Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Strzał z Kajaka
Zapraszam do oceny
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/viewer.php?file=vkcb5u6epzw600b28kd3.jpg)
strasznie pojechales z saturacja i chyba jest brak ostrosci :mrgreen:
Sebastianito
07-08-2009, 21:43
Niezły HDR... chaos i ciasno ale nieźle...
Dlugi123
07-08-2009, 22:17
Mam wrażenie jak bym siedział w tym kajaku :). Mi się podoba.
... chaos.. ale nieźle...
Wlasnie. No i to co powiedziano dodatkowo.. ostrosc. Ten brak ostrosci (trzeba jej poprostu szukac w tej gestwinie) powoduje ten chaos. Ale ogolnie naprawde fajnie.
Dla mnie fota totalnie zmasakrowana obróbką i brak ostrości. Jestem na NIE!
Nikonozaur
07-08-2009, 23:06
Saturacja naprawdę obfita, ale fota ciekawa. Kajak nie współpracuje z AF... Gadaj tu szybko gdzie to jest? ;)
Odjąć trochę saturacji ale wcale nie aż tak mocno i będzie ciekawie.
....I ciut deko wyprostować....
grudzinsky
08-08-2009, 01:55
warunki pewnie oswietleniowe kiepskie byly by uzyc min f/8 ;) dlatego bylo uzyte zapewne f/4.5 ;) to jesli chodzi o ostrosc. poszla na dwa konary po lewej stronie ;)
saturacja jak wczesna wiosna ;) w srodku lata trudno o taka zielen. mieszkalem przez wiekszosc zycie na pojezierzu drawskim, wiem jak lasy wygladaja ;) pojechales ciutke za mocno ;)
borregaard
08-08-2009, 06:23
Kodi...chyba sobie ,jakieś softowe, zabawki kupiłeś....
Niezły HDR... chaos i ciasno ale nieźle...
To nie Hdr :)
Saturacja naprawdę obfita, ale fota ciekawa. Kajak nie współpracuje z AF... Gadaj tu szybko gdzie to jest? ;)
Pojezierze Drawskie a dokładnie Piława.
warunki pewnie oswietleniowe kiepskie byly by uzyc min f/8 ;) dlatego bylo uzyte zapewne f/4.5 ;) to jesli chodzi o ostrosc. poszla na dwa konary po lewej stronie ;)
saturacja jak wczesna wiosna ;) w srodku lata trudno o taka zielen. mieszkalem przez wiekszosc zycie na pojezierzu drawskim, wiem jak lasy wygladaja ;) pojechales ciutke za mocno ;)
W pełni masz rację światełko było słabe więc strzał na f/4.5 iso 400 na wyższym iso staram się nie robić bo nienawidzę walczyć z szumem:) Zieleń pojechana celem oddania malowniczości miejsca może troszkę za dużo ale właśnie dlatego wystawiam swoje prace pod Waszą ocenę. Trudno nieraz o 100% obiektywizmu :)
Kodi...chyba sobie ,jakieś softowe, zabawki kupiłeś....
Co masz na myśli....??
Wszystkim dziękuję za odwiedziny,komentarze i cenne uwagi.
wojtek6308
08-08-2009, 08:29
Nawet dość ciekawie to wyszło :) ale saturacji trzeba odjąć.
MonteChristo
08-08-2009, 11:41
Kolor jakiś obłędny jak na naturę.
Urban1994
08-08-2009, 12:29
Chaos.