Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] ..a potem imprezka :)
Wiem, ze sto razy było ale w koncu udalo mi się znaleźć ladną miejscówkę, a jak wyszło..?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img139.imageshack.us/img139/1521/pole1.jpg)
.
Piotr_ek
07-08-2009, 00:02
Dobre.
Bardzo dobra kompozycja.
Technicznie bez zastrzeżeń.
pozdr, P.
Dobre.
Bardzo dobra kompozycja.
Technicznie bez zastrzeżeń.
Niby tak ale jakoś tak brakuje powera/życia :) .
Piotr_ek
07-08-2009, 00:09
No może perspektywicznie powinno być inaczej...
Może rolos powinien znajdować się bliżej obiektywu...
Ale generalnie ja nie marudzę, podoba mi się :)
O rzesz no.. ja właśnie takiego miejsca szukam. Muszę zrobić ładne zdjęcie na ścianę dla mamusi :razz:
Fajne zdjęcie, idylliczne :)
Niby tak ale jakoś tak brakuje powera/życia :) .
Rozwiń myśl, proszę. Łaziłem doookoła tych walców i szukałem odpowiedniego kąta, perspektywy.. aż zgubiłem część velbołna ;)
.
Rozwiń myśl, proszę. Łaziłem doookoła tych walców i szukałem odpowiedniego kąta, perspektywy.. aż zgubiłem część velbołna ;)
.
No szkoda, że sprzęt nieco na tym ucierpiał.
Po prostu nie ma w tym zdjęciu soczystości i krystaliczności. Porównując do prac osób, które w tym dziale w ostatnich czasach wystawiły widoki ze zbożem tutaj właśnie mi tego brakuje. Jest mdławo. I nie twierdzę, że zdjęcie nie jest poprawne ale jednak nie porywa.
kulten, czyli kolorki na nie? juz usłyszałem taki głos i może coś w tym jest. Próbuje się przełamawyac i próbować nierzeczywistych kolorów. Niby fotografia nie musi byc 1:1 odwzorowaniem właśnie rzeczywistości
.
kulten, czyli kolorki na nie? juz usłyszałem taki głos i może coś w tym jest. Próbuje się przełamawyac i próbować nierzeczywistych kolorów. Niby fotografia nie musi byc 1:1 odwzorowaniem właśnie rzeczywistości
.
W tym wypadku raczej starałbym się trzymać naturalizmu. Choć sam ze swej strony raczej go nie szukam :) . Wszytko zależy od tematu i osobistych preferencji. Tak na szybko jeśli nie masz nic przeciwko wrzuciłem Twojego jpga do PSa i trochę nasyciłem i powyciągałem ale tez nie wdając się zbyt mocno w detale. Tak by Ci pokazać mniej więcej o czym myślę:
http://img25.imageshack.us/img25/8382/17331668.jpg
Zrobiło się też jaśniej. Też mi pasuje :) Dzięki
.
borregaard
07-08-2009, 06:36
Niestety,nie podzielę zachwytu.Jedynka prezentuje się znacznie lepiej.Poprawione rolosy za mocno górką świecą i wlazła ultramaryna na niebo....Trochę za mocno pojechane.
Nikuś,rozpoczynasz okres rolosów..trochę się tego w tym okresie pojawi...:-D
Sympatyczna fota.
Marcin T
07-08-2009, 06:38
Fajne rolosy, kadr dobry i mocny punkt itp itd ale...
...wygląda mi na to, że zdjęcie wykonano w niezbyt sprzyjającej fotografowaniu porze dnia, stąd problemy z ładnym końtrastem ;)
wojtek6308
07-08-2009, 07:17
Fajne rolosy, kadr dobry i mocny punkt itp itd ale...
...wygląda mi na to, że zdjęcie wykonano w niezbyt sprzyjającej fotografowaniu porze dnia, stąd problemy z ładnym końtrastem ;)
Jestem tego samego zdania :) światełko nie takie.
Fakt, godzina 13-14.00, jednak taka aura, słońce w zenice moim zdaniem bardzo pasuje do tej sceny.
...a jak ratować kontrast w tym przypadku ? Zwiększyć , zmniejszyć?
.
grudzinsky
07-08-2009, 12:11
kontrasty sa oki tyle, ze swiatlo padajace z gory splaszczylo zdjecie. Nikus sam sobie odpowiedziales na roblemy zwiazane ze swiatlem. w tych godzinach raczej unika sie focenia i je sie obiadek lub lezakuje przed domem ;) fota wyszla by zupelnie inaczej w okolicach godziny 18-19...mozna by powiedziec - powalila by :)
Sebastianito
07-08-2009, 12:39
Zdjecie technicznie bez zastrzezen. Jednak ja osobiscie wrocil bym z samego rana i przy odrobinie szczescia staral sie uchwycic mgielke... no i moze jednego snopka bym w kadrze umiescil blizej...
Zdjecie technicznie bez zastrzezen. Jednak ja osobiscie wrocil bym z samego rana i przy odrobinie szczescia staral sie uchwycic mgielke... no i moze jednego snopka bym w kadrze umiescil blizej...
Jest i tak wersja:)
.