PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] ::: Czrny las ... Zmartwychwstanie ::: Camrak

camrak
04-08-2009, 07:18
Więc ciąg dalszy pałętania się po "lesie" ... naszła mnie ochota na mały eksperyment w stylu symbolizm w fotografii (napięcie, niepokój, chaos i iskierka nadziei w przebłysku słońca - poetycznie sie zrobiło :) ).

Cięzko mi oszacować odnośnie przyjecia tego kadru (rozmyślałem nad B&W z przebitką zieleni), no ale zobaczymy - jak zawsze czekam na Wasze opinie i uwagi.
Ps. Las to efekt szalejących w tym roku pożarów w tej okolicy, ale to składowa życia dla tych regionów, a ha część gałezi nie jest niedoświetlona - to najczarniejszy kolor sadzy ;)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.rome.gv.krakow.pl/fotonik/au12/Resurrection-forest.jpg)
1. Czarny las ... zmartwychwstanie.

Niestety w tytule wątku jest literówka - sorry - nie mam jak poprawić :(

borregaard
04-08-2009, 07:20
Za ten tytuł i tak ładnie brzmiący, i odpowiedni....duży plus...:-D

elix
04-08-2009, 08:16
Mnie się podoba - zarówno zdjęcie jak i symbolizm całej sceny.

shaolin
04-08-2009, 10:13
Niezle pomyslane, ale chyba dalbym zielona bestie troche wyzej bo jest bardzo ciasno na dole. Albo calkiem w mocny punkt, bo teraz jest lekko za ;)

kulten
04-08-2009, 11:55
Niezle pomyslane, ale chyba dalbym zielona bestie troche wyzej bo jest bardzo ciasno na dole. Albo calkiem w mocny punkt, bo teraz jest lekko za ;)

Za kolegą choć zdjęcie z tym, za którymi trochę nie przepadam, rzecz gustu.

camrak
04-08-2009, 15:19
Za kolegą choć zdjęcie z tym, za którymi trochę nie przepadam, rzecz gustu.

Bo ten kadr popełniłem jak się to mawia sobie wbrew ... pogoda mnie wykończyła w czasie pleneru i tylko na tle ponurej czarno-szarości tlił się zielony promyk nadziei, a nadzieja na dobry kadr umiera w czasie pleneru ostatnia jak wiadomo :D

mamoń
04-08-2009, 21:52
No ładnie sobie Kolego poczynasz,..Bardzo dobra fota w której na dokładkę o coś chodzi,..plamę zieleni też bym nieco uniósł,..No ale ma to i tak u mnie wielki plus, za rzadki na tym forum ładunek ekspresji. Pozdrawiam.

Marcin T
04-08-2009, 23:40
Dobre to jest. Gratuluję pomysłu.