Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Góry Wiclow
Al Koholik
02-08-2009, 23:37
*
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/images/4lprnwvsy0plo5q19jp9.jpg)
*
Nikonozaur
02-08-2009, 23:39
Kolejny cios w me skołatane serce... :mrgreen: Świetnie, piękna przestrzeń.
.... oooo !!!, ..... jest czym oddychać, fantastycznie
tormentol
02-08-2009, 23:44
Ładnie jest. Mi się bardzo podoba.
Ach jak brakuje prawej strony. Mój pierwszy odruch to scroll okna w przeglądarce :) Poza tym bardzo ładnie i przestronnie.
Z prawej bylo slonce:) Jest swietnie, kolory i swiatlo jak zwykle super.....jednak uwazam, ze za duzo dolu!!
borregaard
02-08-2009, 23:51
Jest b.ładnie.
Ty nas kiedyś zabijesz tymi kadrami, albo dla ratowania kolegów i koleżanek z forum zaprosisz nas do siebie na mały plenerek. :mrgreen: Zdjęcie przednie, zarówno kadrowo i kolorystycznie. :-D
kurde chłopie jaką Ty robisz sliczna kolorystykę, te foty maja duszę, do niedawna Malasana miał takie charakterystyczne dla siebie kolorki, teraz widze ze będę musiał i Tobie przypisać pewien styl - bardzo ładna fota :-D
Al Koholik
03-08-2009, 00:04
Z prawej bylo slonce:) Jest swietnie, kolory i swiatlo jak zwykle super.....jednak uwazam, ze za duzo dolu!!
Ciachłem juz sporo dołu, asekuracyjnie pozostało tak.
kurde chłopie jaką Ty robisz sliczna kolorystykę, te foty maja duszę, do niedawna Malasana miał takie charakterystyczne dla siebie kolorki, teraz widze ze będę musiał i Tobie przypisać pewien styl - bardzo ładna fota :-D
Pewnie się wszyscy zdziwią ale ja naprawdę nie grzebie w tych zdjęciach bo nie umiem.
W ACRze wywołuje zazwyczaj na AUTO (no chyba, że brzydko wychodzi to coś poprawiam) i później mam ustawioną akcje saturacja +10, i kolor selektywny czarny +4 i właściwie tyle. Ostatnio jak robię niebo to kopiuje tło mieszanie na multiply % wg uznania (nie rzadko na 100%) resztę wygumkuje, trochę krzywymi pokręce i to wszystko.
Dlugi123
03-08-2009, 00:04
Jestem pełen podziwu. Świetne zdjęcie.
Pablo 77
03-08-2009, 00:48
Fajnie pokazana przestrzen,kolorki bardzo przyjemne:)
ta sciezka to warto zejsc kawalek nizej, zeby strumyk i łąki bylo widac :)
piękne!
najlepsze z tych co tu dałeś :)
marcinftg
03-08-2009, 01:20
świetne :-)
Ładne, ładne, nie ma się do czego przyczepić.
Piękne, ciepłe i świetliste - wzrok subtelnie wiedziony aż po horyzont- b. dobra praca.
wojtek6308
03-08-2009, 09:07
Bardzo ładna panoramka :) światło i kolorki świetne.
Widzę, że się kręcisz w moich dawnych rejonach:) Jeśli jeszcze nie byłeś, to zerknij sobie tutaj (http://mapy.google.pl/?ie=UTF8&ll=53.189164,-6.432527&spn=0.002002,0.003546&t=h&z=18), trzeba zejść w dół przy moście, ale w górę też warto:)
Sebastianito
03-08-2009, 11:21
Ach jak brakuje prawej strony. Mój pierwszy odruch to scroll okna w przeglądarce :) Poza tym bardzo ładnie i przestronnie.
Mialem ten sam odruch, ale prawdopodobnie bylo to spowodowane tym ze przyzwyczailem sie do twoich dlugich panoram. Po dluzszym obejrzeniu jednak taki kadr jest OK. Swietne kolory no i miejsce!
Al Koholik
03-08-2009, 12:15
ta sciezka to warto zejsc kawalek nizej, zeby strumyk i łąki bylo widac :)
Zszedłem niżej ale słońca wtedy nie było, przyświeciło jak wracałem do samochodu
Widzę, że się kręcisz w moich dawnych rejonach:) Jeśli jeszcze nie byłeś, to zerknij sobie tutaj (http://mapy.google.pl/?ie=UTF8&ll=53.189164,-6.432527&spn=0.002002,0.003546&t=h&z=18), trzeba zejść w dół przy moście, ale w górę też warto:)
Dzięki za info. Przejeżdżałem tędy kilka razy ale nigdy się tam nie zatrzymałem.
Prawej nie ma bo się przepału bałem, za szybko wyszło słońce i równie szybko mogło zajść...
Dzięki za info. Przejeżdżałem tędy kilka razy ale nigdy się tam nie zatrzymałem.
Najlepiej się wybrać popołudniu, kiedy słońce jest ca równolegle do strumienia, i pochwal się jak coś ustrzelisz:)
Sowulus12
03-08-2009, 12:47
świetne kolory i kadr - bardzo przyjemne zdjęcie
Aberrator
03-08-2009, 13:00
Bardzo dobre zdjęcie, ma klimat, ma skalę i przede wszystkim technicznie bez zarzutu. Jednak brakuje mi tu mocnego elementu dla zatrzymania wzroku, powie ktoś jezioro - fakt, ale wzrok jednak błądzi po dość rozległej i jednolitej tafli i nie może się nigdzie zatrzymać.