Zobacz pełną wersję : Nowy klon Lowepro Computrekkera AW - Trekker Mini 4001
Witam.
Ponieważ obecny plecak robi się za mały, zaczynam rozglądać się za czymś większym.
Przeglądając allegro wpadł mi w oczy taki plecaczek:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=708158240&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.funsports.pl/allegro/nowe_plecaki/4001_promo.jpg)
Jest to podróbka LOWEPRO COMPU TREKKER AW
Jedyne, czego mi w nim brakuje to miejsce na lapka.
Czy ktoś może miał okazję "pomacać" ten plecak?
Będę wdzięczny za opinie.
Jedyne, czego mi w nim brakuje to miejsce na lapka Gdybym teraz miał kupować plecak to bym się zastanowił nad takim udogodnieniem. Może okazać się przydatne.
nie compu trekker tylko mini trekker co z reszta nazwa i wyglad jednoznacznie wskazuje
Wyglad raczej na mini trecker
zdaje sie ze to wlasnie ten placaczek ogladalem jakis czas temu w sklepie w poznaniu,
z tym tylko ze kosztowal 199PLN ;)
jakosc wydaje mi sie slaba w porownaniu z lowepro, nie wiem czy bym go kupil...
No może i racja.
Ciekawi mnie, czy warto pchać się w takie coś.
Firma "krzak" (choć kiedyś, jak kupowałem Naneu Pro Alphę, to też mówiono, że to "krzak")
Brak pokrowca AW też jest sporym "-".
Chyba nie ma sensu.
Dla mnie brak miejsca na lapka jest raczej dyskwalifikującym aspektem (choć sam plecak wygląda ciekawie).
Żeby można go było zobaczyć gdzieś w Wawie to chętnie bym się z nim zapoznał.
kronos28
07-08-2009, 22:44
na bank minitrekker, bo w LP compu-trekkerze jest miejsce na lapka i to takiego max 15"... Od tego przeca zresztą nazwa "compu..." - computer.
Mini wydaj raz a dobrze i kup LP, zamiast jakiś chiński szajs co się za pół roku w nitki zamieni...
Przymierzam się do Flipside 400, ale z $$ cienko.
kronos28
08-08-2009, 08:37
no to poczekaj dozbieraj i wtedy kup... swiat sie nie zawali jak nie kupisz dzisiaj lub jutro. Zawali sie dla ciebie wtedy jak ci się jakaś chińska podróba zacznie pruć i będziesz płakać, pytać i kombinować jak to zszyć....
Zamówiłem ten plecak, jak bedzie strzele jakis opis:)
coach_lodz
02-09-2009, 08:03
"krzak" to firma nie jest... bo akurat mieszkam obok Funsportu :) sklepik niczego sobie, mają sporo różności studyjnych. Słyszałem, że ich torby są porządnej jakości... zlecają komuś szycie i już... ale akurat ja mam LowePro...
Przymierzam się do Flipside 400, ale z $$ cienko.
Poluj na używkę - ja kupiłem w dziewiczym stanie za 180zł... a swoją drogą plecak wart nawet i tych 300zł - nic lepszego nie miałem i nie wiem co możnaby w nim jeszcze ulepszyć. Polecam
No ja właśnie z flipside zrezygnowałem po tym jak cały sprzęt mi mało nie wyleciał
Plecak juz mam, nie wiem jak ma sie do lowepro ale z tego co pomacałem to chyba naneu alpha jest z lepszych materialow( tego macałem wczesniej:). W srodku troche za miekko , przegródki mogli zrobic z czegos bardziej sztywnego. Wszystko zszyte jak nalezy, dosc wygodny, suwaki nie najgorsze ale i nie najlepsze. Tak na szybko w skali 10 stopniowej dam mu 6-7.
Plecak juz mam, nie wiem jak ma sie do lowepro ale z tego co pomacałem to chyba naneu alpha jest z lepszych materialow( tego macałem wczesniej:). W srodku troche za miekko , przegródki mogli zrobic z czegos bardziej sztywnego. Wszystko zszyte jak nalezy, dosc wygodny, suwaki nie najgorsze ale i nie najlepsze. Tak na szybko w skali 10 stopniowej dam mu 6-7.
A ja odkopię taki stary temat bo chciałem się dowiedzieć jak koledze się sprawuje ten plecak po upływie czasu? Zamierzam kupić coś tańszego i zastanawiam się nad nim lub nad DELTA SX2 - dość znacznie się od siebie różnią, ale jeszcze nie wiem jaka funkcjonalność będzie lepsza. W sumie biorę pod uwage też to coś (http://allegro.pl/najlepszy-plecak-do-500d-550d-d90-alpha-550-k200-i1774065165.html) (głownie ze względu na cenę). W każdym razie teraz pytam o jakość tego pierwszego, oraz wygodę użytkowania.
Redskull
26-08-2011, 09:10
Jeśli masz świadomość, że za tą cenę dostaniesz bardzo mały plecaczek z kiepskim usztywnieniem i nośnością to bierz. Nie licz tylko, że zapniesz do tego statyw....zobacz co się dzieje z tym plecakiem i z plecami "modela". Za 54 + przesyłka nic podobnego nie kupisz, ale miej świadomość, że to tylko do noszenia sprzętu-nie do jego ochrony
Jeśli masz świadomość, że za tą cenę dostaniesz bardzo mały plecaczek z kiepskim usztywnieniem i nośnością to bierz. Nie licz tylko, że zapniesz do tego statyw....zobacz co się dzieje z tym plecakiem i z plecami "modela". Za 54 + przesyłka nic podobnego nie kupisz, ale miej świadomość, że to tylko do noszenia sprzętu-nie do jego ochrony
Z tego sobie zdaje sprawę, dlatego raczej go odrzucam gdyż słyszałem że 2 inne wymienione przeze mnie są lepszej jakości. Ten tani wezmę tylko wtedy gdy ktoś napisze że tamte 2 też są kiepskiej jakości, bo wtedy po co przepłacać.
Ale ogólnie jestem nastawiony na te 2 pozostałe. O Delta SX2 jest sporo pozytywnych komentarzy ale o tym z funsport'u za bardzo komentarzy nie ma, a to on mnie najbardziej interesuje jeśli chodzi o budowę.