M.
12-08-2009, 14:28
Bardzo ladnie, nie ma sie do czego przyczepic.
Dzięki za miłe słowa od wszystkich!
Ładnie, pocztówkowo :)
Fotka chyba ciut za duża ;)
Poruszyłeś dobrą kwestię a mianowicie wielkość fotek na forum. Niby jest wszystko w regulaminie ,że tyle i tyle pikseli i tylko tyle kB. Ale czasy się zmieniają ,znam taki co ostatnio jeszcze pracowali na CRT-ku przy rozdziałce 800x600 a teraz standardem w monitorach zaczyna być 1920x1200(1080) w przyszłym roku albo i tym pojawią się monitorki 2048x1152 i 2560x1600. Jak na nich będą wyglądały te nasze "regulaminowe fotki"? jak miniaturki w przeglądarce lub większe avatary. Net też coraz szybszy (już zaczynają wprowadzać łącza 20 Mbit/s), a pojemności nowych dysków to nawet już nie śledzę.
Czasy się zmieniają i tego niestety nie zatrzymamy.
Pozdrawiam serdecznie!
ladnie sie na ta fotke patrzy ,,,, ale regulamin jest regulaminem moze go kiedys zmienia :mrgreen:
Dzięki za miłe słowa od wszystkich!
Poruszyłeś dobrą kwestię a mianowicie wielkość fotek na forum. Niby jest wszystko w regulaminie ,że tyle i tyle pikseli i tylko tyle kB. Ale czasy się zmieniają ,znam taki co ostatnio jeszcze pracowali na CRT-ku przy rozdziałce 800x600 a teraz standardem w monitorach zaczyna być 1920x1200(1080) w przyszłym roku albo i tym pojawią się monitorki 2048x1152 i 2560x1600. Jak na nich będą wyglądały te nasze "regulaminowe fotki"? jak miniaturki w przeglądarce lub większe avatary. Net też coraz szybszy (już zaczynają wprowadzać łącza 20 Mbit/s), a pojemności nowych dysków to nawet już nie śledzę.
Pozdrawiam serdecznie!
Przyznam racje........
Niby racja , tylko czy z wymianą sprzętu tak się nadąża za techniką ? Mam co rok zmieniać laptopa bo rozdzielczość będzie większa ? chyba wolałbym kupić jakieś szkło a zdjęcia oglądać w tym "malutkim" rozmiarze 1280/800 :)
Zapomniałbym po co tu przyszedłem , zdjęcie urocze , takie ciepłe .
Niby racja , tylko czy z wymianą sprzętu tak się nadąża za techniką ? Mam co rok zmieniać laptopa bo rozdzielczość będzie większa ? chyba wolałbym kupić jakieś szkło a zdjęcia oglądać w tym "malutkim" rozmiarze 1280/800 :)
Zapomniałbym po co tu przyszedłem , zdjęcie urocze , takie ciepłe .
Dzięki!
O fotce powiem kilka faktów jak się temat wyczerpie.
...no tak zapomniałem o lapkach tu rozdziałki tak szybko nie pójdą w górę choćby ze względu na rozmiar matryc.
Zrozum mnie jednak trochę nie zmieniałem sprzętu 3 latka a mam 1650x1080 w stacj. i 1440x900 w lapie(akurat mi się udało) i trochę małe dla mnie te fotki forumowe (szerokość 800 pikseli zdaje się)
Pozdr. :)
ładne zdjecie - gratuluję :-D
.
do czasu zmiany regulaminu proszę go jednak przestrzegać.
Rozumiem twoje argumenty, może się zdziwisz ale tu juz dyskutowano kilkukrotnie o rozmiarach zdjęć (nawet niedawno, w cafe). Nie ty jeden chciałbyś większych, ale są i tacy co wolą stan obecny.
Na razie - patrz co w regulaminie, to cię obowiązuje.
Edit - podmienione