Zobacz pełną wersję : Kto coś wie o Nikon AF-S 70-300 mm f/4.5-5.6 G IF-ED VR
Witam
Znalazłem w ofercie jednego sklepu ten obiektyw (http://www.d-photo.pl/sklep.cgi?id=425&idr=4&idp=2&oper=3&list=1).
Co możecie o nim powiedzieć - miał ktoś to w ręku, robił tym zdjęcia.?
Z opisu wygląda na całkiem, całkiem - cena chyba też nie najgorsza jak za taki sprzęt.
Co o nim sądzicie?
bartoszek
03-10-2006, 11:35
Też bardzo interesuje mnie ten obiektyw.Mam Nikona D80+ kita 18-70.Myślałem o tym obiektywie jako
o kolejnym zakupie.Grzebałem po internecie,ale nie znalazłem nigdzie opini osób,które by miały go już
w swoich rękach i mogły obiektywnie coś o nim powiedzieć.
Nie możecie nic znaleźć z prostej przyczyny: obiektywu jeszcze nie ma.
W handlu ma sie dopiero pojawić, pewnie w ciągu miesiąca.
pozdrawiam, kuba
Qooba, nie do konca to racja, bo niektorzy uczestnicy warsztatow w Lodzi, juz sie zdazyli w tym szkle zakochac (vide Hesja). Dobrze zbudowany, lepiej niz poprzednik, wyposazony w VRII. Slyszalem jak na razie same zachwyty, ale mam nadzieje ze Ci zachwyceni napisza wiecej ;)
Adminie drogi!
Czytałem westchnienia, jaki to on szybki i ostry (ma LCD aparatu...), ale nie ma to dla mnie najmniejszego znaczenia!!!
Nie było zdaje się na warsztatach mozliwości oglądania zdjęć nim zrobionych w pełnej krasie, czyli na papierze - badź na monitorze (jak ktoś lubi..). Taka ocena niestety nie jest miarodajna.
Jeśli będzie go można "pomacać" w sklepie typu FJ czy MM to będzie można mówić o dostępności :)
Swoją drogą jeśli chodzi o ostrość, to w zupełności wystarczyłaby mi taka jaką osiągam moim 18-70, ale wolałbym zobaczyć poprawę w kolorach ;)
pozdrawiam, kuba
Cena faktycznie /sugerowana/ atrakcyjna.