Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Man of War podczas zachodu.
Sebastianito
02-08-2009, 15:01
Jak już będę przynudzał swoimi zdjęciami i będziecie chcieli odpocząć to porostu napiszcie. Niemniej jednak BARDZO pomagacie i uczę się ciągle czegoś nowego od was... dlatego mnie to motywuje...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://plfoto.com/zdjecia_new2/1916454.jpg)
do nastepnego...
wow! a dlaczego nie w poziomie?:)
Ja nie mam się do czego przyczepić choć znam to miejsce i wolę w nim inne kadrowanie :D . No może jeszcze te dolne skały w zbyt niebieski wpadły.
Piotr_ek
02-08-2009, 15:20
Czemu sprowadziłeś ten obraz do pionu ?
Podpierając się wypowiedzią Kultena śmiem twierdzić, że skały mają dziwny kolor. Jednakże kolory w kadrze dobrze ze sobą współpracują. Nice picture :)
pozdr!, P.
Ja sie nie czepiam....pion tez jest dobry a co do kolorkow......przy takim swietle moze wyjsc niebieskawo:) Chociarz chyba bym sciagal troszke tego blue z kamolkow!
Sebastianito
02-08-2009, 15:22
wow! a dlaczego nie w poziomie?:)
bo dopiero za jakiś czas będę miał szeroki kat :) a to było robione Nikonem D70 z Sigma 18-50mm @ 18mm.
Piotr_ek
02-08-2009, 15:25
Nikonem D70
Bardzo dobra puszka. Teraz już takich aparatów nie produkują !
bo dopiero za jakiś czas będę miał szeroki kat
bierz Sigmę 10-20mm to jest killer do krajobrazu...
bierz Sigmę 10-20mm to jest killer do krajobrazu...
Już to wie. Po zabawie z moją nie mógł o niczym inny mówić haha.
Al Koholik
02-08-2009, 15:39
Ja mam prośbę natury estetycznej :) Czy mógłbyś wyśrodkować każde zdjęcie przed publikacją? Po prostu źle się ogląda takie zdjęcia przyklejone do lewej strony. A sama fota przednia, choć z tego niebieskiego za dużo.
Nikonozaur
02-08-2009, 15:44
Piękna fota, nawet te zaniebieszczenie nie przeszkadza.
Sebastianito
02-08-2009, 16:16
Wysrodkuje. A Sigma 10-20mm Kulten ty wiesz :) hahahah
Piotr_ek
02-08-2009, 16:18
A Sigma 10-20mm Kulten ty wiesz hahahah
Tak, tak ! Zabierz Marcinowi obiektyw to przestanie mnie dręczyć swoimi produkcjami !
Sebastianito
02-08-2009, 17:12
Jak mam mu zabrać jak on prawie z body jej nie ściąga...
Piotr_ek
02-08-2009, 17:16
Jak mam mu zabrać jak on prawie z body jej nie ściąga...
jejku ale problem, zabierz mu razem z body :)
Co za kolory........................zdjęcie pierwsza klasa. :-)
bardzo dobry kadr mz. pion ma pełne uzasadnienie, przednia dolna częsc fotki doskonale przemawia własnie za pionem - kolory mz wysmienite Kulten tym razem dziwię się Tobie gdyż tyle razy na swoich zdjeciach prezentujesz nam tak odmienną kolorystykę czesto odbiegajacą od rzeczywistosci, że taka uwaga z Twoich ust....hm.... :mrgreen:
skały mają wapienną kolorystykę spowodowana zapewne specyficznie padajacym swiatełkiem, dotyczy to również tej złotej strony zdjecia mz. jest bdb. - gratuluję autorowi :-D
borregaard
02-08-2009, 22:33
Saturacji 30% mniej i będzie OK....:-D
Saturacji 30% mniej i będzie OK....:-D
Na pewno nie... teraz jest idealnie. No prawie - bo nie poziomo...
Kulten tym razem dziwię się Tobie gdyż tyle razy na swoich zdjeciach prezentujesz nam tak odmienną kolorystykę czesto odbiegajacą od rzeczywistosci, że taka uwaga z Twoich ust....hm.... :mrgreen:
skały mają wapienną kolorystykę spowodowana zapewne specyficznie padajacym swiatełkiem, dotyczy to również tej złotej strony zdjecia mz. jest bdb. - gratuluję autorowi :-D
hehe, Znam dokładnie te skały i te miejscówki, mieszamy w końcu niedaleko od siebie. Wiem też jakiej barwy nabierają przy słońcu. I ich kolor jest odmienny od zaprezentowanego. A Sebastian raczej stara się oddać naturalizm miejsc, tak myślę :D . Oczywiście ja na swoich zwłaszcza w ostatnich czasach mocno odbiegam od naturalizmu ale mam nadzieję, że jest to czytelne dla odbiorcy. I dlatego napisałem o tym niebieskim zafarbie skałek. I oczywiście nie chcę tym samym umniejszyć wartości pracy bo jest bardzo dobra.
Pablo 77
03-08-2009, 01:07
Dla mnie gra.Poza kolorkami na kamlotach:)
wojtek6308
03-08-2009, 09:10
Ładna i ciekawa kolorystycznie praca :)
Nie wiem czemu takie utyskiwania na pionowy kadr, świetnie zbalansowany - kamienie równoważą się w mocnych punktach a woda stanowi łąącznik - w poziomym było by tak nudno zwyczajnie.
Kolorki OK ale fakt mozna trochę przygasić - chyba że na jakąś okładkę fotopisemka leci ;) DRI czy HDR?
Sebastianito
03-08-2009, 11:25
Przyznaje sie bez bicia ze to HDR.
Tzn masz na myśli photomatixa czy łaczenie ekspozycji?
Tzn masz na myśli photomatixa czy łaczenie ekspozycji?
A co Ty taki dociekliwy:):)
A co Ty taki dociekliwy:):)
Bo jeśli photomatix to w życiu bym nie powiedział, że tu się nim posłużono :D .
Mam film Scotta Kelbiego , gdzie Kloskovski tłumaczy jak składac poprawny HDR w Photomatixie i tam dopiero widać jak posługiwać się tym programem:)
Mam film Scotta Kelbiego , gdzie Kloskovski tłumaczy jak składac poprawny HDR w Photomatixie i tam dopiero widać jak posługiwać się tym programem:)
Wszystko jest dla ludzi jeśli dobrze zrobione :D .
Sebastianito
03-08-2009, 13:04
Wszystko jest dla ludzi jeśli dobrze zrobione :D .
Photomatix - zaskoczony?
Photomatix - zaskoczony?
Nom :-D
malasana
03-08-2009, 13:24
A u mnie sie nie wyswietla...:(