PDA

Zobacz pełną wersję : View NX 1.4.0

kichu
06-08-2009, 23:02
Tak z kronikarskiego obowiazku. DO sciagniecia ze strony Nikona.

http://nikoneurope-pl.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/44639

Modyfikacje wprowadzone w wersji 1.4.0

— Dodano obsługę aparatów D3000, D300S, S640, S70, S1000PJ, S570.
— Pole wyboru Send notification mail to my address (Email ID) (Wyślij na mój adres wiadomość e-mail z powiadomieniem (ID e-mail)) zostało dodane do okna dialogowego Share Settings (Ustawienia udostępniania) wyświetlanego przez funkcję my Picturetown upload (Przesyłanie do my Picturetown).
— Słowa „New Album” (Nowy album) są obecnie wyświetlane w polu tekstowym Subject (Required) (Temat (wymagany)) w oknie dialogowym Share Settings (Ustawienia udostępniania) wyświetlanym przez funkcję my Picturetown upload (Przesyłanie do my Picturetown).
— Usunięto błąd, który uniemożliwiał drukowanie na papierze o rozmiarze A2 (420 x 594 mm) lub większym. Zdjęcia mogą być jednak drukowane nieprawidłowo, jeśli pole wyboru Rotate to fit (Obróć w celu dopasowania) jest zaznaczone w oknie dialogowym Print (Drukowanie).
— Był wyświetlany komunikat o błędzie „ViewNX has encountered a problem and needs to close” (Program ViewNX napotkał błąd i musi zakończyć działanie), a program ViewNX niespodziewanie kończył pracę, gdy użytkownik spróbował wydrukować zdjęcia po otwarciu okna dialogowego Page Setup (Ustawienia strony) za pośrednictwem menu File (Plik). Błąd ten został usunięty.
— Skorygowano błędy w opisie kompensacji osiowej aberracji kolorów zamieszczonym w Pomocy programu ViewNX.
— Po wybraniu opcji Index Print (Wydruk indeksu) z menu rozwijanego Print As: (Drukuj jako) w oknie dialogowym Print (Drukowanie) i kliknięciu dla podglądu wydruku strzałki cofania lub przejścia dalej część podglądu była wyświetlana w formie całkowicie białego obszaru, a na wydruku również pojawiał się ten biały obszar. Błąd ten został usunięty.
— Po przekonwertowaniu zdjęć RAW (NEF/NRW) do formatu JPEG za pośrednictwem okna dialogowego Convert Files (Konwertowanie plików) część przekonwertowanych zdjęć wykazywała obecność na miniaturach czerwonej dominanty. Błąd ten został usunięty.
— Usunięto błąd, który uniemożliwiał dokładne pobieranie słów kluczowych z serwisu Wikipedia za pomocą funkcji GeoTag (Znaczniki geograficzne) dla zdjęć zarejestrowanych na południowej półkuli pod zachodnimi długościami geograficznymi.

Pewnie niedlugo bedzie nowy CNX i CCpro.

yogur
13-08-2009, 23:23
zainstalowałem, strasznie muli i przy pokazie slajdów po kilku zdjęciach się wysypuje, co jest nie halo, LR działa ok i tak nie muli, nie kumam co jest grane :(

Jachuu
14-08-2009, 10:26
u mnie śmiga także przy pokazie slajdów yogur może komp za "wolny" ?

yogur
14-08-2009, 13:16
u mnie śmiga także przy pokazie slajdów yogur może komp za "wolny" ?

raczej nie, bo 2 rdzenie 2,4 i 4GB ramu to jak na przeglądarkę zdjęć powinno chyba wystarczyć acdsee sobie spokojnie radzi a tu klapa :-?

qooba
14-08-2009, 13:19
Śmiem twierdzić, że to z winy komputera/systemu. Mam podobną konfigurację (quad + 4GB ram) i nigdy mi się żaden program Nikona nie wysypał.

kichu
14-08-2009, 13:19
jednak obstawialbym jakis babol w kompie, na duzo gorszym sprzecie chodzi u mnie bez problemu

lacznie z malym netbookiem na atomie :)

yogur
14-08-2009, 13:27
Śmiem twierdzić, że to z winy komputera/systemu. Mam podobną konfigurację (quad + 4GB ram) i nigdy mi się żaden program Nikona nie wysypał.

tak też myslałem, będę musiał się zabrać za niego bo mnie zaczyna "leczyć"
dzięki za odzew

Pozdrawiam