Zobacz pełną wersję : Budżetowy NEC MultiSync EA231WMi
BlackRoger
09-08-2009, 12:06
Nowy model w niskiej cenie jak na model z matrycą IPS. Rozdzielczość 1920x1080 przy przekątnej 23" etc. Ciekawi mnie czy nadchodzi powoli era tanich ekranów LCD do amatorskiej obróbki fotografii. Do tej pory poniżej 3k nie można było znaleźć nic ciekawego - pomijając nieprodukowane powoli Gateway'e które też do niczego poważniejszego się nie nadawały.
Ciekawi mnie czy nadchodzi powoli era tanich ekranów LCD do amatorskiej obróbki fotografii.
Po prostu moda zatacza kółko. Kilka lat temu już były przyzwoite wyświetlacze w monitorach budżetowych.
PS. Nie znaczy to jednak, że nadają się do fotografii.
Ma ktoś ten monitor? Warto do foto?
Nie potrzebuję rozwiązania highendowego, kolor nie ma dla mnie znaczenia krytycznego. Owszem, jest ważny, ale nie krytyczny. Waham się pomiędzy:
- NEC EA231WMi S/W
- Eizo S2202W
- EV2313W
Generalnie coś do 2000zł...
Eizo EV2023/2333W jest najsensowniejsze - nieźle zlinearyzowane, w miarę równe, nie za jasne, ma przestrzeń barwną b. zbliżoną do sRGB.
Eizo EV2023/2333W jest najsensowniejsze - nieźle zlinearyzowane, w miarę równe, nie za jasne, ma przestrzeń barwną b. zbliżoną do sRGB.
A ja optuję za S2233W. W budżecie się prawie mieści a są równiejsze, nieco lepsze liniowo i mają bardziej ludzkie proporcje boków.
Proporcje boków mnie aż tak nie bolą, natomiast jestem ciekaw, czy pomiędzy tymi dwoma modelami (2333W i S2233W) jest duża różnica w jakości obrazu?
Proporcje boków mnie aż tak nie bolą, natomiast jestem ciekaw, czy pomiędzy tymi dwoma modelami (2333W i S2233W) jest duża różnica w jakości obrazu?
EV2333W jest kierowany do komfortowej pracy w biurach. S2233W do pracy uniwersalnej. Postawienie obu obok siebie daje wyraźnie równiejszy S. Pod względem liniowości też jest lepszy.
krolewicz
13-08-2010, 18:57
odkopię wątek, miał ktoś do czynienia z tytułowym Neciem?