Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Widok wieże kościoła we Wrześni
Robione jeszcze D80 i Sigmą 17-70 (bardzo dobre szkło dużo lepsze optycznie niż obecnie posiadany przeze mnie Nikkor 18-200VR,pomijając oczywiście uniwersalność i wykonanie).
Fotka zrobiona prawie w południe w pełnym słoncu:). "Trochę" pobawiłem się obróbką jeszcze jpeg-a bo za nefy było dla mnie za wcześnie (pierwszy miesiąc posiadania lustrzanki - wrzesnień 2007).
Pozdrawiam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img6.imageshack.us/img6/4792/dsc0771n.jpg)
PG rog plama na matrycy....a zdjecie dla mnie bardzo slabe.....poszukaj czegos konkretnego....z tego co piszesz masz lusterko od 2007....
PG rog plama na matrycy....a zdjecie dla mnie bardzo slabe.....poszukaj czegos konkretnego....z tego co piszesz masz lusterko od 2007....
dzięki za wyczerpujące i trafne rady!
to jest jedna z moich pierwszych fotek.
co do plamy na matrycy to tam jej nie ma ,to tylko nieumiejętnie usunięty jeden obiekt. Zostawiłem tak jak jest i nie poprawiałem (fotka ma 2 lata) bo nie o to chodzi na tym zdjęciu. No ale brawa za dobre oko!
bo nie o to chodzi na tym zdjęciu
Na zdjęciu chodzi o wszystko. Ty wiesz co chcesz pokazać, a my musimy wysupłać temat z tego co widzimy. I albo go widzimy, albo widzimy plamy. Jeśli tematem miał być kontur wieży na tle nieba, to po co cała reszta odciągająca uwagę?
Osobiście lubię zdjęcia z konturami i sylwetkami zatopionymi w mroku, chociaż dla wielu jest to po prostu "błąd ekspozycji". Linia między ciekawym konturem, a błędem jest bardzo wąska, tym bardziej trzeba uważać jak się taki kontur serwuje.
pzdr
Linia między ciekawym konturem, a błędem jest bardzo wąska, tym bardziej trzeba uważać jak się taki kontur serwuje.
Nic dodac nic ujac....brawo!
co do plamy na matrycy to tam jej nie ma ,to tylko nieumiejętnie usunięty jeden obiekt. Zostawiłem tak jak jest i nie poprawiałem (fotka ma 2 lata) bo nie o to chodzi na tym zdjęciu. No ale brawa za dobre oko!
To w LG jest kolejny slad po usunietym obiekcie a kolejny powyzej lewej (ciekawej) anteny.....
To dobrze ze to jedna z twoich pierwszych fotek ale ona nic nie pokazuje:)
Pzdr!
To w LG jest kolejny slad po usunietym obiekcie a kolejny powyzej lewej (ciekawej) anteny.....
To dobrze ze to jedna z twoich pierwszych fotek ale ona nic nie pokazuje:)
Pzdr!
Dzięki Greg77 za tak duże zainteresowanie moją fotką ,która o dziwo niczego nie pokazuje!
Poniżej dwóch małych krzyży masz następną plamkę a powyżej tych samych to już chyba ptaszek przeleciał...
Możemy sobie podawać współrzędne na osi x-y co do pixela będzie prościej z szukaniem, nie ma problemu.
Miłego wieczoru szukaj dalej.
Pozdrawiam
Moze zakonczmy te klutnie i przejdzmy do normalnych rozmow na forum co?
Wyrazilem swoja opinie.....a zwrocilem uwage na to zdjecie bo pochodze z Poznania i zawsze chce zobaczyc cos z okolic.....
Pozdrawiam Ciebie serdecznie i zycze wielu udanych kadrow;)
Dzięki Greg77 za tak duże zainteresowanie moją fotką ,która o dziwo niczego nie pokazuje!
Poniżej dwóch małych krzyży masz następną plamkę a powyżej tych samych to już chyba ptaszek przeleciał...
Możemy sobie podawać współrzędne na osi x-y co do pixela będzie prościej z szukaniem, nie ma problemu.
Miłego wieczoru szukaj dalej.
Pozdrawiam
Pokazuje wiele (np. świetne niebo), ale pozostawienie na niej tych matrycowych syfów jest najzwyczajniej na świecie okazaniem braku szacunku dla odbiorców (czyt. mnie, grega i wielu, wielu innych) :-D ale najbardziej wobec samego siebie ... bo to tak samo jakbyś zaprosił mnie do swojego domu w celu pokazania mi zajebistego D3x ale przekraczając próg domu odechciałoby mi się oglądania czegokolwiek ze względu na panujący w nim SYF :mrgreen:
no i poraz kolejny przytoczę te słowa :
... Linia między ciekawym konturem, a błędem jest bardzo wąska, tym bardziej trzeba uważać jak się taki kontur serwuje.
pzdr
które wejź sobie do serca
pozdrawiam :mrgreen:
Moze zakonczmy te klutnie i przejdzmy do normalnych rozmow na forum co?
Wyrazilem swoja opinie.....
Pozdrawiam Ciebie serdecznie i zycze wielu udanych kadrow;)
Tak będzie lepiej bo kłótnie do niczego dobrego nie prowadzą.
Z tego co widzę to jesteś tu o wiele dłużej niż ja i jeśli chodzi o fotografię pewno wiesz o niej więcej ode mnie (ja właściwie od dwóch dni dopiero piszę posty na forum). Twoje fotki trzymają pewnien poziom i tu nie ma nad czym dyskutować.
Fotografia to moje hobby i na razie traktuję je z przymrużeniem oka zobaczymy co będzie dalej.
W razie czego służę radą jeżeli chodzi o soft i hardware PC bo siedzę w tym już od 25 lat.
Pozdrawiam również serdecznie i życzę sprzyjającego światełka bo to ono tworzy podobno fotografię :).
Pokazuje wiele (np. świetne niebo), ale pozostawienie na niej tych matrycowych syfów jest najzwyczajniej na świecie okazaniem braku szacunku dla odbiorców (czyt. mnie, grega i wielu, wielu innych) :-D ale najbardziej wobec samego siebie ... bo to tak samo jakbyś zaprosił mnie do swojego domu w celu pokazania mi zajebistego D3x ale przekraczając próg domu odechciałoby mi się oglądania czegokolwiek ze względu na panujący w nim SYF[/COLOR] :mrgreen:
no i poraz kolejny przytoczę te słowa :
które wejź sobie do serca
pozdrawiam :mrgreen:
Proszę Cię NIE KRZYCZ !!!
Zrozumiałem wsio i po sprawie.
Jeżeli masz jeszcze jakieś ale to idz do pubu i napij się piwa albo wódki :).
Pozdrawiam Cieplutko :-).
Nie ma się co stresować , koledzy chcą tylko pomóc , mnie jak zjechali jakiś czas temu to zacząłem statyw zabierać do lasu : )
Nie ma się co stresować , koledzy chcą tylko pomóc , mnie jak zjechali jakiś czas temu to zacząłem statyw zabierać do lasu : )
:D i tak wlasnie powinno sie reagowac;)
Proszę Cię NIE KRZYCZ !!!
Zrozumiałem wsio i po sprawie.
Jeżeli masz jeszcze jakieś ale to idz do pubu i napij się piwa albo wódki :).
Pozdrawiam Cieplutko :-).
Nie będę już krzyczał :-D
Cieszy mnie, że rozumiesz :mrgreen: alkohol nie zawsze powoduje, że się rozluźniam (czasami wręcz odwrotnie) :mrgreen: a i Ciebie ponownie pozdrawiam, również Cieplutko :mrgeen:
a nie zabierałeś go przedtem ? :).
A wszystkim bardzo dziękuje za wszystkie rady i to w każdej formie bo przez dwa dni nauczyłem się więcej niż przez ostatnie dwa lata. A najlepsze jest to ,że niby człowiek wszystko to wie ale jak się okazuje nie przykłada do tego istotnej wagi i potem jest bida z nydzą :).
Pozdrawiam jeszcze raz wszystkich.
jakiś czas temu jak byłem "młodszy" i miałem wciąż manię wojskową to lubiłem się skradać do zwierzyny a statyw tylko przeszkadzał , teraz jak idę na zdjęcia zabieram statyw i dorabiam się odleżyn na tyłku przez pół dnia a jak idę się powłóczyć to plecak zostaje w domu : ) Bida z nędzą i jej konsekwencje jest jak najbardziej pożądana , chyba nie ma lepszej motywacji : )