PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] On the Edge

Sebastianito
08-08-2009, 18:26
Po sromotnej klesce z Kultenem... poprostu wpadlem w zalamke :) Jescze DUZO wody uplynie w rzece zanim dolacze do jego poziomu.

Zdjecie wlasnie dydykowane jest dla niego: Pozdro Kulten mordo ty moja! :P

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img15.imageshack.us/img15/2125/blackadngoldmalexx1.jpg)

PEACE!

kulten
08-08-2009, 18:33
To kolega zna już moje zdanie ale mimo tego je powtórzę :D .
Pierwsze skojarzenie jakie mi się nasunęło, że ten rozmazany jegomość to rozdygotany i przepełniony frustracją autor zdjęcia :mrgreen:. Poza tym dodałbym lekką winietkę. Mogłoby być troszkę bardziej miękko też. To co napisałem wynika tylko z czepialstwa. Zdjęcie jest na pewno dobre :) .

Greg77
08-08-2009, 19:09
no ladnie w kadrze lezy, ale jakos wole twoj kolor!

Rob123
08-08-2009, 19:25
Jest posępnie ta postać buduje klimat.
Fajne zdjęcie.

tormentol
08-08-2009, 23:48
Jak dla mnie za dużo się dzieje w tym kadrze, ciężko się skupić.

Nemeth
08-08-2009, 23:52
Pierwsze pytanie...
- czemu nie kwadrat?
Pytanie drugie...
- czemu nie kwadrat??

W kwadracie widzę siłę tego zdjęcia. Kwadrat bez dołu to w moim odczuciu zdjęcie które zmiata większość kadrów kultena (bez urazy kulten ;) ).

tormentol
08-08-2009, 23:57
Jak nie przepadam za prostokątami o równej długości boku to tutaj, mz to się sprawdzi. Dół na gilotynę :D

Sebastianito
09-08-2009, 00:45
Pierwsze pytanie...
- czemu nie kwadrat?
Pytanie drugie...
- czemu nie kwadrat??

W kwadracie widzę siłę tego zdjęcia. Kwadrat bez dołu to w moim odczuciu zdjęcie które zmiata większość kadrów kultena (bez urazy kulten ;) ).

zauwazylem pewne zjawisko szczegolnie w tej dziedzinie forum... wszystko sprowadza sie do "Kulten" dlaczego nie kwadrat i dlaczego nie kwadrat.... nudne to sie robi. moze wkoncu wszyscy zacniemy nasladowac Kultena co? ciekawe ile wyjdzie z tego wszystkiego... Ciekawe czy AlKoholikk sie nie wkur... jak z panoram bedzie musial robic kwadrat. Ciekawe czy inni sie nie Wkur.. jak beda mieli SUPER zdjecie w pionie i beda musieli ciac to w kwadrat ( albo inni beda widziec to w poziomie) czy poprostu trudno wam zrozumiec ze taka byla wizja fotografa... czy to takie trudne?
Rozumiem, powiedziec komus ze ciasno po lewej lub po prawej... ale bez przesady! jak jest pion to taka byla wizja fotografa. AMEN!
Pozwolcie rozwijac skrzydla innym moldym... nie chodzi tu o mnie i bez ujmy dla KULTENA ktory robi przeswietne zdjecia!

PEACE!

tormentol
09-08-2009, 01:06
Ech widzę, że się troszkę w......eś, ale rozmawiamy tylko o zdjęciach i niczym więcej. Ja bardzo cenię dążenie do wypracowania własnej koncepcji i stylu.
W tym wypadku na prawdę, sądzę że foto zyska w kwadracie. Uważam też, że warto słuchać i dokładnie przemyśleć rady kolegów z forum bo mimo wszystko jednak każdy subiektywnie doradza dobrze. Czasem jednak warto forsować własną koncepcję. Dam przykład: moje przedostatnie pstrykadełko pt. Bałatyk :D, tu się nie spodobało, a na innym portalu zostało wybrane na jedno ze zdjęć dnia. Co to oznacza? Ty decydujesz ;)

Sebastianito
09-08-2009, 01:16
Nie nie zdenerwowalem sie ale czasme mysle ze co niektorzy próbują narzucic swoja wizje zdjecia... kazdy autor ma inna wizje. tak jak widac bylo na moim i kultena pojedynku. ehh... to co napisales... wiesz co?.. masz racje... :) Spokojnej niedzieli.

tormentol
09-08-2009, 01:24
Kulten też przeszedł swoje :D, ale dzięki samozaparciu i pracy idzie coraz dalej.

barbi
09-08-2009, 01:31
W panoramie, czy w kwadracie, czy w pionie, jakie to ma znaczenie przy tej ekspozycji? Myślę, że wszystkie byłyby bardzo ciekawe. Twoje wykonanie bardzo mi się podoba - człowiek aż chciałby stać w tym miejscu. I myślę, że o to właśnie chodzi. :)

Nemeth
09-08-2009, 10:02
Najpierw piszesz:

Po sromotnej klesce z Kultenem... poprostu wpadlem w zalamke :) Jescze DUZO wody uplynie w rzece zanim dolacze do jego poziomu.

To Ci piszę, że ten kadr zmiata zdjęcia kultena - moim zdaniem (bo czyim niby?). Kadrowanie do kwadratu nie ma tu nic wspólnego z kultenem, tylko z odbiorem kadru. Ale w sumie co ja tam wiem ;)

zauwazylem pewne zjawisko szczegolnie w tej dziedzinie forum... wszystko sprowadza sie do "Kulten" dlaczego nie kwadrat i dlaczego nie kwadrat.... nudne to sie robi. moze wkoncu wszyscy zacniemy nasladowac Kultena co? ciekawe ile wyjdzie z tego wszystkiego... Ciekawe czy AlKoholikk sie nie wkur... jak z panoram bedzie musial robic kwadrat. Ciekawe czy inni sie nie Wkur.. jak beda mieli SUPER zdjecie w pionie i beda musieli ciac to w kwadrat ( albo inni beda widziec to w poziomie) czy poprostu trudno wam zrozumiec ze taka byla wizja fotografa... czy to takie trudne?
Rozumiem, powiedziec komus ze ciasno po lewej lub po prawej... ale bez przesady! jak jest pion to taka byla wizja fotografa. AMEN!
Pozwolcie rozwijac skrzydla innym moldym... nie chodzi tu o mnie i bez ujmy dla KULTENA ktory robi przeswietne zdjecia!

PEACE!

Tylko po co te nerwy?
Większość to przechodziła. Dasz b/w, ktoś będzie chciał kolor. Dasz kolor, nie będzie zieleń komuś pasować. Dasz kadr z super dla Ciebie ważnym badylem, usłyszysz by go usunąć. Normalka.
Ucinając dyskusję - chyba nie podoba mi się wizja autora :)
Amen

Sebastianito
09-08-2009, 12:15
Dasz b/w, ktoś będzie chciał kolor. Dasz kolor, nie będzie zieleń komuś pasować. Dasz kadr z super dla Ciebie ważnym badylem, usłyszysz by go usunąć. Normalka.

Z tego miejsca chcialem przeprosic! zwlaszcza Ciebie Nemeth. Ponioslo mnie wczoraj i napisalem co napisalem. Macie racje aby sie rozwijac nalezy sluchac innych i przyjmowac krytyke z pokora i wyciagac wnioski z niej.

Jescze raz wszystkich przepraszam. Wiecej nie bede. Jestem tu nowy a juz pokazalem sie ze zlej strony (czyt. pyskowka)

Przepraszam
Sebastian

Piotr_ek
09-08-2009, 12:34
Jescze raz wszystkich przepraszam. Wiecej nie bede. Jestem tu nowy a juz pokazalem sie ze zlej strony (czyt. pyskowka)

Pieprzysz. Zdjęcie jest na tyle dobre, że ja w zaparte broniłbym swojego (słusznego) zdania na tyle, aż komuś puszczą zwieracze i każe usunąć swoje konto z forum :)

pozdr!, P.

andrzejp
09-08-2009, 13:41

Nie nie zdenerwowalem sie ale czasme mysle ze co niektorzy próbują narzucic swoja wizje zdjecia... kazdy autor ma inna wizje. tak jak widac bylo na moim i kultena pojedynku. ehh... to co napisales... wiesz co?.. masz racje... :smile: Spokojnej niedzieli.

PEACE!
...i coś jest w Twych słowach,
także to potwierdzają wypowiedzi Piotr_eka ( ma rację )
nie przejmuj się i rób swoje, a wnioski wyciągaj
dla siebie, jak słuszne to już Twoja decyzja.