Zobacz pełną wersję : Problem z ustawieniami D80
mam problem z moją 80, od jakiegoś czasu na programie P, w którym powinien być ustawiany automatycznie czas i przysłona automatycznie ustawiana jest tylko przysłona, czas ustawiam jedynie ręcznie. Jaka może być tego przyczyna? Zrobiłem już reset ustawień , ale nic to nie dało.
Wygląda to tak jakby na P było S. Wydaje mi się że to problem z pokrętłem od wybierania trybów. Proponuje to sprawdzić, poruszać nim, podociskać. Jest jeszcze gwarancja?
Gwarancji na niegu już nie mam. Pokrętło obraca się lekko, słychać przeskakiwanie
Dokladnie, tak wyglada jak by przekrecilo sie pokretlo i jestes o jedno ustawienie do przodu.....sprawdz czy na A nie masz P;)
Pozostałe działają dobrze
mam problem z moją 80, od jakiegoś czasu na programie P, w którym powinien być ustawiany automatycznie czas i przysłona automatycznie ustawiana jest tylko przysłona, czas ustawiam jedynie ręcznie. Jaka może być tego przyczyna? Zrobiłem już reset ustawień , ale nic to nie dało.
Jakośnie bardzo rozumiem. Jak się ręcznie ustawia czas przy P?
Nie da się. Czy masz w ogóle jakąś różnicę podczas przełączania między P a S? A może na zielonym masz P? Mi to wygląda na uszkodzenie pokrętła...
jacek.gold
03-08-2009, 15:11
ciesz się
mi się zablokowało w d50 na zielonym
to dopiero był obciach
pomogła kropla izopropanolu poprzedzona niestety rozkręceniem korpusu
Między P a S nie ma żadnej różnicy, na obu programach są takie same ustawienia. Pozostałe działają OK
Na szczęście masz jeszcze S, A i M. A i od biedy możesz się męczyć na Auto:-D
...i od biedy możesz się męczyć na Auto:-D
To chyba jak ktoś lubi hazard :)
Nigdy nie wiesz co wypadnie