PDA

Zobacz pełną wersję : [ Sport ] VII Zlot Porsche - Tor Poznań cz.1

Madziulek
30-09-2006, 22:23
Zdięcia robione nowym Nikkorem 18-135 mm (D70)
Miłego oglądania

1.

2.

3.

4

KozaK
30-09-2006, 22:45
Trochę mało się dzieje :/

michm
01-10-2006, 02:31
Trochę mało się dzieje :/

zgodze sie z poprzednikiem... hm... czyms by trza ozywic... efekt ruchu wiekszy, jakis nieszablonowy kadr... pokombinowac mozna :)

Magnum43
01-10-2006, 12:57
Przyzwoity poziom :) piszecie że nic się nie dzieje ....no jak to nic kobieta robi fajne zdjęcia he he he ........
pozdrawiam

Robert_P
01-10-2006, 23:02
Zdjęcia cóż ...mało porywcze . Przydało by się chociaż jakieś panoramowanie żeby pokazać szybkość tych bestii .
Obecnie to tylko zwykle pstryk.

Madziulek
02-10-2006, 08:39
Zdjęcia cóż ...mało porywcze . Przydało by się chociaż jakieś panoramowanie żeby pokazać szybkość tych bestii .
Obecnie to tylko zwykle pstryk.

No cóż.... jednym zależy na pokazaniu ruchu innym nie

jarek76
02-10-2006, 12:17
No cóż.... jednym zależy na pokazaniu ruchu innym nie

Mioże i masz rację ale w przypadku jak robisz takie zdjęcia na torze i samochody sa zamrożone, to według mnie foty nie oddają atmosfery imprezy.
Niby szybkie sportowe samochody, a na fotach nuda...

misiek502
02-10-2006, 12:35
Witam
nie komentuje fotek bo jakoś mi nie leżą, ale Porsche to jedno z niewielu autek któro ma dusze i to coś ...ech:)

Madziulek
02-10-2006, 12:41
Witam
nie komentuje fotek bo jakoś mi nie leżą, ale Porsche to jedno z niewielu autek któro ma dusze i to coś ...ech:)

komentuje się fotki więc jak nie masz zamiaru nie wypowiadaj się wogóle

ALF
02-10-2006, 17:31
Niby szybkie sportowe samochody, a na fotach nuda...

ale za to jaka nuda :wink::rolleyes:

odie
02-10-2006, 18:20

Straszna nuda, ALF. :)

Sorry, Madziulek - nieudane. Albo decydujesz się na pokazanie piękna tych samochodów w bezruchu, albo chcesz pokazać, jakie są szybkie. W pierwszym przypadku trzeba wykoncypować jakiś nietypowy kadr, który pokaże ciekawy detal, potęgę, piękno tych samochodów. W drugim zaś - pokazać dynamikę, ruch, prędkość. Ani to ani to.

Valdek_Tychy
02-10-2006, 19:15
Zbyt przypadkowe te zdjęcia. 1 nie przedstawia niczego istotnego a pozostałe pokazują porszaki od tyłu czyli moim zdaniem w najmniej korzystnej "pozie" nie oddają ruchu samochodów pozbawione są jakiejkolwiek ekspresji.Poćwicz panoramowanie i następnym razem poszukaj lepszego miejsca do robienia zdjęć.

Madziulek
02-10-2006, 20:51

ALF :-)

Straszna nuda, ALF

Sorry, Madziulek - nieudane. Albo decydujesz się na pokazanie piękna tych samochodów w bezruchu, albo chcesz pokazać, jakie są szybkie...

Spoko
bez sorry - taka opinia napewno mi się przyda

Zbyt przypadkowe te zdjęcia.....

Mioże i masz rację ale w przypadku jak robisz takie zdjęcia na torze i samochody sa zamrożone...

Dzięki za rady
Zdjęcia na takiej imprezie robiłam 1 raz i napewno nie ostani więc może nastepnym razem troche więcej ruchu

Magnum43
02-10-2006, 21:53
Jednym zależy na pokazaniu ruchu innym na zamrożeniu .Można to było zrobić lepiej tylko pytanie jak? akurat na to nikt nie odpowiedział a pewnie o to "kobitce" chodziło .........Magda pozdrowionka :P

odie
02-10-2006, 22:05
Zamrażać należy tak, żeby się nie ruszało, a wyglądało, jakby się ruszało. :) Siakoś tak, dajmy na to: http://www.gtfoto.pl/gallery/view.php?gid=8&phid=142

jarek76
02-10-2006, 22:55
Zamrażać należy tak, żeby się nie ruszało, a wyglądało, jakby się ruszało. :) Siakoś tak, dajmy na to: http://www.gtfoto.pl/gallery/view.php?gid=8&phid=142
Chodziło oczywiście o to..

Madziulek
03-10-2006, 08:12
Chodziło oczywiście o to..

Jednym zależy na pokazaniu ruchu innym na zamrożeniu .Można to było zrobić lepiej tylko pytanie jak? akurat na to nikt nie odpowiedział a pewnie o to "kobitce" chodziło .........Magda pozdrowionka :P

Magnum43 Cieplutkie Pozdrowionka :)

Hmm barkuje wam burzy piasku ?
nie mylcie imprez ...to rajd a to zlot a to różnica
Mało było tam takich akcji a o taki efekt chyba ciężko na asfalcie .
Zgodze się co do efektu ruchu poprzez np.panoramowanie ale nie do tego.

Pozatym to tor..miałam wybiec na środek i zrobic fotke ?

Może to:

http://img214.imageshack.us/img214/5420/porsche3lk0.jpg

Lepiej ?

odie
03-10-2006, 10:06
Magnum43 Cieplutkie Pozdrowionka :)
Hmm barkuje wam burzy piasku ?

Nie, chodziło mi o uchwycenie takiego szczególnego momentu, w którym coś się dzieje - auto jest odciążone, podbite, coś takiego. Zauważ, że na moim zdjęciu koło jest w powietrzu, auto idzie bokiem - coś się dzieje.

Pozatym to tor..miałam wybiec na środek i zrobic fotke ?

No. :)

Lepiej ?

Lepiej. Zdecydowanie lepiej.

jarek76
03-10-2006, 10:24
Zdecydowanie lepiej

Valdek_Tychy
03-10-2006, 10:40
Lepiej ?

O to właśnie chodziło - znacznie lepiej

Madziulek
03-10-2006, 10:46
"Cytat: Napisał Madziulek http://www.forum.nikon.org.pl/imagesb/buttons/viewpost.gif (http://www.forum.nikon.org.pl/showthread.php?p=135803#post135803)
Pozatym to tor..miałam wybiec na środek i zrobic fotke ?"

No. :smile:

Nie było by tych zdjęc tutaj i mnie oczywiscie nie mówąc o aparacie to była by strata..;-)

Nie, chodziło mi o uchwycenie takiego szczególnego momentu, w którym coś się dzieje - auto jest odciążone, podbite, coś takiego. Zauważ, że na moim zdjęciu koło jest w powietrzu, auto idzie bokiem - coś się dzieje.

Lepiej. Zdecydowanie lepiej.

Zdecydowanie lepiej

Dobrze więc już wiem o czym mówicie...mam kilka takich zdjęc może założe nowy wątek....a może nie :-)

Pozdrawiam

Madziulek
03-10-2006, 10:56
A tak na marginesie..
Ciekawe gdzie reszta tych " Nikonowców " z tego zlotu ? :-)
Biegali tu i tam..a zdjęc nie ma ;-)

jarek76
03-10-2006, 10:59
Zauważ że na tym zdjęciu już coś się dzieje
Jest ruch, kadr mniej przypadkowy, a nawet kierowca fajnie wyszedł. Wygląda jakby walczył z ogromną mocą tej maszynay, żeby utrzymać ją na drodze.