Zobacz pełną wersję : Współpraca pilota ML-L3 z D90
Ireneusz
02-08-2009, 17:19
Po włączeniu trybu manualnego M i czasu „ bulb” , następnie wybraniu trybu sterowania z pilota, po pierwszym wciśnięciu przycisku pilota aparat ustawia ostrość i otwiera migawkę po drugim wciśnięciu zamyka . Jednak następnie, mam niespodziankę sam otwiera migawkę ponownie. Po wciśnięciu pilota zamyka ją, ale ponownie otwiera sam bez polecenia z pilota i tak kilka razy jak gdyby wykonywał serie zdjęć. Czy ktoś spotkał się z takim działaniem i znalazł rozwiązanie.
Pozdrawiam Ireneusz
Mam podróbkę i działa dobrze.
Może spróbuj zresetować aparat. Wydaje mi się, że to jego wina.
Może wciskasz kilka razy albo przycisk nie zwiera. Braketing wyłączony?
Ireneusz
12-08-2009, 21:43
Po zresetowaniu, pierwsze zdjecie dobrze ale nastepne to samo kilka zdjęć zanim poprzez kolejne przyciskanie pilota aparat przestanie wyzwalac migawkę. Braketing wyłączony.
Ireneusz
Witam wszystkich,
Mam dokładnie ten sam problem i podobne działanie nie poprawiło sytuacji. Może bateria jest rozładowana??? Sam już nie wiem...
Ireneusz
30-08-2009, 16:27
Naładowałem baterię. Poczatkowo sukces - 3 zdjęcia aparat działał prawidłowo. Jednak następne, jak wcześniej opisałm aparat sam otwiera migawkę. Kolejne przyciskanie przycisku pilota dopiero za którymś razem kończy "samowolne dzialanie aparatu".
Ireneusz