Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Segovia
malasana
03-08-2009, 20:54
Zapraszam!
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://malasana.webhost.pl/photos/segoviatres01.jpg)
borregaard
03-08-2009, 21:00
Ładne te Twoje obrazki...:-D
fajny nietypowy kadr z ciekawa jak zawsze kolorystyką :-D
pokazane w ciekawy sposób,i kolorki bardzo przyjemne.
Architektura jak nic, ale piękna. :)
Nikonozaur
03-08-2009, 22:25
Fajny kadr, i kolor jak zwykle u Ciebie pierwsza liga, jednak zdjęcie leci w lewo.
Ale ładnie to skadrowałeś.
Idealnie wybrałeś miejsce.
Bardzo dobra praca. Wszystko pasuje: kadr, kolorystyka.
Świetnie
Kadr dość oryginalny i świeży, a to zdecydowany plus, kolorki itd. jak zwykle u Ciebie więc nie ma się co tu dłużej rozwodzić. Ktoś wyżej wspomniał, że "leci w lewo" i przyznam, że jak pierwszy raz spojrzałem na to zdjęcie to też miałem takie wrażenie, ale właśnie nie wiem czy to tylko wrażenie czy tak rzeczywiście jest.
Fajny kadr, i kolor jak zwykle u Ciebie pierwsza liga, jednak zdjęcie leci w lewo.
Za kolegą.
Pablo 77
04-08-2009, 00:14
Może tam są dachy pochyłe:mrgreen:
Kadr i kolory na plus.
tormentol
04-08-2009, 00:39
Ciekawa kompozycja i ekstra kolory, podoba się
malasana
04-08-2009, 08:29
Dziekuje koledzy za tak pozytywny odbior:)
Co do przechylenia kadru, sporo sie nad tym zastanawialem i w koncu nie jestem pewny, czy jest przechylone czy nie. Zabudowa starohiszpanska do prostych nie nalezy:)
Dziekuje koledzy za tak pozytywny odbior:)
A koleżanki to już się nie liczą ?:cry:
Umiesz to wszystko w kadrze poukładać. Bardzo mi się podoba.
malasana
04-08-2009, 21:35
A koleżanki to już się nie liczą ?:cry:
Alez najmocniej przepraszam...:) Mam nadzieje, ze bedzie wybaczone.
Sebastianito
04-08-2009, 21:40
Niestety architekturę bardzo ciężko ustrzelić prosto bez obiektywów typu shift-tilt. Zawsze któryś z kontorów będzie krzywo i trzeba ratować się photoshopem lub innym programem, choć nie zawsze się to udaje. Patrząc na to zdjęcie w PD balkon jest prosto a już w PG czerwony dach leci w lewo. Moim zdaniem jest BDB!
Alez najmocniej przepraszam...:) Mam nadzieje, ze bedzie wybaczone.
Wybaczone :)
wasilewk
04-08-2009, 21:45
Podoba się, bardzo !
Pzdr.
Bardzo fajny kadr, niezła fota
Piotr_ek
04-08-2009, 22:42
Widok bardzo ciekawy.
pozdr, P.
Umiesz to wszystko w kadrze poukładać. Bardzo mi się podoba.
Bez ogródek podpisze się pod tym:) czekam na jakiś album Espaniol 2009 w Twoim wykonaniu:)
Marcin T
04-08-2009, 23:31
O żesz z aptekarzami nooo, jedźta sobie w jakikolwiek południowy kraj i spróbujcie szukać prostej architektury :mrgreen:
Kadr nietypowy ale ciekawy, kolorki jak to zwykle u Ciebie pierwsza klasa. Bardzo miła fotografia.
malasana
05-08-2009, 08:00
czekam na jakiś album Espaniol 2009 w Twoim wykonaniu:)
Hehe, a wiesz ze pomysl na taki projekt juz jest... Brakuje na razie czasu, ale wczesniej czy pozniej pewnie powstanie:)
Hehe, a wiesz ze pomysl na taki projekt juz jest... Brakuje na razie czasu, ale wczesniej czy pozniej pewnie powstanie:)
Taa, już to kiedyś słyszałem... parę miesięcy temu ;)
malasana
05-08-2009, 08:54
Taa, już to kiedyś słyszałem... parę miesięcy temu ;)
Cierpliwosci, co sie odwlecze... ;) Ostatnio nie mam czasu nawet robic zdjec, nie mowiac juz o ich innych sprawach z fotografia zwiazanych...
wojtek6308
05-08-2009, 18:44
Kolorki świetne :) kadrowanie również mnie się podoba.
To jest naprawdę świetny kadr - oko wędruje po całym obrazie wiedzione tym akweduktem. Bardzo się podoba - nie miałeś szansy pojawić się tam o innej porze dnia?
malasana
06-08-2009, 08:01
To jest naprawdę świetny kadr - oko wędruje po całym obrazie wiedzione tym akweduktem. Bardzo się podoba - nie miałeś szansy pojawić się tam o innej porze dnia?
No bywalem tam juz o innych porach rowniez. A jaka bys sugerowal?
Myślę że bajkowo by było złapać złoty światłocień na tych filarach ... ew. zdjecie zmierzchowe - zalezy jak to jest oświetlone :)
malasana
06-08-2009, 08:23
Myślę że bajkowo by było złapać złoty światłocień na tych filarach ... ew. zdjecie zmierzchowe - zalezy jak to jest oświetlone :)
Bywalem tam o roznych porach dnia - latem przed 20 nie ma co nawet probowac, swiatlo wypala wszystkie szczegoly. To zdjecie zrobilem na krotko przed zachodem, dlatego swiatlo jest miekkie. Ze wzgledu na polozenie akweduktu, bezposrednio zachodzace swiatlo nie oswietla go niestety. Dzieki za rade i odwiedziny!
malasana
06-08-2009, 08:32
To może zimą? ;)
Zebys wiedzial, zima i pozna jesien to najlepsza pora tutaj. Najlepsze zdjecia jakie udalo mi sie ustrzelic sa zrobione wlasnie zima. Juz sie nie moge doczekac hehe. To slonce mnie wykonczy:)
To ja mam tak samo hehehe - w lecie to sie nawet nie chce dslr-a do oka podnieść ;) Ale teraz zima !!!