PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Malarz vel lakiernik

stig
10-08-2009, 20:13
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img26.imageshack.us/img26/5300/pr03703.jpg)

egoiste
10-08-2009, 20:26
co tu duzo mowic , kolejne super zdjecie
choc mysle ze ciekawie by bylo jakbys sfotografowal te wszystkie postacie przy pracy :)

stig
10-08-2009, 20:34
co tu duzo mowic , kolejne super zdjecie
choc mysle ze ciekawie by bylo jakbys sfotografowal te wszystkie postacie przy pracy :)Przy pracy tez ich mam -- ale to dokumentacja tylko -- czysty fotoreportaz. Nie da sie tego zrobic w kazdym wypadku z kontaktem wzrokowym, z przetestowanym oswietleniem, itd. Oni generalnie patrza na to co robia, a kazdemu odciagac wzrok to bez sensu. Druga sprawa -- dochodza maski na usta, maski na cala twarz (spawacze), itd. Luk elektryczny, farba, i temu podobne elementy towarzyszace. Poza tym w takich sytuacjach mozna zapomniec o juz nawet nie dopieszczeniu, ale chociazby zgrubnym ustawieniu swiatla. A tak wlasnie jak tutaj jest -- chcialem; tlo niedoswietlone i twarze rysowane lampa.

egoiste
10-08-2009, 20:37
dla mnie technicznie jest super ...
twoje zamierzenie rowna sie doskonaly produkt gotowy
choc jedno mnie zastanawia czy np uzywajac jakiegos dyfuzora moglbys uniknac przepalen na twarzy ?

stig
10-08-2009, 20:40
choc jedno mnie zastanawia czy np uzywajac jakiegos dyfuzora moglbys uniknac przepalen na twarzy ?Jak bym mu umyl twarz, wypudrowal, itd. to nie musialbym nawet dyfuzora uzywac, zeby tych mini-przepalow nie bylo. ;) To sa ludzie przy pracy -- spoceni. Wilgotna skora odbija mocniej swiatlo niz matowa. Takich przepalow nie unikne, dopoki nie przeprwadze wspomnianyz wyzej zabiegow. A takie cos robi sie na sesjach modowych, a nie przy tego typu portretach (tym bardziej w warunkach pracy, a nie mocno rezyserowanych do np. bankow zdjec).

Giani
11-08-2009, 00:14
Dawno nie widziałem tak oryginalnych męskich portretów, szczególnie na tym forum, gdzie jednak modelki rządzą. Fotogenicznych masz modeli. Wyraziste rysy twarzy itp. Nieźle to wyszło. Tak se oglądam te poprzednie. Fajny secik. Jestem na tak, zdecydowanie.

Dyziek
11-08-2009, 00:18
Cała seria to klasa robota!

ArtX
11-08-2009, 00:23
ogladam kolejne prace i strasznie mi sie cala seria podoba. Swietna robota!