Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Ślusarz
Kontynuacja wiadomo jakich watkow. Tym razem czlowiek ze szlifierka. Co prawda, rowniez spawa, gnie, itd., ale inne czynnosci fotografowalem w pozostalych przypadkach, wiec tym razem -- nazwijmy go umownie slusarzem, po prostu.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img263.imageshack.us/img263/8268/pr03701.jpg)
rainbowwarrior
10-08-2009, 18:10
Kolejne świetne, a człowieka ze szlifierką mozna nazwać szlifierzem.
człowieka ze szlifierką mozna nazwać szlifierzem.Mozna, ale musialby w zasadzie tylko to robic. A jak wspomnialem -- rownie czesto pracuje przecinakiem, gilotyna, spawarka, wyciagarka, itd. Generalnie jest wiec slusarzem.
Cała seria jest fantastyczna. Czekam, bo mam dziwne wrażenie, że to nie jest ostatnie ;)
Witek "Wisz"
10-08-2009, 18:27
Dobre!
Ale na miejscu tego pana bardziej zwracałbym uwagę na to, gdzie w danej chwili znajduje się tarcza szlifierki niż na to, gdzie jest fotograf... W końcu fotograf raczej palców nie poobcina... Chociaż, kto Cię tam wie, Stig... :mrgreen:
powiedz cos o ustawieniach i oswietleniu stig prosze
powiedz cos o ustawieniach i oswietleniu
1/250, f2.2, ISO 200,
Sabina z lewej troche z gory w M (1/128 albo 1/64 mocy).
Ale na miejscu tego pana bardziej zwracałbym uwagę na to, gdzie w danej chwili znajduje się tarcza szlifierki niż na to, gdzie jest fotograf...:) Ja mu powiedzialem, zeby normalnie pracowal, i tylko od czasu do czasu zerkal na ulamek sekundy. ;) Cztery podejscia mialem, zeby go w momencie tego zerkania poprawnie "chycic". ;)
Witek "Wisz"
10-08-2009, 19:10
:) Ja mu powiedzialem, zeby normalnie pracowal, i tylko od czasu do czasu zerkal na ulamek sekundy. ;) Cztery podejscia mialem, zeby go w momencie tego zerkania poprawnie "chycic". ;)
Aaa... chyba, że tak... :mrgreen:
Bo już się zastanawiałem, czy zabierasz ze sobą chirurga na sesję... :)
Jeśli miałbym oceniać jakość techniczną zdjęcia stylistykę klimat kolorystyczny, to powiedziałbym DOSKONAŁE.
Ale, nigdy nie uwierzę, że ten im.......yl (sorry za mocne słowa), to ślusarz. Widząc jego podejście do wykonywanej pracy, nigdy bym go nie zatrudnił !!!!
Przecież on wytnie dziurę w elemencie i powie "oooppss sorry, nie zauważyłem" - bo patrzy nie na to co robi.
W tym ujęciu wzrok, gościa udającego ślusarza, powinien być skierowany na to, co robi.
Obejrzałem twoje wszystkie prace z reportażu "Metalowcy"i jestem pod wrażeniem.Ta Sabina zastosowana w odpowiednim miejscu to fajna sprawa.
Sabina z lewej troche z gory w M (1/128 albo 1/64 mocy).
To z lewej to jaka orientacyjna odległość?
Jeśli miałbym oceniać jakość techniczną zdjęcia stylistykę klimat kolorystyczny, to powiedziałbym DOSKONAŁE.
Ale, nigdy nie uwierzę, że ten im.......yl (sorry za mocne słowa), to ślusarz. Widząc jego podejście do wykonywanej pracy, nigdy bym go nie zatrudnił !!!!
Przecież on wytnie dziurę w elemencie i powie "oooppss sorry, nie zauważyłem" - bo patrzy nie na to co robi.
W tym ujęciu wzrok, gościa udającego ślusarza, powinien być skierowany na to, co robi.Przeczytales moja wypowiedz nieco wyzej?
To nie bylo ujecie reporterskie, tylko portret. Nie wyobrazam sobie tego stricte portretowego ujecia, bez kontaktu wzrokowego...
To z lewej to jaka orientacyjna odległość?Nie powiem Ci dokladnie, bo tego nie mierze... Jakies 2,5 -- 3,5 m.
Przeczytales moja wypowiedz nieco wyzej?
To nie bylo ujecie reporterskie, tylko portret. Nie wyobrazam sobie tego stricte portretowego ujecia, bez kontaktu wzrokowego...
Rozumiem ale jednak to rażące w odbiorze foty.
Rozumiem ale jednak to rażące w odbiorze foty.Dla slusarzy i behapowcow. ;)
o to jest super :) , tego oczekiwalem piszac pod malarzem o akcji :)